Friday 10 March 2017

Πανσέληνος Παρθένου: Τα Μεθεόρτια της Ηλιακής Έκλειψης!



Πραγματοποιείται στις 12 Μαρτίου 2017, στις 16:53 με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στο τακτικό, ρεαλιστικό και μεθοδικό ζώδιο της Παρθένου. Εφόσον πρόκειται για Πανσέληνο, ο Ήλιος βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο, αυτό των Ιχθύων, καλώντας μας να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ τάξης (Παρθένος) και αταξίας (Ιχθύες), ρεαλισμού (Παρθένος) και φαντασίας (Ιχθύες), μεθοδικότητας (Παρθένος) και χάους (Ιχθύες). Βέβαια, με τέσσερις πλανήτες (Ήλιο, Ερμή, Χείρωνα και Ποσειδώνα) και Νότιο Δεσμό στους Ιχθύς είναι ξεκάθαρο προς τα πού γέρνει η πλάστιγγα! Επιπλέον, η παρούσα Πανσέληνος ακολουθεί την ηλιακή έκλειψη της 26ης Φεβρουαρίου που έγινε στους Ιχθύς, την έκλειψη δηλαδή που έκλεισε τον διετή κύκλο εκλείψεων στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων. Αυτό σημαίνει ότι όποιο κεφάλαιο έκλεινε κοντά στις 26 Φεβρουαρίου έχει αφήσει μια σειρά από εκκρεμότητες που προκαλούν άγχος και χρειάζεται να τακτοποιηθούν, όπως μαρτυρά ο Κρόνος σε κορυφή Ταυ-Τετραγώνου με τον άξονα της Πανσελήνου.


Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Κρόνος είναι στη μοίρα της αναδρομής του, καταλαβαίνουμε ότι οι εκκρεμότητες φέρνουν βάρη και ευθύνες που κρατάνε μέχρι τέλη Αυγούστου οπότε ο Κρόνος ορθοδρομεί. Μάλιστα, με τον Ερμή στην απόλυτη έξαρση της Αφροδίτης, η οποία είναι άνοπτη και ανάδρομη, και σε σύνοδο με Χείρωνα και ακριβείας τετράγωνο με Κρόνο, οι εκκρεμότητες βαραίνουν και πληγώνουν το μυαλό λόγω οικονομικών ελλείψεων ή αδιεξόδων σε σχέσεις και συνεργασίες. Πιο συγκεκριμένα, η Αφροδίτη έχει αναδρομήσει από 4 Μαρτίου σε κρίσιμη μοίρα κι έτσι οι εκκρεμότητες συνεπάγονται ανασφάλεια ή κρίσεις λόγω αναθεώρησης αξιών, συνεργασιών, σχέσεων και οικονομικών ζητημάτων. Και σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη στον Ταύρο, η αναθεώρηση προειλημμένων αποφάσεων αναφορικά με θέματα υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας είναι σχεδόν δεδομένη.

Στο επίκεντρο της αναθεώρησης βρίσκεται κάποια απογοήτευση ή διάθεση εγκατάλειψης και παραίτησης που, όμως, οδηγεί σε ανανεωτικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Αυτό μαρτυρά η συνδυαστική επισκόπηση των μεσοδιαστημάτων που ενεργοποιούν η Αφροδίτη και ο Άρης (Αφροδίτη = Σελήνη/Άρης = Ήλιος/Άρης και Άρης = Ήλιος/Ποσειδώνας = Σελήνη/Ποσειδώνας). Τέλος, η σκληρή ενεργοποίηση του άξονα της Πανσελήνου από την αντίθεση Δία-Ουρανού με τον Δία στην απόλυτη έξαρση του Κρόνου προκαλεί πολλαπλές τριβές, ενοχλήσεις και εκνευρισμούς. Η δυσκολία έγκειται στο να καταφέρει κανείς να βρει την ισορροπία μεταξύ ελευθερίας (Ουρανός) και πιστής προσήλωσης σε κανόνες (Δίας σε απόλυτη έξαρση Κρόνου) προσπαθώντας ταυτόχρονα να βάλει τάξη στο χάος (Πανσέληνος Παρθένου). Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment