Saturday 29 August 2015

Πανσέληνος στους Ιχθύς: Όνειρα με μέτρο!



Πραγματοποιείται στις 29 Αυγούστου 2015, στις 9.35μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στο συναισθηματικό, ονειρικό και ανιδιοτελές ζώδιο των Ιχθύων. Όπως σε κάθε Πανσέληνο έτσι και σε αυτή ο Ήλιος βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο, αυτό της Παρθένου εν προκειμένω. Καλούμαστε, λοιπόν, να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ δύο αντιτιθέμενων αλλά συμπληρωματικών ενεργειών και στόχων που σχετίζονται άμεσα με την όποια καινούρια αρχή κάναμε κατά την περασμένη Νέα Σελήνη στις 14 Αυγούστου. Αν τότε το παιχνίδι και η ξεγνοιασιά ερχόταν σε κάποιους ως ένα καθυστερημένο δώρο, τώρα φαίνεται ότι αυτό τελειώνει σιγά σιγά, καθώς ο Ήλιος στην Παρθένο μας ωθεί στη δημιουργία περισσότερης τάξης, συστηματοποίησης και προγραμματισμού στις ζωές μας. Μπαίνει, άλλωστε, ο Σεπτέμβρης κι έτσι πολλοί ενήλικες επιστρέφουν στις δουλειές τους και τα παιδιά στο σχολείο. Από την άλλη, όμως, η Σελήνη στους Ιχθύς μας καλεί να σεβαστούμε τη βασική μας ανάγκη για διαφυγή από τις ρουτίνες και τις καθημερινές ανησυχίες ώστε να χαλαρώσουμε και, γιατί όχι, να ονειρευτούμε.


Εξάλλου, η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, τον σύγχρονο κυβερνήτη των Ιχθύων, και η διαφυγή μέσω ονειροπόλησης είναι σχεδόν δεδομένη. Βέβαια, η δυσκολία εξεύρεσης της κατάλληλης ισορροπίας μεταξύ ονειροπόλησης (Ιχθύες) και ρεαλισμού (Παρθένος), χαλάρωσης (Ιχθύες) και ελέγχου (Παρθένος), αοριστίας (Ιχθύες) και προγραμματισμού (Παρθένος), τονίζεται ακόμη περισσότερο από το ότι και ο Ήλιος είναι με τη σειρά του σε σύνοδο με τον Δία. Διογκώνεται με τον τρόπο αυτό η ανάγκη για ρεαλιστική, τακτική και ελεγχόμενη δημιουργικότητα, που θα χρειαστεί γύρω στον έναν χρόνο για να κάνει τον κύκλο της, λόγω του νέου κύκλου Ηλίου-Δία που μόλις ξεκίνησε.

Ιδανικά, λοιπόν, η Πανσέληνος αυτή μιλάει για κυοφορία ονείρων (Σελήνη-Ποσειδώνας) ένα μικρό μέρος των οποίων θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί (Ήλιος-Δίας στην Παρθένο) παρά τις όποιες τριβές (αντιθέσεις) και παρά τις έντονες δυσκολίες και τα μεγάλα βάρη που έχουν ήδη σταθεί εμπόδιο, όπως φανερώνει το – μεγάλης ανοχής – αποκλίνον τετράγωνο που σχηματίζει ο Κρόνος από τον Σκορπιό με τον άξονα της Πανσελήνου. Η θέση του Κρόνου κάνει αναφορά τόσο στον περασμένο Δεκέμβριο όσο και στον περασμένο Ιούλιο και σ’ όλο τον Αύγουστο. Τέλος, η Αφροδίτη παραμένει ανάδρομη χορηγώντας τον Ερμή ο οποίος έχει ήδη μπει στον Ζυγό, το ζώδιό της, παίρνοντας έτσι ένα χρώμα «αναδρομής». Άλλωστε, ο Ερμής έχει μπει ταυτόχρονα στη σκιά του προετοιμαζόμενος για τη δική του αναδρομή που ξεκινά στις 18 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 8 Οκτωβρίου. Άρα, ιδέες και επικοινωνίες για συνεργασία (Ερμής στον Ζυγό) που έχουν ως βάση κάποια οικονομική πρωτοβουλία (Αφροδίτης, χορηγός Ερμή, σε σύνοδο με Άρη) και που γίνονται τώρα τις ημέρες της Πανσελήνου είτε θα καθυστερήσουν να δώσουν καρπούς είτε θα χρειαστεί να περάσουν από κάποια απαραίτητη αναθεώρηση. Στο μεταξύ, ονειρευτείτε με μέτρο και απολαύστε την Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment