Friday, 20 May 2016

Πανσέληνος στον Τοξότη: Περσέας και Ανδρομέδα…



Πραγματοποιείται στις 22 Μαΐου 2016, στις 00:14πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στο ταξιδιάρικο, πληθωρικό και αισιόδοξο ζώδιο του Τοξότη το οποίο φυσικά συνεπάγεται ότι ο Ήλιος βρίσκεται απέναντι στο ζώδιο των Διδύμων. Όπως σε κάθε Πανσέληνο έτσι και στην παρούσα, λοιπόν, καλούμαστε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ δύο αντίρροπων δυνάμεων και ίσως κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά διλημμάτων που σχετίζονται με μάθηση (Δίδυμοι) και διδασκαλία (Τοξότης), με σύντομες μετακινήσεις (Δίδυμοι) και μακρινά ταξίδια (Τοξότης) καθώς και με αμφισβήτηση (Δίδυμοι) και πίστη (Τοξότης). Βέβαια, επειδή τα ζώδια Διδύμων και Τοξότη είναι μεταβλητά, άρα πολύ πιο ευέλικτα και ευπροσάρμοστα εκ φύσεως, τα διλήμματα δεν θα είναι τόσο δυσεπίλυτα καθώς ενδέχεται να επιλυθούν μέσω πολλών μετακινήσεων, επικοινωνιών, διαβουλεύσεων και διαδικασιών συλλογής και μετάδοσης πληροφοριών.


Ωστόσο, ο άξονας Διδύμων-Τοξότη είναι ο άξονας της διανόησης και της σκέψης, άρα ιδιαίτερα εγκεφαλικός, και ως εκ τούτου αρκετά επιρρεπής σε ανησυχία, νοητική υπερφόρτωση και άγχος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Πανσέληνος αυτή λαμβάνει χώρα εν μέσω Πανελληνίων με όλο το διάβασμα και το άγχος που συνεπάγεται αυτό για μαθητές και γονείς. Μάλιστα, η ενεργοποίηση του άξονα της Πανσελήνου από τον Άρη φουντώνει ακόμη περισσότερο το άγχος με αποτέλεσμα να είναι αρκετά πιθανά τα συναισθηματικά ξεσπάσματα λόγω συσσωρευμένου θυμού ή μπλοκαρισμένων επιθυμιών σε σχέση με σημαντικές αντρικές φιγούρες ή πρόσωπα εξουσίας (Σελήνη σε σύνοδο με Άρη ανάδρομο και αντίθεση με Ήλιο). Βέβαια, η ταυτόχρονη ενεργοποίηση του άξονα της Πανσελήνου από την Αφροδίτη απαλύνει τα παραπάνω ξεσπάσματα αλλά ενδέχεται να φέρει επιπρόσθετους τσακωμούς για λόγους οικονομικούς.

Έχει, επίσης, ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι τόσο η Αφροδίτη όσο και ο Ερμής βρίσκονται σε σύνοδο με δύο μάλλον δύσκολους απλανείς, τον Algol και τον Menkar αντίστοιχα. Ο πρώτος απλανής σηματοδοτεί το κομμένο κεφάλι της Μέδουσας στο αριστερό χέρι του Περσέα και παραδοσιακά συνδέεται με βία και επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ ο δεύτερος σηματοδοτεί μέρος του σαγονιού του Κήτους στο οποίο θα θυσιαζόταν η Ανδρομέδα και παραδοσιακά συνδέεται με ασθένεια, ατίμωση και καταστροφή. Κατά τη μυθολογία, η Ανδρομέδα ήταν κόρη του Κηφέα, βασιλιά της Αιθιοπίας, και της Κασσιόπης, κόρης του Αιόλου. Όταν, λοιπόν, η Κασσιόπη ισχυρίστηκε ότι ήταν ωραιότερη από τις Νηρηίδες, ο Ποσειδώνας για να την τιμωρήσει πλημμύρισε την Αιθιοπία και έστειλε ένα θαλάσσιο τέρας, το Κήτος, που κατασπάραζε τους πάντες και τα πάντα. Σύμφωνα με τον χρησμό του μαντείου του Άμμωνα, του Αιγυπτιακού Θεού που είχε σύμβολο τον Κριό και στο κεφάλι έφερε ένα κάλυμμα με υψωμένα δύο μεγάλα παράλληλα φτερά, για να σωθεί η χώρα έπρεπε να θυσιαστεί στο τέρας η Ανδρομέδα. Πράγματι, η Ανδρομέδα βρέθηκε αλυσοδεμένη σε έναν βράχο της ακτής στο έλεος του Κήτους αλλά τελικά σώθηκε από τον Περσέα. 

Ξέροντας κανείς τον μύθο του Περσέα και της Ανδρομέδας, εγγονής του θεού των ανέμων, και βλέποντας τον Ερμή, σύμβολο των μεταφορικών μέσων, στο σαγόνι του Κήτους και τον Ουρανό, σύμβολο των αεροπλάνων, στον Κριό με μόνη όψη τη σκληρή όψη ημιεξαγώνου με Χείρωνα στους Ιχθύς (πληγή, τραύμα στη θάλασσα), δυσκολεύεται να μην κάνει τη σύνδεση με τη χθεσινή είδηση περί της πτώσης του αεροπλάνου της Egypt Air στο πέλαγος μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου. Αυτό απογειώθηκε την Τετάρτη τα ξημερώματα από την Αιθιοπία, τον τόπο όπου διαδραματίστηκε ο μύθος της Ανδρομέδας, για να το «καταπιεί» η θάλασσα την Πέμπτη κατά την επιστροφή του από το Παρίσι στο Κάιρο (Αίγυπτος), στον τόπο του θεού Άμμωνα, δηλαδή του Θεού που είχε μεταμφίεση Κριού και που στο κεφάλι είχε αντί για κέρατα φτερά που παραπέμπουν σε αυτά του αεροπλάνου (Ουρανός στον Κριό). 

Έτσι, για μια ακόμη φορά η πραγματικότητα έρχεται και μας θυμίζει πόσο ανατριχιαστικά κυριολεκτικά μπορεί να εκδηλωθούν κάποιες φορές στον κόσμο οι αστρολογικές επιρροές… Σε κάθε περίπτωση, εμείς σας ευχόμαστε μια καλή Πανσέληνο που παρά την επικινδυνότητα φέρνει και υλικές απολαύσεις χάρη στο μεγάλο τρίγωνο στη γη!

No comments:

Post a Comment