Sunday 3 April 2016

Νέα Σελήνη στον Κριό: Η Αποθέωση της Πρωτιάς και του Ηρωισμού!



Πραγματοποιείται στις 7 Απριλίου 2016 στις 13:23 με συντεταγμένες Αθήνας Νέα Σελήνη στο δυναμικό, ενθουσιώδες και πρωτοπόρο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για την πρώτη Νέα Σελήνη μετά το ζευγάρι των εκλείψεων του Μαρτίου και τυχαίνει να λαμβάνει χώρα στο πρώτο ζώδιο του ζωδιακού. Μάλιστα, εάν λάβει κανείς υπόψη του ότι η Νέα Σελήνη γίνεται σε σύνοδο με τον Ουρανό και με το μεσοδιάστημά τους να πέφτει στη μοίρα της απόλυτης έξαρσης του Ήλιου, συνειδητοποιεί ότι οι έννοιες της «πρωτιάς», της πρωτοπορίας αλλά και του ηρωισμού εκθειάζονται σε αυτό το καινούργιο ξεκίνημα που σηματοδοτεί η Νέα Σελήνη. Πιο συγκεκριμένα, το καινούργιο ξεκίνημα φαίνεται να είναι συνυφασμένο με την αποθέωση εννοιών που σχετίζονται με τον συνδυασμό Ήλιου-Ουρανού όπως είναι για παράδειγμα η απελευθέρωση (Ουρανός) του Εγώ (Ήλιος), η ρηξικέλευθη (Ουρανός) δημιουργικότητα (Ήλιος), η πρωτότυπη (Ουρανός) αυτοέκφραση (Ήλιος), η επαναστατική (Ουρανός) ηγεσία (Ήλιος), ο ιδεολογικός (Ουρανός) ηρωισμός (Ήλιος), η αλληλεγγύη (Ουρανός) με ανδρικές φιγούρες (Ήλιος), η απρόσμενη (Ουρανός) αισιοδοξία (Ήλιος) και η τρελή (Ουρανός) χαρά (Ήλιος)!


Ωστόσο, το γεγονός ότι η σύνοδος Νέας Σελήνης-Ουρανού γίνεται σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα υποδηλώνει ότι όλα τα παραπάνω δεν γίνονται στο απυρόβλητο. Διαφθορά,  υπόγειες διεργασίες και παιχνίδια δύναμης (Πλούτωνας) μάλλον στέκονται εμπόδιο (τετράγωνο) στην αποθέωση των παραπάνω εννοιών. Βέβαια, η πιο θετική έκφραση του εν λόγω τετραγώνου θα μπορούσε να βγει με τη διάνοιξη ολοκαίνουργιων οριζόντων (Νέα Σελήνη-Ουρανός) αρκεί να είναι κανείς σε θέση να «χωνέψει» το αίσθημα ανικανοποίητου (τετράγωνο) που αφήνει στο πέρασμά της κάποια ριζική αλλαγή ή μεταμόρφωση που ενδεχομένως να έχει έρθει αναγκαστικά ή μέσα από πόνο (Πλούτωνας). Σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή φαίνεται να είναι η συγκέντρωση στον στόχο όπως μαρτυρά το τρίγωνο που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με τον Κρόνο στον Τοξότη.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι ο Άρης, χορηγός της Νέας Σελήνης, βρίσκεται και αυτός στον Τοξότη σε ευρείας ανοχής σύνοδο με τον Κρόνο και ετοιμάζεται να αναδρομήσει σε δέκα μέρες περίπου. Η αργή κίνηση του Άρη συνεπάγεται καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της καινούργιας αρχής που σηματοδοτεί η Νέα Σελήνη. Ο λόγος συνδέεται με μια σειρά ριζικών (Σκορπιός) και ιδεολογικών (Τοξότης) αναθεωρήσεων που θα φέρει η αναδρομή του Άρη από τα ζώδια του Σκορπιού και του Τοξότη με αποτέλεσμα να παραταθεί η επιρροή της παρούσας Νέας Σελήνης τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Αυγούστου 2016 οπότε ο Άρης επιστρέφει στην ίδια θέση και ο Κρόνος ορθοδρομεί. Μάλιστα, το ότι ο Άρης και ο Κρόνος στην τρέχουσα Νέα Σελήνη αποτελούν την κορυφή ενός μεταβλητού Ταυ-Τετραγώνου όπου ο Δίας και ο Ποσειδώνας είναι σε αντίθεση φαίνεται να υποδεικνύει μεγάλη, και ενδεχομένως άσκοπη, κινητικότητα (μεταβλητό ταυ-τετράγωνο) γύρω από την ικανοποίηση σπουδαίων ονείρων (Δίας-Ποσειδώνας) που σκοντάφτουν σε πολλαπλά εμπόδια που περιορίζουν την ελευθερία δράσης (Άρης-Κρόνος στον Τοξότη, κορυφή ταυ-τετραγώνου).

Τέλος, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι τα παραπάνω εμπόδια επηρεάζουν και τις επικοινωνίες λόγω της όψης ενάμισι τετραγώνου Ερμή-Κρόνου. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγείται κανείς και λόγω της παντελούς απουσίας του στοιχείου του αέρα από το ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης: μπλοκάρεται δηλαδή σε μεγάλο βαθμό η διάθεση και η ικανότητα τόσο για επικοινωνία όσο και για αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων. Άλλωστε, με τον Ερμή στη μοίρα της απόλυτης έξαρσης της Σελήνης και σε ημιεξάγωνο με την Αφροδίτη στον Κριό, η σκέψη θα είναι απόλυτα εστιασμένη στην ανάγκη για εξεύρεση γρήγορων τρόπων για επίτευξη υλικής εξασφάλισης όσο ανέφικτο και αν φαίνεται αυτό. Σας ευχόμαστε να έχετε μια «ηρωική» Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment