Friday 11 May 2018

Νέα Σελήνη στον Ταύρο: Με το Ξίφος ανά Χείρας!


Πραγματοποιείται στις 15 Μαΐου 2018, στις 2:47μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο σταθερό, γήινο και ρεαλιστικό ζώδιο του Ταύρου. Όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή μας ωθεί να κάνουμε μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου, στην προκειμένη περίπτωση η καινούργια αρχή θα σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την ανάγκη για υλική ασφάλεια, γαλήνη και σταθερότητα, πράγμα που ενισχύεται από την έμφαση στο στοιχείο της γης που χαρακτηρίζει το ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης. 


Μάλιστα, με τον Ερμή στο ίδιο ζώδιο, στη μοίρα της απόλυτης έξαρσης της Σελήνης, και με τα Φώτα να ενεργοποιούν πολύ στενά το μεσοδιάστημα Ερμή/Ποσειδώνα είναι σχεδόν δεδομένο ότι οι παραπάνω ανάγκες θα κατακλύζουν το μυαλό πολλών. Βέβαια, αν λάβει κανείς υπόψη ότι η χορηγός της Νέας Σελήνης, Αφροδίτη, βρίσκεται εκτός ορίων, θα καταλάβει ότι οι λύσεις για εξεύρεση υλικής ασφάλειας, γαλήνης και σταθερότητας χρειάζεται να είναι αρκετά ευρηματικές και ασυνήθιστες έως και παράτυπες ή παράνομες...

Άλλωστε, η παρούσα Νέα Σελήνη στον Ταύρο πραγματοποιείται με τον επαναστάτη Ουρανό να είναι σε απόσταση αναπνοής από την είσοδό του στο ίδιο ζώδιο. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η καινούργια αρχή, ναι μεν, προσβλέπει σε περισσότερη σταθερότητα και υλική ασφάλεια, προϋποθέτει δε κάποια θεαματική ανατροπή και ρήξη με το παρελθόν. Το ενδεχόμενο αυτό τονίζεται ιδιαίτερα από το ακριβείας τετράγωνο Άρη-Ουρανού σε αναιρετικές μοίρες του ζωδιακού, έναν έντονα εκρηκτικό, ανατρεπτικό και απερίσκεπτο συνδυασμό.  Μάλιστα, η ακριβείας σύνοδος της Νέας Σελήνης με τον απλανή Capulus, στο ξίφος του Περσέα, υποδηλώνει τη μεγάλη ορμητικότητα και το σθένος που θα χρειαστεί κανείς για να κόψει το «κεφάλι της Μέδουσας» και να αντιμετωπίσει έτσι βαθύτερους φόβους που μπορεί να σχετίζονται με την αλλαγή ή την αποκοπή από συνήθειες του παρελθόντος.

Παρά το άγχος ή τον φόβο που μπορεί να δημιουργούνται από το τετράγωνο Άρη-Ουρανού και τη σύνοδο της Νέας Σελήνης με τον Capulus, ο Ερμής στον Ταύρο σε αποκλίνουσα σύνοδο με Ουρανό και συγκλίνον τρίγωνο με τον Κρόνο είναι σε θέση να βρει ρεαλιστικούς τρόπους για να γαληνέψει το μυαλό και να «χωνέψει» τη ρήξη με το παρελθόν που φέρνει ο Ουρανός. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή και ανατρεπτική Νέα Σελήνη!


No comments:

Post a Comment