Saturday 26 September 2015

Σεληνιακή Έκλειψη στον Κριό: Και Μετά την Αλλαγή, Τι;



Πραγματοποιείται στις 28 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 5:50πμ με συντεταγμένες Αθήνας, ολική σεληνιακή έκλειψη στο μαχητικό, ενθουσιώδες και θαρραλέο ζώδιο του Κριού. Μάλιστα, στην παρούσα έκλειψη η Σελήνη αποκαλείται «super moon» γιατί βρίσκεται όσο πιο κοντά στη Γη γίνεται. Το χαρακτηριστικό αυτό εξασφαλίζει ικανότητα για όσο το δυνατό αντικειμενικότερη θεώρηση εκείνων των ζητημάτων που κυβερνώνται από τη Σελήνη, όπως είναι η οικιακή, οικογενειακή και συναισθηματική μας ζωή.


Αν και παραδοσιακά οι εκλείψεις θεωρούνται «κακοί οιωνοί» και πολλοί τις φοβούνται, είναι καλό να τονίσουμε ότι αυτό που σηματοδοτούν οι εκλείψεις είναι το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου και την αρχή ενός καινούριου. Έτσι, η «έκ-λειψη» ενδέχεται να γίνει αντιληπτή ως «έλ-λειψη» σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου μας όπου συμβαίνει ή σε σχέση με τη φύση των πλανητών μας τους οποίους η έκλειψη «αγγίζει». Το ότι πρόκειται για έκλειψη Σελήνης σημαίνει ότι θέματα όπως αυτά που αναφέραμε πιο πάνω (οικιακή, οικογενειακή και συναισθηματική ζωή) καθώς και θέματα που αφορούν σημαντικές γυναίκες στη ζωή πολλών, όπως η μητέρα και η σύζυγος, μας απασχολούν πολύ. Ο λόγος σχετίζεται με μια αίσθηση ότι τα παραπάνω θέματα ή άτομα «λείπουν» από τη ζωή μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αν και δεν υπάρχει γενική συμφωνία σχετικά με τη διάρκεια επιρροής των εκλείψεων, πολλοί θεωρούν ότι η επιρροή τους, άρα και η αίσθηση έλλειψης, ξεκινάει περίπου ένα μήνα πριν και κρατάει μέχρι και ένα μήνα μετά την έκλειψη.

 
Η παρούσα σεληνιακή έκλειψη ακολουθεί την ηλιακή έκλειψη της 13ης Σεπτεμβρίου για την οποία γράφαμε ότι θύμιζε «μια πολύ μεγάλη ταφόπλακα εντείνοντας την αίσθηση του τέλους… και την ανάγκη για ταφή του παλιού». Θα λέγαμε λοιπόν ότι τώρα κορυφώνεται αυτή η αίσθηση τέλους και η ανάγκη για ταφή του παλιού. Εξάλλου, το γεγονός ότι η έκλειψη είναι ολική σε συνδυασμό με το ότι οι Δεσμοί της Σελήνης πέφτουν σε κρίσιμες μοίρες του ζωδιακού (0° παρορμητικών) και με το ότι ο Πλούτωνας έχει μόλις ορθοδρομήσει πάνω σε κρίσιμη μοίρα Σελήνης μετά από ανάδρομη πορεία πέντε μηνών, εντείνει τη σημασία και την κρισιμότητα αυτής της έκλειψης, ειδικά σε ό,τι αφορά τις σχέσεις και τις συνεργασίες μας λόγω του άξονα Κριού-Ζυγού όπου πραγματοποιείται η έκλειψη. 

Συνεπώς, ριζικές αλλαγές και κρίσιμες μεταμορφώσεις που προετοιμάζονταν από τον περασμένο Απρίλη όταν ο Πλούτωνας αναδρομούσε, φαίνεται ότι είναι σχεδόν έτοιμες πια να μπουν σε τροχιά εφαρμογής. Λέμε σχεδόν γιατί η έκλειψη πραγματοποιείται με Ερμή ανάδρομο, επομένως απομένουν ακόμα κάποιες αναθεωρήσεις που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο ιδεών, συζητήσεων και διαπραγματεύσεων προτού μπορέσουν να εφαρμοστούν οι ριζικές αλλαγές. Ο Ερμής ορθοδρομεί στις 9 Οκτωβρίου και απελευθερώνεται από τη σκιά του στις 24 Οκτωβρίου δίνοντάς μας χρόνο για αφομοίωση και εμπέδωση των όποιων ριζικών αλλαγών ετοιμάζονται παρά το αίσθημα ανικανοποίητου που μπορεί να δημιουργείται (Ερμής σε τετράγωνο με Πλούτωνα).

Τέλος, η αίσθηση που αφήνει ο χάρτης της σεληνιακής έκλειψης με τη μεγάλη έμφαση στα παρορμητικά και μεταβλητά ζώδια (10 πλανήτες συνολικά σε τέτοια ζώδια) και τη συνακόλουθη έλλειψη σε σταθερά, είναι ότι εισάγονται αλλαγές οι οποίες δεν έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο να ολοκληρωθούν με αποτέλεσμα τυχόν δράσεις και πρωτοβουλίες να χάνουν τον προσανατολισμό τους. Αυτό τονίζεται και από το ότι ο χορηγός της έκλειψης, Άρης, βρίσκεται σε ταυ-τετράγωνο με Ποσειδώνα και Κρόνο υπονομεύοντας δραστηριότητες και στόχους λόγω σκληρής προσγείωσης στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, εμείς σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή σεληνιακή έκλειψη!

No comments:

Post a Comment