Monday 31 August 2020

Πανσέληνος στον Άξονα Παρθένου-Ιχθύων: Και τα Νεύρα «Τσατάλια»!

Πραγματοποιείται στις 2 Σεπτεμβρίου 2020, στις 8:22πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, τον άξονα της υπηρεσίας και της αφοσίωσης σε κάτι ανώτερο. Όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία και εδώ η ισορροπία που χρειάζεται να βρούμε είναι μεταξύ εργασίας (Παρθένος) και απόδρασης (Ιχθύες) – για κάποιους, λοιπόν, οι διακοπές μπορεί τώρα να τελειώνουν ενώ για άλλους μόλις να αρχίζουν. Οι θετικές όψεις που δέχεται ο άξονας της Πανσελήνου από τον Ουρανό επιτρέπουν περισσότερες δόσεις ελευθερίας και ανατρεπτικότητας τόσο σε επίπεδο ρουτίνας όσο και σε επίπεδο αποδράσεων από την καθημερινότητα.

Ωστόσο, το ταυτόχρονο «σκληρό τετράπλευρο» στο οποίο εμπλέκεται ο άξονας της Πανσελήνου και η ακριβείας αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου σε κρίσιμες μοίρες Άρη προκαλεί πολλά νεύρα και εκνευρισμούς λόγω αντικειμενικών ή άλλων περιορισμών. Πιο συγκεκριμένα, οι περιορισμοί αυτοί αφορούν σε σχέσεις, αξίες, απολαύσεις και οικονομικά ζητήματα και προξενούν άγχος, ανασφάλεια και έντονο κλίμα προστριβών και συγκρούσεων. Μάλιστα, με τον Άρη να τετραγωνίζει την αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου και να γίνεται κορυφή Ταυ-Τετραγώνου, τα πνεύματα οξύνονται ακόμη περισσότερο και ο μόνος τρόπος να ξεφύγει κανείς από αυτό το κλίμα είναι να σκεφτεί και να επικοινωνήσει με τρόπο ταπεινό και υποχωρητικό (Ερμής στην Παρθένο διευκολύνει την αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου).

Να σημειωθεί, όμως, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αποφυγής σύγκρουσης θα επανέλθει δριμύτερη κατά την επόμενη Νέα Σελήνη της 17ης Σεπτεμβρίου, οπότε ο Άρης, λόγω αναδρομής στις 10 Σεπτεμβρίου, θα ξαναβρεθεί στην ίδια ακριβώς μοίρα όπου βρίσκεται τώρα. Ορθόδρομος στην ίδια θέση θα βρεθεί οριστικά την Πρωτοχρονιά του ’21, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι το κλίμα προστριβών και συγκρούσεων καλά κρατεί! Άλλωστε, η παρούσα Πανσέληνος ενεργοποιεί την ερχόμενη σεληνιακή έκλειψη της 30ης Νοεμβρίου 2020 φουντώνοντας περισσότερο τα πνεύματα, κάνοντας «τα νεύρα τσατάλια» και κινώντας διαδικασίες που θα πάρουν τουλάχιστον τρεις μήνες για να ολοκληρωθούν. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να μείνετε όσο το δυνατόν πιο ήρεμοι γίνεται και να έχετε μια καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment