Sunday 3 July 2016

Νέα Σελήνη Καρκίνου: Ευκαιρία για Επούλωση Πληγών!



Πραγματοποιείται στις 4 Ιουλίου 2016, στις 2:00μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο συναισθηματικό, επιφυλακτικό και προστατευτικό ζώδιο του Καρκίνου. Όπως κάθε Νέα Σελήνη έτσι και αυτή σηματοδοτεί την ευκαιρία για μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου η καινούργια αυτή αρχή σχετίζεται με θέματα που αναφέρονται στη μητέρα, το συναίσθημα, την οικογένεια, το έθνος και την πατρίδα. Μάλιστα, τόσο το ότι η μοίρα (12°53΄) όπου λαμβάνει χώρα η Νέα Σελήνη είναι κρίσιμη μοίρα Σελήνης όσο και το ότι το ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης έχει έμφαση στο στοιχείο του νερού (με 7 πλανήτες εκεί) και πλήρη απουσία του στοιχείου του αέρα δείχνει ότι τα παραπάνω ζητήματα ξυπνούν αρκετές ανασφάλειες και ότι ο τρόπος που θα αντιμετωπιστούν δεν θα περάσει απαραίτητα μέσα από το φίλτρο της λογικής και της αντικειμενικότητας.


Άλλωστε, και ο Ερμής στον Καρκίνο, εκτός ορίων, αποκαλύπτει έναν ενδεχομένως ακραίο ή έστω αντισυμβατικό τρόπο σκέψης αναφορικά με τα παραπάνω ζητήματα. Σε κάθε περίπτωση, η σιωπή φαίνεται να προτιμάται ως τρόπος επικοινωνίας με τόσο νερό και καθόλου αέρα. Ωστόσο, έχει σημασία να αντιληφθούμε ότι ο Ερμής βρίσκεται σε ανώτερη σύνοδο με τον Ήλιο και ότι, άρα, η επικοινωνία (ή η έλλειψη αυτής) στις ημέρες μετά τη Νέα Σελήνη σχετίζεται άμεσα με ιδέες, συζητήσεις και επικοινωνίες που είχαν λάβει χώρα κοντά στις 9 και 10 Μαΐου όταν ο Ερμής βρισκόταν σε κατώτερη σύνοδο με τον Ήλιο. Είναι σαν τώρα εκείνες οι ιδέες και οι επικοινωνίες να ανθίζουν και να ετοιμάζονται να δώσουν καρπούς μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Ίσως χρειαστεί, όμως, οι εν λόγω καρποί να μας μεταμορφώσουν μέσα από ένταση και πόνο (αντίθεση με Πλούτωνα) για να μας βοηθήσουν να αγγίξουμε κάποιο όνειρό μας (τρίγωνο με Ποσειδώνα) και να το προσαρμόσουμε, έστω με δυσκολία, στις επιταγές της πραγματικότητας (χιαστό με Κρόνο). Τρόπο διαφυγής από την παραπάνω ένταση και τον πόνο φαίνεται να παρέχει ο Δίας σε θέση σφήνας στην αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα καθώς διευρύνει με μικρά βήματα τους ορίζοντές μας (Δίας στην Παρθένο) και μας διδάσκει τη μεγάλη σημασία της ρεαλιστικής σκέψης (σύνοδος με τον Βόρειο Δεσμό στην απόλυτη έξαρση του Ερμή).

Όπως και να έχει, ο Άρης έχει πια ορθοδρομήσει μετά από ανάδρομη πορεία δυόμισι μηνών χαρίζοντάς μας σιγά σιγά τη δύναμη και τη ζωτικότητα για να παλέψουμε με τις ανασφάλειες που βγάζει στο φως αυτή η Νέα Σελήνη (έμφαση στο νερό) και να επουλώσουμε με ευκολία συναισθηματικές ή οικονομικές πληγές (μεγάλο τρίγωνο Άρη-Χείρωνα-Αφροδίτης). Υπομονή μέχρι τις 22 Αυγούστου που ο Άρης απελευθερώνεται από τη σκιά του για να επουλωθούν πλήρως οι όποιες πληγές και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι όποιες ανασφάλειες. Σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή και θεραπευτική Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment