Monday 29 October 2012

Πανσέληνος στον Ταύρο στις 29 Οκτωβρίου: Δεσμεύσεις που Μεταμορφώνουν Ζωές!



Στις 29 Οκτωβρίου και ώρα 21:53 πραγματοποιείται Πανσέληνος στην 6η μοίρα του Ταύρου, στο ζώδιο δηλαδή που περισσότερο αγαπά η Σελήνη καθώς τη γεμίζει με ασφάλεια, σταθερότητα, χαρά και απόλαυση. Όπως έχω ξαναγράψει, κάθε Πανσέληνος προϋποθέτει ότι η Σελήνη βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ήλιο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση συναισθηματικών κορυφώσεων, εντάσεων και εξάρσεων. Συχνά οι συναισθηματικές αυτές κορυφώσεις σχετίζονται άμεσα με την καινούρια αρχή που έγινε σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο κατά την προηγούμενη Νέα Σελήνη, δηλαδή δυο βδομάδες περίπου πριν την Πανσέληνο. Για όσους δεν θυμούνται, η προηγούμενη Νέα Σελήνη είχε πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου στο ζώδιο του Ζυγού και μας είχε ωθήσει να αφοσιωθούμε στις αξίες της αγάπης, της δικαιοσύνης και της συνεργασίας, έτσι ώστε να επεκτείνουμε και να εμβαθύνουμε σχέσεις και συνεργασίες με πρόσωπα που πιθανώς γνωρίσαμε τους τελευταίους μήνες. 

Η Πανσέληνος, λοιπόν, αυτή, που χορηγείται από την Αφροδίτη στο Ζυγό, έρχεται να μας υπενθυμίσει τις παραπάνω αξίες και να βγάλει στη φόρα την ανάγκη μας για σταθεροποίηση και μονιμοποίηση των σχέσεων και συνεργασιών που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Δέσμευση και αφοσίωση είναι, λοιπόν, οι λέξεις-κλειδιά για αυτή την Πανσέληνο. Μάλιστα με τον Πλούτωνα να την τριγωνίζει, θα είναι εύκολο οι σχέσεις μας να αποκτήσουν μεγάλο συναισθηματικό βάθος που να είναι ικανό να ανατρέψει και να μεταμορφώσει πλήρως τις ζωές μας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους γεννήθηκαν στο πρώτο δεκαήμερο του Ταύρου και του Σκορπιού, αλλά και για όσους έχουν πλανήτες ή γωνίες γύρω από την 6η μοίρα των ίδιων ζωδίων. 

Άλλωστε, η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου στο Σκορπιό, ακριβώς απέναντι από αυτή την Πανσέληνο στον Ταύρο, θα φωτίσει τη σοβαρότητα της ανάγκης μας να μεταμορφώσουμε τις ζωές μας και να τις μοιραστούμε με κοντινά μας πρόσωπα και δη ερωτικούς συντρόφους: με άλλα λόγια, για να μπορέσουμε να δεσμευτούμε και να αφοσιωθούμε σε σχέσεις και συνεργασίες, θα πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να δεχτούμε τις μεταμορφώσεις που θα φέρει στις ζωές μας το μοίρασμα συναισθημάτων και υλικών αγαθών με τους συντρόφους και συνεργάτες μας. Στην προσπάθεια αυτή, που σαφώς θα βαρύνει το συναισθηματικό κλίμα δημιουργώντας σοβαρά συναισθήματα πίστης και αφοσίωσης, καλούμαστε να ξεφορτωθούμε οτιδήποτε δε μας είναι πλέον αναγκαίο και να μοιραστούμε δίκαια τα υπάρχοντά μας (Κρόνος στο Σκορπιό σε αντίθεση με τη Σελήνη στον Ταύρο). 

Αν, όμως, η προσπάθεια αυτή δε χαρακτηριστεί από δικαιοσύνη, αγάπη και συμβιβαστική διάθεση, όπως απαιτεί η Αφροδίτη σε θέση δύναμης από το σπίτι της στο Ζυγό, τότε είναι πολύ πιθανό να επέλθει η ξαφνική και οριστική απώλεια σχέσεων, συνεργασιών αλλά και υπαρχόντων (Αφροδίτη σε ταυ-τετράγωνο με Πλούτωνα και Ουρανό). Για αυτή την πιθανότητα θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα όσοι γεννήθηκαν στο πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) ή όσοι έχουν πλανήτες ή γωνίες στις πρώτες μοίρες των ίδιων ζωδίων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γεννημένος στο πρώτο δεκαήμερο του Ζυγού, καλείται κατόπιν δικαστικής απόφασης που εκδόθηκε τρεις μέρες πριν την Πανσέληνο να εκτίσει ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και να καταβάλει δέκα εκατομμύρια ευρώ για ελλιπή καταβολή φόρου. Πέρα από καταβολή φόρων όμως, η δίκαιη κατανομή υπαρχόντων που απαιτεί αυτή η Πανσέληνος μπορεί να αφορά τόσο κληρονομιές, δάνεια και χρέη (Σκορπιός) όσο και ακίνητα και οικόπεδα (Ταύρος). 

Ας σημειωθεί και το εξής: αυτή η Πανσέληνος πραγματοποιείται με τον Ερμή σε προετοιμασία για αναδρομή, το οποίο σημαίνει ότι κατά την αναδρόμηση και την ορθοδρόμησή του ο Ερμής θα ξαναπεράσει από το ίδιο σημείο στις 13 Νοεμβρίου και στις 11 Δεκεμβρίου ανακινώντας έτσι τα ενδιαφέροντα, τις επικοινωνίες και τις επαφές που πραγματοποιούνται με αυτή την Πανσέληνο. Μάλιστα, στις 13 Νοεμβρίου θα έχουμε και ηλιακή έκλειψη, το οποίο μας δείχνει ότι τα θέματα που σηματοδοτεί αυτή η Πανσέληνος είναι εξαιρετικά σημαντικά και ότι θα μπορέσουν να υλοποιηθούν πλήρως μόνο μετά τις 11 Δεκεμβρίου, αν και κατόπιν αναθεωρήσεων που θα φέρει ο ανάδρομος Ερμής. Έτσι λοιπόν, μπορούμε άνετα να μιλάμε για μια Πανσέληνο προπαρασκευαστική των σημαντικών και καινούριων ξεκινημάτων που θα κληθούμε όλοι να πραγματοποιήσουμε κοντά στην ηλιακή έκλειψη της 13ης Νοεμβρίου, για την οποία θα γράψω σε επόμενη ανάρτηση. Εν κατακλείδι, η Πανσέληνος αυτή είναι φτιαγμένη από εκείνο το υλικό που είναι απαραίτητο για τη δημιουργία σχέσεων και συνεργασιών που να χαρακτηρίζονται από αγάπη, πίστη, αφοσίωση, ισότητα και μακροημέρευση. Εκμεταλλευτείτε τη λοιπόν όσο καλύτερα μπορείτε, γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι σχέσεις και συνεργασίες που ίσως χτίσετε τώρα θα μεταμορφώσουν ριζικά τις ζωές σας!

No comments:

Post a Comment