Sunday 4 November 2018

Νέα Σελήνη στον Σκορπιό: Τελευταία Ευκαιρία για μια Μεγαλειώδη Μεταμόρφωση!


Πραγματοποιείται στις 7 Νοεμβρίου 2018, στις 6:01μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο σταθερό, συναισθηματικό και μεταμορφωτικό ζώδιο του Σκορπιού. Όπως κάθε Νέα Σελήνη έτσι και αυτή μας καλεί να κάνουμε μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου μας όπου τυχαίνει να πέφτει. Στην προκειμένη περίπτωση, λόγω ζωδίου, η καινούργια αρχή αφορά θέματα συναισθηματικά. Αφορά, επίσης, θέματα που σχετίζονται με την ανάγκη για ριζική αλλαγή και μεταμόρφωση. Μάλιστα, η τρέχουσα Νέα Σελήνη είναι η τελευταία που πραγματοποιείται με τον Δία στο ίδιο ζώδιο και με τους Δεσμούς της Σελήνης στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου.


Ήδη από τις 8 Νοεμβρίου ο Δίας εισέρχεται στον Τοξότη ενώ οι Δεσμοί Σελήνης στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω από τις 16 του μηνός. Σε συνδυασμό με το εξάγωνο που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με τον μοντέρνο χορηγό της, Πλούτωνα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δίνεται μια τελευταία ευκαιρία για μια μεγαλειώδη μεταμόρφωση. Το τρίγωνο της Νέας Σελήνης με τον Ποσειδώνα, σε συνδυασμό με το τρίγωνο ανάδρομης Αφροδίτης-Άρη, επιτρέπει στη μεταμόρφωση αυτή να αγγίξει κάποιο ιδανικό. Αυτό ίσως να αφορά την επανασυμφιλίωση σε σχέσεις που είχαν απειληθεί με ρήξη τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, η ενεργοποίηση των μεσοδιαστημάτων Δία/Βόρειου και Δία/Ουρανού από τα Φώτα αποκαλύπτει ότι η ρήξη εντός σχέσεων, ομάδων και συλλογικοτήτων ίσως να είναι τελικά απαραίτητη. Ίσως μόνο έτσι η νέα αρχή να μπορέσει να οδηγήσει σε βελτίωση, ανάπτυξη και διάνοιξη καινούργιων οριζόντων.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι εδώ κι ένα μήνα η ανάδρομη Αφροδίτη έχει ωθήσει πολλούς σε αναθεωρήσεις σε σχέσεις και συνεργασίες. Συνδυαστικά με την ταυτόχρονη επανείσοδο του Ουρανού στον Κριό, ίσως πολλοί να δουν «με άλλα μάτια» τις όποιες καινούργιες σχέσεις, συνεργασίες ή αξίες μπήκαν στη ζωή τους την περασμένη άνοιξη. Ένα πρώτο αποτέλεσμα της αναθεώρησης θα φανεί κοντά στις 25 του μηνός. Τότε η Αφροδίτη και ο Ερμής θα βρεθούν στην ίδια θέση όπου βρίσκονται τώρα, η πρώτη ορθόδρομη και ο δεύτερος ανάδρομος. Φυσικά, η ορθοδρόμηση του Ποσειδώνα την ίδια ημέρα (25/11) περισσότερο θα θολώσει τα νερά παρά θα τα ξεδιαλύνει. Θα χρειαστεί να ξαναβρεθεί και ο Ερμής στην ίδια θέση ορθόδρομος στις 20 Δεκεμβρίου 2018 για να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Άλλωστε, προς το παρόν είναι εκτός ορίων και σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Έτσι, επιτρέπει την παραγωγή ιδεών και απόψεων που έχουν χαρακτήρα ακραίο, ίσως γιατί ακόμα η κρίση του είναι «θολωμένη». Όπως και να έχει, εμείς σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή και μεταμορφωτική Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment