Tuesday 24 November 2020

Σεληνιακή Έκλειψη στον Άξονα Διδύμων-Τοξότη: Ευκαιρίες σε έναν Κόσμο Άνω-Κάτω!

Πραγματοποιείται στις 30 Νοεμβρίου 2020, στις 11:29πμ με συντεταγμένες Αθήνας, σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, τον άξονα της διανόησης, της εκπαίδευσης και των ταξιδιών. Όπως πολλοί γνωρίζουν, μια σεληνιακή έκλειψη αποτελεί Πανσέληνο κατά την οποία η ευθυγράμμιση Ηλίου, Σελήνης και Γης είναι τέτοια που η Σελήνη κρύβεται από τη σκιά της Γης. Αν και οι εκλείψεις θεωρούνται από παλιά κακοί οιωνοί, είναι χρήσιμο να καταλάβουμε ότι δημιουργούν κάποιου τύπου έλλειψη που μας κινητοποιεί να λήξουμε ή να ξεκινήσουμε ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μας ανάλογα με τον τομέα του ωροσκοπίου μας όπου μπορεί να πέφτει. Μια σεληνιακή έκλειψη, όπως η παρούσα, αναφέρεται σε ελλείψεις και κεφάλαια που αφορούν την οικογενειακή, ιδιωτική και συναισθηματική μας ζωή καθώς και τη σχέση μας με σημαντικές γυναίκες στη ζωή μας όπως είναι η μητέρα, η γιαγιά ή η σύζυγος/σύντροφος. Πιο συγκεκριμένα, λόγω ζωδιακού άξονα, μπορεί κανείς να νιώσει την ανάγκη για περισσότερη επικοινωνία με αυτά τα άτομα ή μέλη της οικογένειάς του. Μπορεί, επίσης, να χρειαστεί να γίνουν μετακινήσεις για οικογενειακούς λόγους ή ακόμα και μετακομίσεις ή σημαντικές αλλαγές και έργα εντός του σπιτιού, ίσως λόγω βλάβης.   

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο άξονας των Φώτων μετατρέπεται σε σφήνα από τον Χείρωνα κάνει αναφορά σε ευκαιρίες για θεραπεία ή επούλωση πληγών που αφορούν συγγενικά μας άτομα ή οικιακά και συναισθηματικά ζητήματα. Ωστόσο, οι σκληρές αλλά δευτερεύουσες όψεις που δέχεται ο ίδιος άξονας από τον Ουρανό και τον Πλούτωνα ενδέχεται να οδηγήσουν πολλούς σε συναισθηματικές εκρήξεις λόγω δυσκολίας αποτελεσματικής προσαρμογής σε έναν κόσμο που έχει γίνει άνω κάτω (Ποσειδώνας = Κρόνος/Ουρανός). Αν μη τι άλλο, η συμμετοχή των δύο εξωκρόνιων στην έκλειψη αυτή τονίζει το ότι πολλά πράγματα είναι εκτός του ελέγχου μας με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να νιώθει «μουδιασμένος» μη γνωρίζοντας τι μέλλει γενέσθαι, άρα και πώς να δράσει (Άρης ημιεξάγωνο με Ποσειδώνα σε τετράγωνο με Δεσμούς Σελήνης).

Στις θετικές όψεις της έκλειψης συγκαταλέγονται τα εξάγωνα του Ερμή με τον Δία και τον Κρόνο τα οποία αποκαλύπτουν ευκαιρίες για συμφωνίες ή διαπραγματεύσεις που να επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία για έναν καινούργιο εργασιακό κύκλο καθώς δεν ξεχνάμε ότι επικοινωνίες και μετακινήσεις συνεχίζουν να χαρακτηρίζονται από σύγχυση, απρόοπτα και αστάθμητους παράγοντες (Ερμής = Ουρανός/Ποσειδώνας). Τέλος, ο Ποσειδώνας, έχοντας μόλις ορθοδρομήσει, επιτρέπει σε ιδανικά και όνειρα που είχαν μπει στον «πάγο» από τον περασμένο Ιούνιο να αρχίσουν να «ξεπαγώνουν», ειδικά σε ό,τι αφορά σχέσεις και οικονομικά καθώς και απολαύσεις, αισθητική και τέχνη (συγκλίνον τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα). Παρά τις δυσκολίες, τα απρόοπτα και την αβεβαιότητα, ευχόμαστε σε όλες και όλους να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που φέρνει η έκλειψη αυτή!

No comments:

Post a Comment