Friday 11 September 2015

Ηλιακή Έκλειψη στην Παρθένο: Ό,τι (ξε-)θάψαμε, (ξε-)θάψαμε…Πραγματοποιείται στις 13 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 9:41πμ με συντεταγμένες Αθήνας ηλιακή έκλειψη στο ρεαλιστικό, αύταρκες και εργατικό ζώδιο της Παρθένου. Παραδοσιακά, οι εκλείψεις θεωρούνται «κακοί οιωνοί» και πολλοί τις φοβούνται. Όμως, αυτό που σηματοδοτούν οι εκλείψεις, και ιδιαίτερα οι ηλιακές όπως η παρούσα, είναι το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου και την αρχή ενός καινούριου. Έτσι, η «έκ-λειψη» ενδέχεται να γίνει αντιληπτή ως «έλ-λειψη» σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου μας όπου συμβαίνει ή σε σχέση με τη φύση των πλανητών μας τους οποίους η έκλειψη «αγγίζει». Το ότι μιλάμε για έκλειψη Ηλίου συνεπάγεται ότι θέματα ταυτότητας, ζωτικότητας και δημιουργικότητας καθώς και θέματα που αφορούν σημαντικούς άντρες στη ζωή πολλών, όπως ο πατέρας, ο σύζυγος ή ακόμη και το αφεντικό, μας απασχολούν πάρα πολύ. Ο λόγος σχετίζεται με μια αίσθηση ότι τα παραπάνω θέματα ή άτομα «λείπουν» από τη ζωή μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν και δεν υπάρχει γενική συμφωνία αναφορικά με τη διάρκεια επιρροής των εκλείψεων, πολλοί θεωρούν ότι η επιρροή τους, άρα και η αίσθηση έλλειψης, ξεκινάει περίπου ένα μήνα πριν και κρατάει μέχρι και ένα μήνα μετά την έκλειψη.


Το ζώδιο της Παρθένου όπου πραγματοποιείται η έκλειψη υποδηλώνει ότι κλείνουν θέματα εργασίας, υγείας και υπηρεσίας και ότι ανοίγουν καινούρια ή ότι παρατηρούνται σχετικές ελλείψεις. Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον το ότι η παρούσα έκλειψη πραγματοποιείται σε αντίθεση με τον Χείρωνα και σε χιαστό με τον Ουρανό στη μοίρα της απόλυτης έξαρσης του Ήλιου. Συνεπώς, εντάσεις λόγω τραυματικών καταστάσεων και αισθημάτων μειονεξίας ή περιθωριοποίησης (αντιθέσεις με Χείρωνα) μαζί με δυσκολίες προσαρμογής του καινούριου κεφαλαίου με την υπερβολική ανάγκη πολλών για προσωπική ελευθερία (χιαστά με Ουρανό στην απόλυτη έξαρση Ήλιου) θα είναι ανάμεσα στις βασικές θεματικές της έκλειψης.

Ταυτόχρονα, ο Κρόνος από την τελευταία μοίρα του Σκορπιού ετοιμάζεται να αλλάξει οριστικά ζώδιο σε πέντε ημέρες και βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με τον Πλούτωνα. Αυτός με τη σειρά του είναι σε κρίσιμη μοίρα Σελήνης έτοιμος να ορθοδρομήσει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Η συνεργασία Κρόνου-Πλούτωνα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά θυμίζει μια πολύ μεγάλη «ταφόπλακα» εντείνοντας την αίσθηση του τέλους που κάθε έκλειψη έτσι κι αλλιώς σηματοδοτεί και καθιστώντας τρομακτικά αισθητή την ανάγκη για «ταφή» του παλιού και για ριζική αλλαγή και μεταμόρφωση παρά τα όποια δευτερεύοντα, και μάλλον υλικά, εμπόδια (ημιτετράγωνο Κρόνου-Πλούτωνα). Σε κοσμικό επίπεδο, η ριζική αλλαγή φαίνεται να αφορά ιδιαίτερα τις γυναίκες και τον λαό, ενώ σε προσωπικό και ψυχολογικό επίπεδο αφορά τις συνήθειες, τη διατροφή μας και τις συναισθηματικές μας ανάγκες.

Μάλιστα, ο χορηγός της έκλειψης, δηλαδή ο Ερμής, ενεργοποιεί σκληρά το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα προκαλώντας μια σειρά από διλήμματα (Ερμής στον Ζυγό). Τα διλήμματα οφείλονται στην ατομική αφύπνιση μιας ολόκληρης γενιάς (Ουρανός στον Κριό) αναφορικά με τη σήψη του κοινωνικοπολιτικού συστήματος (Πλούτωνας στον Αιγόκερω) και μοιάζουν ακόμη πιο σημαντικά εν όψει των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Διέξοδο στα διλήμματα δίνει η Αφροδίτη από τον Λέοντα σε εξάγωνο με τον Ερμή και τρίγωνο με τον Ουρανό μέσω της εκτίμησης της γενναιοδωρίας και του «ιπποτισμού». Τέλος, η αντίθεση Δία-Ποσειδώνα, που λίγο συνδέεται με το υπόλοιπο ωροσκόπιο της έκλειψης, κάνει ευθεία αναφορά στο 2009, δηλαδή στη χρονιά που γινόταν η σύνοδος των δύο αυτών πλανητών, και έρχεται να υλοποιήσει ή να γκρεμίσει τα όποια μεγάλα όνειρα και μεγαλεπήβολα οράματα μπορεί να είχαμε στο μυαλό μας τότε. Σε κάθε περίπτωση, εμείς σας ευχόμαστε καλή έκλειψη!

2 comments:

  1. Καλως τον!!!! Και ειχα αρχισει ν αναρωτιεμαι αν δημοσιευσες την μελετη σου για την εκλειψη και δεν την πηρα ειδηση!! Συγχαρητηρια, αλλη μια εξαιρετικη αναλυση!

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ πολύ! :-)

    ReplyDelete