Friday 1 February 2019

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο: «Πυροτεχνήματα» Ελευθερίας!


Πραγματοποιείται στις 4 Φεβρουαρίου 2019, στις 11:03μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο ανατρεπτικό και φιλελεύθερο ζώδιο του Υδροχόου. Είναι η πρώτη Νέα Σελήνη που ακολουθεί το ζευγάρι εκλείψεων που ζήσαμε κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου και έρχεται να παγιώσει το κλείσιμο ή το άνοιγμα σπουδαίων κεφαλαίων που σηματοδότησαν οι εκλείψεις. Λόγω ζωδίου η παγίωση σχετίζεται με την ανάγκη για ελευθερία, πρωτοπορία και συλλογική συνύπαρξη και αλληλεγγύη. Μάλιστα, η σύνοδος των Φώτων με τον Ερμή καθιστά τη Νέα Σελήνη ιδιαίτερα επικοινωνιακή, εξωστρεφή και συνάμα νευρική και αγχωτική. Σε συνδυασμό με το ότι πρόκειται για ανώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή, ο λόγος σχετίζεται με το ότι κορυφώνονται σημαντικές συζητήσεις και παίρνουν μορφή ιδέες που ξεκίνησαν κοντά στα τέλη Νοεμβρίου 2018 με την κατώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή.


Οι επόμενες 45 περίπου ημέρες, μέχρι την επόμενη κατώτερη σύνοδο, έχουν να δώσουν περαιτέρω καρπούς αναφορικά με αυτές τις ιδέες και τις συζητήσεις. Ωστόσο, η μορφή που παίρνουν οι εν λόγω ιδέες και οι συζητήσεις δεν είναι ούτε η ιδανική αλλά ούτε και η αναμενόμενη (Φώτα σε όψεις ημιεξαγώνου με Κρόνο και Ποσειδώνα στην απόλυτη πτώση Δία και Ερμή αντιστοίχως). Ζητήματα ορίων και υψηλών κριτηρίων σε σχέσεις καθώς και οικονομικοί ή υλικοί περιορισμοί είναι ανάμεσα στους αντικειμενικούς λόγους που δεν επιτρέπουν προς το παρόν το άγγιγμα του ιδανικού (Αφροδίτη στον Αιγόκερω σε όψεις ημιτετραγώνου με τα Φώτα).

Δίνονται, ωστόσο, ευκαιρίες τόσο για αισιοδοξία (εξάγωνο Φώτων-Δία) όσο και για υλοποίηση κάποιων ιδανικών και ονείρων με την προϋπόθεση ότι υπάρχει οικονομικός προγραμματισμός και απόδοση αξίας στην πειθαρχία και την εγκράτεια (Αφροδίτη = Δίας/Κρόνος = Κρόνος/Ποσειδώνας). Τέλος, η παρουσία του άξονα των Δεσμών της Σελήνης σε κρίσιμες μοίρες Άρη με τον Άρη να συγκλίνει σε σύνοδο με τον Ουρανό αποκαλύπτει ότι η διεκδίκηση περισσότερης ελευθερίας και αυτονομίας μέσα σε σχέσεις και ομάδες ανθρώπων προκαλεί ανασφάλεια – είναι, όμως, απαραίτητη η διεκδίκηση αυτή παρά τα ενδεχόμενα «πυροτεχνήματα» του Άρη-Ουρανού. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment