Sunday 21 February 2016

Πανσέληνος Παρθένου: Πλήρης (Aποδι-)Oργάνωση…



Πραγματοποιείται στις 22 Φεβρουαρίου 2016, στις 20:19 με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στο τακτικό, ρεαλιστικό και εργατικό ζώδιο της Παρθένου με τον Ήλιο φυσικά να βρίσκεται απέναντι στο ζώδιο των Ιχθύων καλώντας μας να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ τάξης (Παρθένος) και αταξίας (Ιχθύες), ρεαλισμού (Παρθένος) και φαντασίας (Ιχθύες), δουλειάς (Παρθένος) και απόδρασης (Ιχθύες). Με τον Ποσειδώνα, τον σύγχρονο κυβερνήτη των Ιχθύων, να βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο η πλάστιγγα φαίνεται να γέρνει σημαντικά προς την πλευρά της αταξίας, της φαντασίας και της απόδρασης. Μάλιστα, η σύνοδος Ήλιου-Ποσειδώνα μετατρέπεται σε κορυφή ενός πλανητικού σχηματισμού που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ιδιότυπος «χαρταετός» με συμμετοχή Σελήνης, Ουρανού και Πλούτωνα. Λέμε ιδιότυπος γιατί δεν υπάρχει μεγάλο τρίγωνο. Αυτό που υπάρχει στη θέση του μεγάλου τριγώνου είναι ένας άλλος πλανητικός σχηματισμός σχετικά σπάνιος και γνωστός ως «Δάχτυλο του Κόσμου». Σε αυτόν η Σελήνη είναι η κορυφή σχηματίζοντας όψεις ενάμισι τετραγώνου με Ουρανό και Πλούτωνα οι οποίοι είναι σε τετράγωνο μεταξύ τους.


Αν αποκωδικοποιήσουμε τα παραπάνω, θα λέγαμε καταρχήν ότι η ταυτόχρονη εμπλοκή του άξονα της Πανσελήνου με τους τρεις εξωκρόνιους πλανήτες (Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα) συνάδει με το μήνυμα της συνόδου Ήλιου-Ποσειδώνα: άρνηση της βασικής ανάγκης για τάξη και προβλεψιμότητα (Σελήνη στην Παρθένο) λόγω παραγόντων που είναι πολύ πέρα από τη συνειδητή μας κατανόηση, άρα και από τον έλεγχό μας. Παράδοση στις βουλές του σύμπαντος και απελευθέρωση από την ανάγκη για έλεγχο και για προβλεψιμότητα φαίνεται να είναι λοιπόν το μήνυμα της τρέχουσας Πανσελήνου όσο άβολο και αν μοιάζει αυτό σε πολλούς. Με άλλα λόγια, πλήρης αποδιοργάνωση… Άλλωστε, ο Άρης είναι ουσιαστικά άνοπτος ευνοώντας έτσι την αδράνεια ενώ ο χορηγός της Πανσελήνου, Ερμής, βρίσκεται στον Υδροχόο σε σύνοδο με την Αφροδίτη χαρίζοντάς μας πρωτοτυπία στη σκέψη και εξοικειώνοντάς μας περισσότερο με το ξαφνικό και το απρόβλεπτο.

Προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα ένα ταυ-τετράγωνο στα μεταβλητά ζώδια, που φέρνει μεγάλη κινητικότητα και δραστηριότητα η οποία είναι ωστόσο εξαιρετικά ρευστή, απρόβλεπτη και εν τέλει άστοχη. Το ταυ-τετράγωνο σχηματίζεται από την αντίθεση Δία-Χείρωνα πάνω στον άξονα των Δεσμών της Σελήνης σε τετράγωνα με τον Κρόνο ο οποίος μετατρέπεται σε κορυφή του σχηματισμού. Έτσι λοιπόν, μαθήματα απελευθέρωσης από την ανάγκη για έλεγχο (Δίας στην Παρθένο σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό Σελήνης) φαίνεται να έρχονται μέσα από επαναλαμβανόμενα μοτίβα θυματοποίησης και περιθωριοποίησης (Χείρωνας σε σύνοδο με Νότιο Δεσμό Σελήνης) δημιουργώντας ταυτόχρονα πολλά αισθήματα ανικανοποίητου (τετράγωνα) από πλειάδα περιορισμών, βαρών και καθηκόντων (Κρόνος στον Τοξότη) τα οποία μοιάζουν να είναι τα μόνα επιτεύγματα της τρέχουσας περιόδου (Κρόνος στην κορυφή του σχηματισμού).  

Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην παρούσα πανσέληνο ο Ήλιος βρίσκεται πάνω στον απλανή αστέρα Fomalhaut (Φομαλό), ένα από τα τέσσερα βασιλικά αστέρια της Περσίας. Ο Fomalhaut είναι ένας κοκκινωπός αστέρας που εντοπίζεται στο στόμα του νότιου ιχθύος, εξ ου το όνομά του που στα αραβικά (fum-al-hut) σημαίνει «το στόμα του ιχθύος». Λόγω του προσανατολισμού του αποκαλείται «Παρατηρητής του Νότου». Παραδοσιακά, θεωρείται ισχυρός αστέρας του οποίου η επιρροή είναι εξαιρετικά μεταβλητή καθώς μπορεί να φέρει μεγάλη τύχη αλλά και πολλή μοχθηρία. Έχει συσχετιστεί με τη μαγεία, την αλχημεία και τον αποκρυφισμό και ενδέχεται να σηματοδοτήσει αλλαγή από μια υλιστική οπτική γωνία σε μια πιο πνευματική. Σύμφωνα με την Bernadette Brady, η μοντέρνα ερμηνεία του Fomalhaut έχει να κάνει με επιτυχία που έρχεται μέσα από ευγενή ιδεώδη. Ωστόσο, αν τα ιδεώδη είναι διεφθαρμένα κατά οποιονδήποτε τρόπο, τότε προκαλείται μεγάλη απώλεια και σύγχυση. Γι’ αυτό λοιπόν, καλό είναι να προσέξουμε στην τρέχουσα Πανσέληνο τα κίνητρα και τα ιδανικά μας… Σας ευχόμαστε καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment