Wednesday 12 December 2012

Νέα Σελήνη στον Τοξότη: Άνοιγμα οριζόντων και τέλος στις καθυστερήσεις Νοεμβρίου



Στις 13 Δεκεμβρίου και ώρα 10:44 το πρωί πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στην 21η μοίρα του Τοξότη, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μια νέα αρχή σε όλα τα θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων του Τοξότη, όπως είναι τα μακρινά ταξίδια, οι ανώτερες σπουδές, η διδασκαλία, η φιλοσοφία, οι δημοσιεύσεις και το γενικότερο άνοιγμα των πνευματικών μας οριζόντων. Με τη Νέα Σελήνη όμως να μη δέχεται βασικές όψεις από άλλους πλανήτες και με τον Ερμή στη φάση της απελευθέρωσής του από την αναδρομή του τον περασμένο Νοέμβρη, φαίνεται ότι περισσότερο από νέα αρχή η Νέα αυτή Σελήνη έχει να κάνει περισσότερο με ολοκλήρωση διαδικασιών που είχαν ξεκινήσει ήδη από τις αρχές Νοέμβρη ή τον Ιούλιο/Αύγουστο όταν ο Ερμής ήταν πάλι ανάδρομος.  Καθυστερήσεις, λοιπόν, παρανοήσεις και εμπόδια που υπήρξαν σε σχέδιά μας σχετικά με ταξίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα, σπουδές, επικοινωνίες, μεταφορές, μετακομίσεις και αγορές λαμβάνουν τέλος με αυτή τη Νέα Σελήνη. 

Με το Δία στους Διδύμους να την κυβερνά και να βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ερμή στον Τοξότη, είναι φανερό ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε εκείνο το κοντινό ή μακρινό ταξίδι που θέλαμε˙ να ξεκινήσουμε εκείνες τις σπουδές ή εκείνο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σκεφτόμασταν να παρακολουθήσουμε ή να εισηγηθούμε˙ να επικοινωνήσουμε με εκείνους τους κοντινούς ή μακρινούς συγγενείς με τους οποίους μπορεί να είχαμε χαθεί˙ να κάνουμε εκείνη τη μετακόμιση που σχεδιάζαμε˙ να αγοράσουμε εκείνα τα πράγματα που είχαμε ανάγκη και, ειδικότερα, πράγματα σχετικά με μεταφορικά μέσα, τηλέφωνα, υπολογιστές και βιβλία. Μάλιστα, με το τρίγωνο που δέχεται ο Ερμής από τον Ουρανό που είναι έτοιμος να ορθοδρομήσει, είναι πολύ πιθανό οι λύσεις που αναζητούσαμε σχετικά με όλα τα παραπάνω να έρθουν αναπάντεχα ή γρηγορότερα από ό,τι περιμέναμε. Οι λύσεις ίσως είναι πολύ πρωτότυπες ή ακόμη και επαναστατικές και είναι πιθανό να έρθουν με αρκετά μεγάλες δόσεις ενθουσιασμού αλλά πιθανώς και άγχους για να μπορέσουμε να τα προλάβουμε όλα.

Τέλος, η Νέα αυτή Σελήνη στον Τοξότη πραγματοποιείται με τον κυβερνήτη της τον Δία στην κορυφή ενός αστρολογικού σχηματισμού που ονομάζεται «Yod» ή «Το Δάχτυλο της Μοίρας». Ένας παρόμοιος σχηματισμός είχε παρατηρηθεί στην περασμένη σεληνιακή έκλειψη με τον Δία πάλι στην κορυφή να δέχεται όψεις χιαστού τόσο από τον Πλούτωνα όσο και από τον Κρόνο οι οποίοι βρίσκονται σε εξάγωνο μεταξύ τους και σε αμοιβαία υποδοχή (ο ένας στο ζώδιο που κυβερνά ο άλλος). Φαίνεται λοιπόν ότι θέματα που ανακίνησε η σεληνιακή έκλειψη στις 28 Νοεμβρίου είναι πάλι στο επίκεντρο με αυτή τη Νέα Σελήνη. Πιο συγκεκριμένα, η ανάγκη μας για διεύρυνση των γνώσεών μας και βελτίωση της επικοινωνιακής μας ικανότητας και των δημόσιων σχέσεών μας (Δίας στους Διδύμους) ίσως μας προκαλέσει άγχος και εκνευρισμό (χιαστά) όταν μας δοθεί η ευκαιρία (εξάγωνο) για μεθοδική μεταμόρφωση της αφοσίωσης που δείχναμε μέχρι πρότινος στην εργασία μας (Πλούτωνας στον Αιγόκερω σε αμοιβαία υποδοχή με τον Κρόνο στο Σκορπιό). Μπορεί λοιπόν η ανάγκη μας για μάθηση και άνοιγμα του κύκλου επαφών μας να μας ωθήσει είτε να αλλάξουμε επάγγελμα είτε να τροποποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εξασκούσαμε το επάγγελμά μας μέχρι τώρα. Όσοι έχουν πλανήτες κοντά στην 8η, 9η και 10η μοίρα οποιουδήποτε ζωδίου θα βιώσουν πιο έντονα αυτή την ανάγκη για μάθηση και αλλαγή ρότας ειδικά στα επαγγελματικά ζητήματα. Μέχρι την επόμενη ανάρτησή μου, στέλνω σε όλους σας αγάπη και φως!   

No comments:

Post a Comment