Sunday 3 May 2015

Πανσέληνος στον Σκορπιό: Ανάγκη για Βαθιά Αλλαγή!



Πραγματοποιείται στις 4 Μαΐου 2015 στις 6:42πμ με συντεταγμένες Αθήνας Πανσέληνος στο βαθιά συναισθηματικό, διεισδυτικό και απαιτητικό ζώδιο του Σκορπιού. Το γεγονός ότι η Σελήνη βρίσκεται στον Σκορπιό σημαίνει ότι ο Ήλιος βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο, αυτό του Ταύρου. Συνεπώς, η παρούσα πανσέληνος μας καλεί να αναρωτηθούμε τι είναι «δικό μου» (Ταύρος) και τι είναι «δικό σου» (Σκορπιός). Άρα, κατά πόσο είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε τους πόρους μας, τόσο τους υλικούς (Ταύρος) όσο και τους συναισθηματικούς (Σκορπιός); Η πανσέληνος λοιπόν μας ωθεί να μοιραστούμε πόρους και να βρούμε επίσης την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της υλικής (Ταύρος) και της συναισθηματικής μας (Σκορπιός) ασφάλειας.


Καταλύτης στην διαδικασία αυτή φαίνεται να είναι ο Δίας, ο οποίος διογκώνει ό,τι αγγίζει και όντας σε θέση τετραγώνου (όψη 90º) με τα Φώτα (Ήλιο και Σελήνη) μετατρέπεται σε εστιακό πλανήτη ενός ιδιαίτερα ενεργητικού και δραστήριου σχηματισμού που ονομάζεται Ταυ-Τετράγωνο. Από τη θέση αυτή ο Δίας μάλλον μεγεθύνει και διογκώνει την ανάγκη μας για υλική και συναισθηματική ασφάλεια με αποτέλεσμα να μας κινητοποιήσει για να τη διατηρήσουμε (σταθερό ταυ-τετράγωνο). Βέβαια, στο βαθμό που δεν προβούμε σε υπερβολές και καταχρήσεις (τετράγωνα με Δία), η εκτόνωση της άφθονης ενέργειας που παρέχει το Ταυ-Τετράγωνο δύναται να μας βοηθήσει να επιτύχουμε μεγαλύτερη αυτοπροβολή, ανεξαρτησία και πολυτέλεια (Δίας στον Λέοντα ως εστιακός πλανήτης του ταυ-τετραγώνου) η οποία ενδέχεται να έρθει εύκολα και απρόσμενα (τρίγωνο Δία-Ουρανού).

Διέξοδο από την ένταση που παράγει ο άξονας της πανσελήνου δίνει ο Πλούτωνας, ο οποίος σε όψη τριγώνου με τον Ήλιο και εξαγώνου με τη Σελήνη (την οποία άλλωστε συγκυβερνά με τον Άρη) μετατρέπεται σε εστιακό πλανήτη ενός άλλου σχηματισμού, γνωστού ως Σφήνα ή ως Διευκολυνόμενη Αντίθεση. Έτσι, τυχόν πρωτοβουλίες για ριζικές αλλαγές (Πλούτωνας σε παρορμητικό ζώδιο) θα εκτονώσουν τη μεγάλη ένταση που παράγεται από τη μάλλον άκαμπτη και αδιάλλακτη αντίθεση των Φώτων στον άξονα των σταθερών ζωδίων Ταύρου-Σκορπιού (Πλούτωνας ως εστιακός πλανήτης της σφήνας).

Φαίνεται λοιπόν ότι απαιτείται κάποια ριζική αλλαγή στον τρόπο που ορίζουμε την υλική και συναισθηματική μας ασφάλεια αν είναι να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της πανσελήνου. Ο λόγος μπορεί να σχετίζεται με επικρατούσες συνθήκες ρευστότητας και αβεβαιότητας (Κρόνος χορηγός Πλούτωνα σε μεταβλητό ζώδιο, μαζί με ακόμα τέσσερις πλανήτες σε μεταβλητά, συμπεριλαμβανομένου του Χείρωνα). Άλλωστε, ο Ερμής σε κρίσιμη μοίρα Αφροδίτης (4º μεταβλητών) εντείνει τις σκέψεις και τις επικοινωνίες γύρω από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις και τα οικονομικά μας. Ταυτόχρονα, μας προετοιμάζει για μια περίοδο αναθεώρησης αυτών καθώς επίκειται η αναδρομή του που ξεκινά στις 20 Μαΐου και λήγει στις 13 Ιουνίου (Ερμής στη μοίρα της εισόδου στη σκιά του). Ας λάβουμε εξίσου υπόψη ότι το παλιό θα χρειαστεί να δώσει τη θέση του στο καινούριο παρά τα όποια εμπόδια ή αδιέξοδα (Κρόνος ανάδρομος σε ακριβείας όψη 135º με τον ορθόδρομο Ουρανό), άρα η ανάγκη για αλλαγή, ευελιξία και προσαρμογή σε πιθανώς απρόσμενες εξελίξεις τονίζεται ιδιαίτερα από τις τρέχουσες διελεύσεις. Σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment