Saturday 25 May 2013

Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη: Η Κατάλυση των Πιστεύω μας!



Το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 και ώρα 6:24 πρωινή πραγματοποιείται σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Διδύμων-Τοξότη με τη Σελήνη να βρίσκεται στην 4η μοίρα του Τοξότη. Αυτή είναι η δεύτερη σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς μετά από αυτή στο Σκορπιό στις 25 Απριλίου και ακολουθεί την ηλιακή έκλειψη που συνέβη στον Ταύρο στις 10 Μαΐου. Αυτό που μάλλον μάθαμε με τις προηγούμενες εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού είναι ότι η συμπεριφορά που επιβραβεύεται είναι αυτή του μοιράσματος των υλικών μας πόρων και των συναισθημάτων μας. Με απλά λόγια: ό,τι δίνει κανείς, παίρνει. Με αυτήν τη σεληνιακή έκλειψη λοιπόν που πραγματοποιείται στον λεγόμενο άξονα της επικοινωνίας και της πνευματικής αναζήτησης, καλούμαστε να αναλογιστούμε τα μαθήματα των δύο προηγούμενων εκλείψεων και να τα μοιραστούμε με τους άλλους. Πέραν όμως από αυτό, η σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη αναδεικνύει την ανάγκη για επέκταση των πνευματικών μας οριζόντων είτε σωματικά μέσω μακρινών ταξιδιών και επαφής με άλλες κουλτούρες και τρόπους ζωής είτε νοερά μέσω μελέτης, επιμόρφωσης και ενασχόλησης με ανώτερες σπουδές.


Η στενότερη όψη που σχηματίζει η σεληνιακή αυτή έκλειψη είναι το τετράγωνο (όψη 90°) με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, γι’ αυτό και δίκαια έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως μια έντονα ποσειδώνια έκλειψη. Μεταξύ άλλων αυτό σημαίνει ότι η πνευματική μας αναζήτηση, που είναι το ζητούμενο αυτής της έκλειψης, περιστρέφεται έντονα γύρω από ποσειδώνια ενδιαφέροντα όπως είναι η τέχνη, η απόδραση, τα ιδανικά, ο εσωτερισμός και η πνευματικότητα. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο Ποσειδώνας συνδέεται επίσης με το χάος, την κατάλυση των ορίων και την απώλεια. Με δεδομένο μάλιστα ότι η έκλειψη αυτή λαμβάνει χώρα με ακριβείας τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα που υποδηλώνει ριζικές και επαναστατικές αλλαγές, φαίνεται ότι η σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη έρχεται για να καταλύσει πνευματικές δομές και να ταρακουνήσει συθέμελα τόσο τις θεωρίες και τα πιστεύω μας (Τοξότης) όσο και τις επικοινωνίες και τις μετακινήσεις μας (Δίδυμοι). Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα από την επικαιρότητα αναφέρουμε την κατάρρευση γέφυρας στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον την περασμένη Πέμπτη και τις ταραχές από μετανάστες εδώ και μια βδομάδα στα προάστια της Στοκχόλμης, ταραχές που αλλάζουν ριζικά την άποψη που είχαμε μέχρι τώρα σχετικά με το ιδανικό σουηδικό κοινωνικό μοντέλο.  



Άλλωστε, η έκλειψη χορηγείται από τον Δία στους Διδύμους σε σύνοδο με Ερμή και Αφροδίτη κάτι που εντείνει το ενδιαφέρον και την αξία που αποδίδουμε σε θεωρίες που αμφισβητούν τα όσα πιστεύαμε μέχρι τώρα ή σε θεωρίες που προσπαθούν να γεφυρώσουν δύο στρατόπεδα που ίσως μέχρι πρότινος να θεωρούνταν αγεφύρωτα. Ας σημειωθεί επίσης ότι η έκλειψη πραγματοποιείται με ακριβείας τρίγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα το οποίο σηματοδοτεί την ευκολία με την οποία η κατάλυση πνευματικών δομών και θεωριών μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Τέλος, αξίζει να λάβουμε υπόψη ότι ο Άρης δε δέχεται καμία βασική όψη με αποτέλεσμα να μας είναι δύσκολη η ανάληψη δράσης και πρωτοβουλιών, ενώ η εκτόνωση του θυμού μπορεί να γίνει με τρόπο που κανείς δεν περιμένει όπως δείχνει και η αποτρόπαια δολοφονία στρατιωτικού στο Λονδίνο την περασμένη Τετάρτη.

Από τον «ασύνδετο» Άρη επηρεάζονται πιο έντονα οι εκπρόσωποι του τελευταίου δεκαημέρου των σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και όσοι έχουν πλανήτες ή γωνίες (ωροσκόπο ή μεσουράνημα) κοντά στην 25η μοίρα των σταθερών. Από τον άξονα της έκλειψης και τον Ποσειδώνα επηρεάζονται οι εκπρόσωποι του πρώτου δεκαημέρου των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και όσοι έχουν πλανήτες ή γωνίες κοντά στην 4η μοίρα των μεταβλητών. Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα επιφυλάσσει ανατρεπτικές και ριζικές αλλαγές για τους εκπροσώπους του δεύτερου δεκαημέρου των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) αλλά και για όσους έχουν πλανήτες ή γωνίες κοντά στην 11η μοίρα των παρορμητικών.  Ένα μεγάλο δώρο από την πολυαστρία στους Διδύμους (Δίας, Ερμής, Αφροδίτη) έχουν να περιμένουν οι εκπρόσωποι του τελευταίου δεκαημέρου των ζωδίων του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι) αλλά και όσοι έχουν πλανήτες ή γωνίες κοντά στις 19°-22° των ίδιων ζωδίων. Τέλος, το τρίγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα υπόσχεται την υλοποίηση κάποιου μεγάλου ονείρου για τους εκπροσώπους του πρώτου δεκαημέρου των ζωδίων του νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες) αλλά και για όσους έχουν πλανήτες ή γωνίες κοντά στις 5°-6° αυτών των ζωδίων. Καλή μας έκλειψη!

No comments:

Post a Comment