Wednesday, 28 May 2014

Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Σύγχυση, Τέχνη και Εξιδανίκευση…Στις 28 Μαΐου 2014 στις 9:40μμ για συντεταγμένες Αθήνας πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στο επικοινωνιακό και πληροφοριακό ζώδιο των Διδύμων. Ευνοούνται λοιπόν καινούρια ξεκινήματα που σχετίζονται με αναζήτηση, συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και με μετακινήσεις, μεταφορές και επικοινωνίες. Επειδή μάλιστα ο χορηγός Ερμής της Νέας Σελήνης βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο, το ενδιαφέρον μας για πληροφορίες, μετακινήσεις και επικοινωνίες εντείνεται ακόμη περισσότερο, ενώ το τρίγωνο που δέχεται η Νέα Σελήνη από τον Άρη ευνοεί τη λήψη επικοινωνιακών πρωτοβουλιών και την εκκίνηση μαθησιακών, διδακτικών ή εμπορικών δραστηριοτήτων. Σημειώστε βέβαια ότι ο Ερμής έχει ήδη μπει στη σκιά του, δηλαδή έχει μειώσει ταχύτητα εν όψει της επικείμενης αναδρομής του που αρχίζει στις 8 Ιουνίου. Έχει δηλαδή αρχίσει να κοιτάει σιγά σιγά προς τα πίσω, προς το παρελθόν, και συγκεκριμένα προς τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2013 όταν ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος βρίσκονταν ακριβώς στις ίδιες μοίρες όπου βρίσκονται και τώρα.


Έτσι, ζητήματα επικοινωνιακά, μαθησιακά, μεταφορικά, συγγραφικά ή εμπορικά που εκκρεμούν από τότε έρχονται πάλι στο φως με τη Νέα Σελήνη στους Διδύμους. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε ο καιρός να μιλήσετε με τα άτομα που δεν είχατε μιλήσει και όλο το αναβάλλατε, να μάθετε γύρω από ένα θέμα που σας ενδιέφερε αλλά δεν το κάνατε, να επισκεφτείτε ένα κοντινό μέρος όπου όλο δεν πηγαίνατε, να προβείτε στην αγορά εκείνου του μεταφορικού μέσου ή εκείνων των βιβλίων που θέλατε αλλά που για διάφορους λόγους δεν αγοράζατε ή ακόμα και να ξεκινήσετε κάποια εμπορική δραστηριότητα που είχατε στο μυαλό σας από τον περασμένο Δεκέμβρη αλλά που δε βρίσκατε το θάρρος ή το χρόνο για να το κάνετε. Το ακριβείας εξάγωνο που κάνει ο Ερμής με την Αφροδίτη δίνει μάλιστα και την ευκαιρία να διεξαχθούν όλα τα παραπάνω με χαρά, αγάπη και απόλαυση. Δίνει επίσης και την ευκαιρία να επικοινωνήσετε ή να μάθετε (Ερμής) για οικονομικά θέματα ή για θέματα ομορφιάς, τέχνης και αξιών (Αφροδίτη).

 
Το ότι ο Ερμής έχει μπει στη σκιά του σημαίνει επίσης ότι στην ίδια μοίρα των Διδύμων θα ξαναβρεθεί τόσο στις 18 Ιουνίου ανάδρομος όσο και στις 12 Ιουλίου ορθόδρομος πια. Έτσι, μετακινήσεις, επαφές και επικοινωνίες που διεξάγονται αυτές τις μέρες θα εισέλθουν σε διαδικασία αναθεώρησης από τις 8 Ιουνίου και μετά. Πόσο μάλλον που η Νέα Σελήνη δέχεται ένα ακριβείας τετράγωνο από τον Ποσειδώνα, κάτι που δημιουργεί μεγάλη σύγχυση και αβεβαιότητα σε επίπεδο επικοινωνιών, πληροφοριών και μετακινήσεων. Αυτό δηλαδή που ίσως μάθετε ή ακούσετε αυτές τις μέρες έχει πιθανότατα πάρα πολλές διαφορετικές αναγνώσεις και αποχρώσεις... Άλλωστε, με τον Ποσειδώνα εισέρχεται κανείς στη χώρα των ειδώλων, του χάους, της φαντασίας και της εξιδανίκευσης όπου αυτό που αντικρίζει μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. 

Όμως, καλλιτεχνικές δραστηριότητες (και ειδικά ο κινηματογράφος, η φωτογραφία και ο χορός) σαφώς και ευνοούνται με την τόσο έντονη ποσειδώνια επιρροή στη Νέα Σελήνη όπως επίσης ευνοούνται δραστηριότητες που σχετίζονται με το μυστικισμό, τον εσωτερισμό, τη θρησκεία, το διαλογισμό αλλά και καθετί το εναλλακτικό. Κλείνοντας, θυμίζουμε ότι η Νέα Σελήνη στους Διδύμους, όπως άλλωστε και η προηγούμενη, πραγματοποιείται με ένα μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του νερού μεταξύ Δία, Κρόνου και Χείρωνα. Σε πολλούς λοιπόν μπορεί να δοθεί το δώρο της θεραπείας, της αγάπης, της κατανόησης και της συναισθηματικής στήριξης που τόσο μπορεί να χρειάζονται δεδομένων των μεγάλων εντάσεων που έφερε το προηγούμενο διάστημα ο μεγάλος σταυρός στα παρορμητικά ζώδια. Σας εύχομαι καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment