Thursday 15 September 2016

Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων: Σωτήρας ή Μάρτυρας;



Πραγματοποιείται στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 στις 22:05 με συντεταγμένες Αθήνας σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων με τη Σελήνη να βρίσκεται στους Ιχθύς και τον Ήλιο απέναντι στην Παρθένο. Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι εκλείψεις αποτελούν σημεία καμπής και αποκορύφωσης κατά τα οποία γίνεται έντονα αισθητή κάποια έλ-λειψη σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου πραγματοποιείται η έκ-λειψη. Κι επειδή είναι συχνά μια κατάσταση ελλειμματική που μας ωθεί σε δράση έτσι ώστε το έλλειμμα να αναπληρωθεί, οι εκλείψεις σηματοδοτούν το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου και την αρχή ενός καινούργιου.


Στην περίπτωση μιας σεληνιακής έκλειψης, όπως η παρούσα, η έλλειψη καθώς και το κλείσιμο ή το άνοιγμα κάποιου σημαντικού κεφαλαίου συνδέεται με ό,τι συμβολίζει η Σελήνη. Μεταξύ άλλων αυτή συμβολίζει τη συναισθηματική, οικογενειακή και οικιακή μας ζωή, τους καθημερινούς μας ρυθμούς και τις σχέσεις μας με παιδιά αλλά και με σημαντικές γυναίκες στη ζωή μας όπως είναι η μητέρα και η σύζυγος/σύντροφος. Ελλείψεις ή κλείσιμο/άνοιγμα κάποιου σημαντικού κεφαλαίου αναφορικά με τα παραπάνω ζητήματα και πρόσωπα είναι, λοιπόν, ανάμεσα στα πιθανά σενάρια της παρούσας σεληνιακής έκλειψης. Λόγω του ζωδίου της Σελήνης οι εξελίξεις θα κινητοποιηθούν από μια βασική ανάγκη για συμπόνια, ευαισθησία και φιλανθρωπία.

Έχει ενδιαφέρον να τονίσουμε ότι στον ίδιο ζωδιακό άξονα έχουν ήδη λάβει χώρα τρεις ηλιακές εκλείψεις τον τελευταίο ενάμισι χρόνο: μία στις 20 Μαρτίου 2015 (29° Ιχθύων), μία στις 13 Σεπτεμβρίου 2015 (20° Παρθένου) και άλλη μία στις 9 Μαρτίου 2016 (18° Ιχθύων). Έπεται δε μία ακόμα και τελευταία ηλιακή έκλειψη στον ίδιο άξονα στις 26 Φεβρουαρίου 2017 (08° Ιχθύων). Σε όλο αυτό το διάστημα των ηλιακών εκλείψεων στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων η μοναδική σεληνιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στον ίδιο άξονα είναι η τωρινή. Άρα, το αποκορύφωμα ζητημάτων που άπτονται των εν λόγω ζωδίων, όπως η εργασία, η υγεία, η υπηρεσία και η φιλανθρωπία, φαίνεται να έρχεται αυτόν τον μήνα για να δοθεί ένα οριστικό τέλος τον Φεβρουάριο 2017. Άλλωστε, η παρουσία του ανάδρομου Ερμή, χορηγού του Ήλιου, στην ίδια σχεδόν μοίρα κατά την οποία είχε πραγματοποιηθεί η ηλιακή έκλειψη του περασμένου Μαρτίου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά ζητήματα που εκκρεμούν τουλάχιστον από τότε.

Έχει επίσης ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι ο άξονας της έκλειψης συμμετέχει σε μεταβλητό Ταυ-Τετράγωνο με εμπλοκή Χείρωνα και τον Άρη, εκτός ορίων, στην κορυφή του σχηματισμού, ενώ ο Ερμής συμπληρώνει το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα και το μετατρέπει σε εξίσου μεταβλητό Ταυ-Τετράγωνο με κορυφή τον Κρόνο. Φαίνεται, λοιπόν, να υπάρχει μια έντονη ανάγκη για αναθεώρηση συναισθηματικών, οικογενειακών και οικιακών ζητημάτων που φέρνει μεγάλη και ίσως άσκοπη κινητικότητα, ξύνει πληγές, καταλύει όρια και κανόνες και ενδεχομένως προκαλεί ασυνήθιστες προστριβές, συγκρούσεις ή ατυχήματα καθώς και πολλά βάρη και ευθύνες.

Δεν θα λέγαμε ότι υπάρχει κάτι το ιδιαίτερα «ξεκούραστο» ή ανέμελο αναφορικά με τα παραπάνω. Άλλωστε, η ταυτόχρονη αντίθεση Αφροδίτης-Ουρανού φέρνει αρκετές εντάσεις και ανατροπές σε σχέσεις και συνεργασίες ενώ η έμφαση στη μεταβλητότητα και η πλήρης απουσία σταθερότητας από το ωροσκόπιο της έκλειψης προοιωνίζει μεγάλη ρευστότητα και απρόβλεπτα γεγονότα που απαιτούν υψηλό βαθμό εγρήγορσης, ευελιξίας και προσαρμοστικότητας. Και με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης σε σύνοδο με τον απλανή Zosma, τα μαθήματα που έχουμε να πάρουμε θα έρθουν μέσω της ανάληψης ρόλου σωτήρα ή μάρτυρα/θύματος. Αν και κανένας από τους δύο ρόλους δεν είναι ιδιαίτερα επιθυμητός, ο Δίας από τον Ζυγό σε μεγάλης ανοχής σύνοδο με τον Ήλιο φαίνεται να υπόσχεται περισσότερη αρμονία και ισορροπία σε βάθος χρόνου. Στο μεταξύ, σας ευχόμαστε να έχετε μια όσο το δυνατό καλύτερη έκλειψη!

No comments:

Post a Comment