Sunday 14 June 2015

Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Τα Όρια Είναι Για Να Ξεπερνιούνται!



Πραγματοποιείται στις 16 Ιουνίου 2015 στις 5:05μμ με συντεταγμένες Αθήνας Νέα Σελήνη στο επικοινωνιακό, εύστροφο και διαπραγματευτικό ζώδιο των Διδύμων. Όπως σε κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και σε αυτή μας δίνεται η ευκαιρία για μια καινούρια αρχή σε εκείνον τον τομέα δραστηριότητας που η Νέα Σελήνη τυχαίνει να ενεργοποιεί στο ωροσκόπιό μας. Στην προκειμένη περίπτωση έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η Νέα Σελήνη γίνεται σε στενότατη σύνοδο με τον Άρη ο οποίος μάλιστα βρίσκεται εκτός ορίων, βρίσκεται δηλαδή παραπάνω από 23° 27΄ βόρεια του ουράνιου ισημερινού. 

Ο Άρης ξεφεύγει λοιπόν από τα όρια που θέτει η εκλειπτική ή αλλιώς η φαινομενική πορεία του Ήλιου γύρω από τη Γη. Με άλλα λόγια, ξεφεύγει από τον φυσικό χώρο που κυριαρχείται από το «αφεντικό» του ηλιακού συστήματος, τον Ήλιο, και τους πιστούς ακόλουθούς του, τον Δία και τον Κρόνο, οι οποίοι ποτέ η σχεδόν ποτέ δεν «ξεπερνάνε τα όρια». Έτσι, ο Άρης είναι σαν να βγαίνει εκτός ελέγχου, σαν να παραβαίνει τους κανόνες ή σαν να υπερβαίνει τα ευρέως αποδεκτά όρια, αυτά που ορίζονται από την εμπειρία, τον νόμο, τη θρησκεία, την κοινωνία και την πατριαρχική εξουσία. Κινείται πέρα από τους περιορισμούς που θέτει το κοινωνικό σύστημα και λειτουργεί ασυνήθιστα, αντισυμβατικά έως ακραία και επαναστατικά.

Με τη Νέα Σελήνη σε σύνοδο με τον εκτός ορίων Άρη στους Διδύμους εγκαινιάζεται ταυτόχρονα ένας νέος διετής κύκλος Ηλίου-Άρη. Συνεπώς, η παρούσα Νέα Σελήνη έχει διάρκεια επιρροής τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2017 οπότε θα έχουμε την επόμενη σύνοδο Ηλίου-Άρη. Ο παρών κύκλος Ηλίου-Άρη φαίνεται να ξεκινά λοιπόν με μια νέα σημαντική επικοινωνιακή, μαθησιακή ή διαπραγματευτική πρωτοβουλία η οποία έχει έναν ασυνήθιστο, και ίσως μεγαλοφυή, χαρακτήρα και η οποία λίγο απέχει από το να φανεί ακραία και σχεδόν επαναστατική. Ενδιάμεσος σημαντικός σταθμός για την άνθιση – και αναθεώρηση – της όποιας πρωτοβουλίας ληφθεί τώρα θα είναι ο Μάιος του 2016 οπότε θα γίνει η αντίθεση Ηλίου-Άρη (κατά την οποία ο Άρης θα είναι φυσικά ανάδρομος). Το αποκλίνον τετράγωνο της πολυαστρίας (Ήλιος-Σελήνη-Άρης) στους Διδύμους με τον Χείρωνα αποκαλύπτει ότι η παραπάνω πρωτοβουλία έπεται κάποιας τραυματικής εμπειρίας ή κάποιας εμπειρίας θυματοποίησης ή περιθωριοποίησης, ενώ το ακριβείας ημιτετράγωνο με την Αφροδίτη αποκαλύπτει τα οικονομικά εμπόδια και αδιέξοδα που χρειάζεται να ξεπεράσει η νέα πρωτοβουλία ή δράση που σηματοδοτεί η Νέα Σελήνη.

Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω πρωτοβουλία ή δράση σχετίζεται άμεσα με την 5η Μαΐου και την 7η Ιουνίου 2015, ημερομηνίες κατά τις οποίες ο Ερμής, ορθόδρομος πια και χορηγός της Νέας Σελήνης και του Άρη, βρισκόταν στην ίδια μοίρα όπου βρίσκεται τώρα. Επιπλέον, η τωρινή θέση του Ερμή σε όψη αντίθεσης με τον Κρόνο, ο οποίος έχει μόλις ξαναβουτήξει στα βαθιά νερά του Σκορπιού όπου βρισκόταν τον περασμένο Δεκέμβριο και όπου θα παραμείνει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2015, δείχνει ότι η παρούσα πρωτοβουλία σχετίζεται άμεσα και με τον περασμένο Δεκέμβριο: βάρη και υποχρεώσεις που είτε εκκρεμούν είτε χρήζουν αναθεώρησης από τότε καθορίζουν το τώρα. Παράλληλα, η όψη τετραγώνου μεταξύ Ερμή και Ποσειδώνα προκαλεί ιδιαίτερη σύγχυση και αβεβαιότητα καθώς αυτό που επικοινωνείται δεν είναι απαραίτητα αυτό που ισχύει. Τέλος, το τρίγωνο ιδιομοιρίας Δία-Ουρανού υπόσχεται εύκολη διάνοιξη ολοκαίνουριων οριζόντων που θα φανεί σταδιακά μέσα στα δύο επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα της όποιας σημαντικής πρωτοβουλίας λαμβάνεται τώρα (Δίας χορηγείται από Ήλιο, Ουρανός από Άρη). Σας ευχόμαστε καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment