Wednesday 28 November 2012

Σεληνιακή Έκλειψη στους Διδύμους: Η Σημασία των Μυστικών και το Δάχτυλο της Μοίρας



Στις 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 16:48 πραγματοποιείται σεληνιακή έκλειψη στην 6η μοίρα των Διδύμων. Όπως έχω ξαναγράψει, αυτό που συμβαίνει κοντά στις εκλείψεις είναι η κορύφωση γεγονότων και συναισθημάτων. Πιο συγκεκριμένα, μια σεληνιακή έκλειψη είναι μια Πανσέληνος της οποίας η ιδιοτυπία έγκειται στο ότι η Σελήνη βρίσκεται σε τέτοια θέση που κρύβεται από το φως του Ήλιου, κάτι που φυσικά εντείνει τη σημασία μιας τέτοιας Πανσελήνου. Μια σεληνιακή έκλειψη, λοιπόν, παρέχει την ευκαιρία να ρίξουμε φως σε σημαντικά ζητήματα τόσο συναισθηματικά όσο και οικογενειακά αλλά και σε ζητήματα που σχετίζονται με το παρελθόν μας. Σε κάθε περίπτωση μας παρέχει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε, να συσφίξουμε ή ακόμη και να διακόψουμε σημαντικές σχέσεις. Έτσι, πολύ συχνά μια σεληνιακή έκλειψη γίνεται η αφορμή για την έκφραση έντονων και παράφορων συναισθημάτων που φέρνουν κοντά και δένουν δυο ανθρώπους. Το ίδιο συχνά, όμως, μια σεληνιακή έκλειψη μπορεί να γίνει αφορμή για κάποιο συναισθηματικό ξέσπασμα, που προκαλείται είτε από εμάς είτε από σημαντικούς άλλους στη ζωή μας και του οποίου ο στόχος είναι η έκφραση αναγκών και συναισθημάτων που μπορεί να παρέμεναν ανέκφραστες για πολύ καιρό. Αν και δεν υπάρχει ομοφωνία σχετικά με τη διάρκεια της επιρροής των εκλείψεων, το αποκορύφωμα της επιρροής τους βιώνεται με μεγαλύτερη ένταση από ένα μήνα πριν έως και ένα μήνα μετά την ημερομηνία της έκλειψης.

Η παρούσα σεληνιακή έκλειψη πραγματοποιείται στο ζώδιο των Διδύμων, το ζώδιο της επικοινωνίας, της μάθησης, της διαπραγμάτευσης και της εξερεύνησης του κοντινού περιβάλλοντός μας. Έτσι λοιπόν αυτή η έκλειψη θα μας υπενθυμίσει ότι αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να διεξάγουμε σημαντικές επικοινωνίες και διαπραγματεύσεις καθώς και να συλλέξουμε πληροφορίες και να μάθουμε για πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Επίσης, θα μας υπενθυμίσει ότι χρειάζεται να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, να μετακινηθούμε αρκετά και να κάνουμε σημαντικές επαφές με άτομα του κοντινού μας περιβάλλοντος όπως συγγενείς και γείτονες. Λόγω της έκλειψης όμως, όλες αυτές οι δραστηριότητες είναι πολύ πιθανό να μας προκαλέσουν αρκετό άγχος και να είναι συναισθηματικά φορτισμένες. Ίσως το άγχος και η συναισθηματική φόρτιση να είναι ακόμη πιο έντονες σε αυτή τη σεληνιακή έκλειψη, γιατί τα πράγματα φαίνεται να ξεφεύγουν κάπως από το στενό έλεγχό μας και την ελεύθερη βούλησή μας. Και αυτό γιατί έρχεται στο προσκήνιο ο ρόλος της μοίρας δεδομένου του ότι η Σελήνη θα μετέχει σε έναν αστρολογικό σχηματισμό που έχει συνδεθεί με τη μοίρα και ονομάζεται «Yod» ή «Το Δάχτυλο της Μοίρας»

Πιο συγκεκριμένα, η Σελήνη σε σύνοδο με τον Δία θα βρίσκεται στην κορυφή αυτού του σχηματισμού και θα δέχεται όψεις χιαστού από τη σύνοδο Άρη-Πλούτωνα στον Αιγόκερω και από τη σύνοδο Αφροδίτης-Κρόνου στο Σκορπιό που βρίσκονται σε εξάγωνο μεταξύ τους. Ένας τρόπος που θα μπορούσε να ερμηνευτεί αυτός ο σπάνιος συνδυασμός έξι πλανητών σε σχηματισμό Yod είναι ο εξής: η ανάγκη μας για ελευθερία και η επιθυμία μας για βελτίωση της καθημερινότητας και της οικογενειακής μας ζωής (σύνοδος Σελήνης-Δία) ίσως μας προκαλέσει άγχος και εκνευρισμό (χιαστά) όταν προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες (εξάγωνα) για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα μεταμορφώσουν και θα εξυγιάνουν (σύνοδος Άρη-Πλούτωνα) μακροχρόνιες σχέσεις μας (σύνοδος Αφροδίτης-Κρόνου). Και η αφορμή ίσως δοθεί όταν η «μοίρα» τα φέρει έτσι ώστε πληροφορίες που θα προτιμούσαμε να ήταν μυστικές (Ερμής στο Σκορπιό) να αποκαλυφθούν. Μπορεί λοιπόν σημαντικά μυστικά που κρατάμε εμείς ή κοντινοί άλλοι στη ζωή μας να βγουν στη φόρα κοντά σε αυτή την έκλειψη. Αν και από τη μία θα υπάρξει ανακούφιση που δεν τα κουβαλάμε πλέον μέσα μας, γίνεται ξεκάθαρο ότι οι σχέσεις μας με τους άλλους δε θα είναι ποτέ πια οι ίδιες είτε είμαστε πομποί είτε δέκτες αυτών των μυστικών… Όσες σχέσεις στηρίζονται σε γερά θεμέλια, πιθανότατα να αντέξουν και να αφομοιώσουν τις καινούριες αυτές πληροφορίες, αλλά όσες χτίστηκαν σε σαθρά θεμέλια είναι πολύ πιθανό να γκρεμιστούν… Μέχρι την επόμενη ανάρτησή μου, στέλνω σε όλους σας αγάπη και φως!

No comments:

Post a Comment