Tuesday 16 November 2021

Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού: Νέοι Ορίζοντες!

Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου 2021, στις 10:57πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος, που είναι ταυτόχρονα και σεληνιακή έκλειψη, στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, τον άξονα της επιβίωσης και του δούναι και λαβείν. Αν και οι εκλείψεις, και δη οι σεληνιακές, θεωρούνταν πάντα κακοί οιωνοί, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι αυτές συμβάλλουν στην κορύφωση και ολοκλήρωση διαδικασιών με αφορμή κάποια έλ-λειψη που γίνεται πιο ορατή όσο πλησιάζει η έκ-λειψη. Λόγω του ότι είναι το φως της Σελήνης που εκλείπει, ζητήματα σεληνιακά είναι αυτά που μπορεί να νιώσουμε ότι μας λείπουν και ότι θα πρέπει κάτι να κάνουμε σχετικά. Ζητήματα, λοιπόν, όπως το σπίτι, η οικογένεια, η πατρίδα, η ιδιωτική μας ζωή και οι ρουτίνες μας καθώς και η σχέση μας με τη μητέρα, τη σύζυγο ή άλλα σημαντικά γυναικεία πρόσωπα, είναι ανάμεσα σε αυτά που ενδέχεται να μας κινήσουν το συναίσθημα και μαζί να μας κινητοποιήσουν σε δράση.

Δεδομένης, μάλιστα, της έντονης παρουσίας του ζωδίου του Σκορπιού καθώς ο Ήλιος, ο Ερμής και ο Άρης διελαύνουν ταυτόχρονα από εκεί, ένα κύριο θέμα της έκλειψης είναι η ανάγκη για μεταμόρφωση που ίσως συνοδεύεται από κάποια κρίση σχετική με τα προαναφερθέντα ζητήματα. Η κρίση αυτή μπορεί να θίξει ζητήματα επιβίωσης και να μας οδηγήσει να αναθεωρήσουμε τις αξίες μας αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζουμε σε σχέσεις και συνεργασίες. Αυτό φαίνεται να προοιωνίζει η είσοδος της εκτός ορίων αιγοκερίσιας Αφροδίτης στη σκιά της σε κρίσιμη μοίρα Σελήνης, προετοιμαζόμενη για την επικείμενη αναδρομή της που ξεκινάει στις 20 Δεκεμβρίου 2021. Ακραία ανάγκη για τήρηση τύπων και κανόνων σε συνδυασμό με ασυνήθιστους οικονομικούς περιορισμούς και περίεργες απαιτήσεις ως προϋπόθεση για απολαύσεις και κοινωνικές συναναστροφές, ρίχνουν ένα πέπλο δυσχέρειας, διστακτικότητας ή ακόμα και αποστροφής σε σχέσεις και συνεργασίες. Υπάρχουν, ωστόσο, πρωτοποριακές λύσεις που θα μπορούσε κανείς να σκαρφιστεί ώστε να προσαρμοστεί στις παραπάνω δυσκολίες (Αφροδίτη σε ιδιομοιρίας τρίγωνο με Ουρανό).

Οι δυσκολίες αυτές φαίνεται να κρατούν τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 γιατί η Αφροδίτη θα απελευθερωθεί πλήρως από τη σκιά της αναδρομής της στις αρχές Μαρτίου 2022. Επιπλέον, το γεγονός ότι κατά την παρούσα έκλειψη η Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με τον δυσμενή απλανή Algol, το κεφάλι της Μέδουσας, μας υπενθυμίζει ότι το ψάρι «βρωμάει» από το κεφάλι και ότι συχνά «ό,τι δεν λύνεται, κόβεται». Με τον Δία, μάλιστα, να τετραγωνίζει τα Φώτα, θα είναι ζητήματα νομικά, θρησκευτικά, εκπαιδευτικά ή ταξιδιωτικά που μπορεί να μας οδηγήσουν σε αναμέτρηση με τους εσωτερικούς φόβους και δαίμονες που συμβολίζει το κεφάλι της Μέδουσας. Σε κάθε περίπτωση, ο Δίας μας καλεί σε ανάπτυξη, επέκταση και ανάληψη ρίσκου. Πόσο διατεθειμένοι είστε, λοιπόν, να τολμήσετε κατά την παρούσα έκλειψη να βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας, να αντικρύσετε τους φόβους σας κατάματα και να ανοίξετε τα φτερά σας προς αναζήτηση καινούργιων οριζόντων;

No comments:

Post a Comment