Sunday 31 July 2016

Νέα Σελήνη Λέοντα: Η Ηρωική Έξοδος του Μεσολογγίου;



Πραγματοποιείται στις 2 Αυγούστου 2016 στις 11:44μμ με συντεταγμένες Αθήνας Νέα Σελήνη στο εντυπωσιακό, παιχνιδιάρικο και γενναιόδωρο ζώδιο του Λέοντα. Όπως σε κάθε Νέα Σελήνη έτσι και τώρα σηματοδοτείται μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να λαμβάνει χώρα η Νέα Σελήνη. Λόγω ζωδίου η καινούργια αυτή αρχή σχετίζεται με ψυχαγωγία, διασκέδαση, καλοπέραση και φλερτ. Σχετίζεται, επίσης, με την ανάγκη για αυτοπροβολή και φροντίδα της αυτο-εικόνας καθώς και με πράγματα που μπορεί όλο τον υπόλοιπο καιρό να θεωρούσε κανείς «πολυτέλεια». Μάλιστα, η ταυτόχρονη παρουσία της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο ευνοεί όχι μόνο το ξόδεμα χρημάτων για τα παραπάνω αλλά και την τέλεση εντυπωσιακών πράξεων ως ένδειξη αγάπης.


Ωστόσο, το συγκλίνον τετράγωνο που σχηματίζει η Αφροδίτη με τον Άρη, ο οποίος έχει μόλις εισέλθει στο ζώδιο του Τοξότη, μας προετοιμάζει για πιθανούς τσακωμούς. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι η υπερβολική γενναιοδωρία και θέρμη της Νέας Σελήνης και της Αφροδίτης στον Λέοντα ενδέχεται να εκληφθούν ως προσπάθειες για δέσμευση και σταθερότητα – και όχι άδικα δεδομένου του τριγώνου που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με τον Κρόνο. Όμως, τόσο η δέσμευση όσο και η σταθερότητα είναι έννοιες τις οποίες αντιμάχεται σθεναρά ο Άρης στον Τοξότη. Σημειωτέον ότι πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα ανάδρομος με αποτέλεσμα η προηγούμενη συσσώρευση της ενέργειάς του να απαιτεί εκτόνωση και απελευθέρωση. Αυτή θα επιτευχθεί μέσω της διάνοιξης καινούργιων οριζόντων και μέσω της αναζήτησης νέων στόχων προς κατάκτηση όπως αποκαλύπτει το ζώδιο του Τοξότη.

Αν και το ημιτετράγωνο που σχηματίζει ο Άρης με τον Πλούτωνα δείχνει να υπάρχουν αντικειμενικά αλλά δευτερεύοντα εμπόδια που τίθενται από άτομα δύναμης, η «απελευθέρωση» δεν αργεί. Στις 8 Αυγούστου ο Άρης βγαίνει εκτός ορίων με αποτέλεσμα η διεκδίκηση της ελευθερίας να γίνεται πιο επείγουσα από ποτέ και να μετατρέπεται, όμως, σε κάτι παρόμοιο με την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. Δηλαδή, η απελευθέρωση κοστίζει μάλλον ακριβά και συνεπάγεται θύματα ή θυσίες... Αυτό μας υπενθυμίζει η έντονη παρουσία του Ποσειδώνα καθώς σχηματίζει ακριβείας χιαστό με τη Νέα Σελήνη, ημιτετράγωνο με τον Ουρανό και συμμετέχει σε σχηματισμό Ταυ-Τετραγώνου με Κρόνο και Ερμή σε κρίσιμη Αφροδίτης. Άρα, για χάρη της ελευθερίας ίσως χρειαστεί να κοπούν δεσμοί επικοινωνίας παρά τις όποιες ανασφάλειες, παρά τα όποια εμπόδια και παρά την όποια στεναχώρια. Πόσα είστε διατεθειμένοι, λοιπόν, να θυσιάσετε στον βωμό της ελευθερίας; Όπως και να έχει, σας ευχόμαστε μια καλή και απελευθερωτική Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment