Monday 17 November 2014

Νέα Σελήνη στον Τοξότη: (Απ)Αισιοδοξία με Δόσεις!



Στις 22 Νοεμβρίου 2014, 2:32μμ με συντεταγμένες Αθήνας, πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στο φιλελεύθερο, αισιόδοξο και περιπετειώδες ζώδιο του Τοξότη. Έτσι, μια νέα αρχή σηματοδοτείται σε έναν ακόμα τομέα της ζωής μας και φέρνει μαζί της την όρεξη να θέσουμε νέους στόχους που σχετίζονται μεταξύ άλλων με ζητήματα νομικά, εκπαιδευτικά και ταξιδιωτικά. Βέβαια, το γεγονός ότι ο Δίας, χορηγός της τοξοτίσιας Νέας Σελήνης, βρίσκεται ήδη στη μοίρα από όπου θα ξεκινήσει την αναδρομή του πολύ σύντομα (9 Δεκεμβρίου) συνδέει άμεσα τη Νέα αυτή Σελήνη με τον κύκλο του Δία.


Ο Δίας συμβολίζει οφέλη καθώς και ευκαιρίες που μας δίνονται για ανάπτυξη και διεύρυνση των οριζόντων μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να την απολαύσουμε περισσότερο. Σκεφτείτε λοιπόν τι οφέλη και ευκαιρίες σας έχουν δοθεί για προσωπική ανάδειξη και δημιουργικότητα (Δίας στον Λέοντα) από τα μέσα Ιουλίου, που ο Δίας άλλαξε ζώδιο, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου που ο Δίας μπήκε στη σκιά του (βρέθηκε δηλαδή στη μοίρα όπου θα ξαναβρεθεί στις 9 Απριλίου 2015 οπότε και θα ολοκληρωθεί η επικείμενη αναδρομή του). Αν κάνετε μια ανασκόπηση εκείνης της περιόδου και δείτε τι οφέλη δρέψατε και τι ευκαιρίες σας δόθηκαν, τότε θα καταλάβετε καλύτερα ποια είναι εκείνα τα οφέλη και ποιες είναι εκείνες οι ευκαιρίες που καλείστε να εμπεδώσετε από τώρα και μέχρι τα μέσα Απρίλη. Η εμπέδωση ίσως περιλαμβάνει και την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που δημιουργήθηκαν από τα εν λόγω οφέλη και τις ευκαιρίες.  

Θα πρέπει  να σημειωθεί, όμως, ότι το τετράγωνο του Δία με τον Κρόνο αποκαλύπτει ότι, ακόμα τουλάχιστον, δεν είμαστε σε θέση να δρέψουμε το 100% του οφέλους που μπορεί να δρέπαμε αν δεν υπήρχε το τετράγωνο αυτό, ή ότι η πραγματικότητα έρχεται και συγκρούεται με τις καλές μας προθέσεις γειώνοντας, μάλλον απότομα, την αισιοδοξία μας. Η σύνοδος του Ερμή με τον Κρόνο σε τετράγωνο με τον Δία εντείνει ακόμη περισσότερο τη δυσκολία συμβιβασμού της αισιοδοξίας μας με τη σκληρή πραγματικότητα, αν και το εξάγωνο του Ερμή στον Σκορπιό με τον Άρη στον Αιγόκερω δίνει ως διέξοδο τη στοχευμένη και ρεαλιστική δράση και σκέψη.
 
Δόσεις αισιοδοξίας και δόσεις μελαγχολίας θα δίνουν και θα παίρνουν λοιπόν με αυτή τη Νέα Σελήνη που επίσης τετραγωνίζεται από τον Ποσειδώνα, τον άρχοντα των ονείρων, της νοσταλγίας και των ψευδαισθήσεων. Μάλιστα, ρομαντικά και οικονομικά πλήγματα ή ρομαντικές και οικονομικές εξαπατήσεις και απογοητεύσεις φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στις εναλλαγές αυτές και στη σχετική γείωση της αισιοδοξίας μας όπως αποκαλύπτουν τα τετράγωνα της Αφροδίτης (που είναι σε σύνοδο με τη Νέα Σελήνη) με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα. Προσοχή λοιπόν σε τυχόν σχέσεις που ξεκινούν τώρα ή σε οικονομικές αποφάσεις που λαμβάνονται τώρα γιατί «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός». Βέβαια, το συγκλίνον τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό δείχνει ότι δεν είναι όλα χαμένα και ότι κάποια αναπάντεχη λύση ίσως δοθεί τελικά σε ό,τι αφορά τόσο τις οικονομικές όσο και τις ρομαντικές μας υποθέσεις. Σε κάθε περίπτωση, σας εύχομαι καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment