Sunday 22 November 2015

Πανσέληνος Διδύμων: Το «Φουλ»… της Αστάθειας



Πραγματοποιείται στις 26 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 00:44 με συντεταγμένες Αθήνας Πανσέληνος στο επικοινωνιακό, εύστροφο και φιλοπερίεργο ζώδιο των Διδύμων, το οποίο φυσικά συνεπάγεται ότι ο Ήλιος βρίσκεται απέναντι στο ζώδιο του Τοξότη. Καλούμαστε λοιπόν να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ συλλογής (Δίδυμοι) και διάδοσης (Τοξότης) πληροφοριών, μεταξύ κοντινών (Δίδυμοι) και μακρινών (Τοξότης) μετακινήσεων καθώς και μεταξύ μάθησης (Δίδυμοι) και διδασκαλίας (Τοξότης). Η πλάστιγγα γέρνει σαφώς προς τον Τοξότη δεδομένης της ταυτόχρονης παρουσίας στο ζώδιο αυτό τόσο του Ερμή, χορηγού της Πανσελήνου, όσο και του Κρόνου. Έτσι, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη διάδοση γνώσης και πληροφοριών και στην επέκταση και τη διάνοιξη καινούριων οριζόντων παρά την όποια ανασφάλεια προκαλεί αυτό. Μάλιστα, η πολυαστρία Ήλιου-Κρόνου-Ερμή στον Τοξότη φαίνεται να μιλάει για λαμπρές ιδέες και επικοινωνίες που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για το μέλλον. Σημαντικές παύσεις και διακοπές σε μέσα επικοινωνίας και μεταφοράς θα είναι εξίσου στο πρόγραμμα αλλά με μία διάθεση βελτίωσής τους λόγω Τοξότη. Σε κάθε περίπτωση, ζητήματα που άπτονται των μέσων επικοινωνίας και μεταφοράς, της εκπαίδευσης και των ταξιδίων και των πάσης φύσεως δημοσιεύσεων και εκδόσεων αναδεικνύονται, φωτίζονται και ανθίζουν.


Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι ο άξονας της Πανσελήνου τετραγωνίζεται από τον Ποσειδώνα δημιουργώντας έτσι έναν σχηματισμό Ταυ-Τετραγώνου με κορυφή τον πλανήτη αυτόν και υπενθυμίζοντάς μας ότι μόνο αν πάμε με τα «νερά του σύμπαντος» θα δούμε κάποιο αποτέλεσμα στις παραπάνω δραστηριότητες. Γι’ αυτό ας εξασφαλίσουμε άπλετο χρόνο (Κρόνος στον Τοξότη) για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα με το αίσθημα ανικανοποίητου (τετράγωνα) που θα προκληθεί από τυχόν συνθήκες σύγχυσης, αβεβαιότητας ή θολούρας (Ποσειδώνας). Η μόδα, ο κινηματογράφος, ο εσωτερισμός και η τέχνη είναι τομείς που μπορεί να βγουν κερδισμένοι κατά την Πανσέληνο αυτή από την άποψη της διαφήμισης, της προώθησης και των δημόσιων σχέσεών τους, αρκεί να επιτρέψουν στην αοριστία, την ασάφεια και τη δυνατότητα διαφυγής να πάρουν τα ηνία (Ποσειδώνας στην κορυφή του Ταυ-Τετραγώνου).

«Βαλβίδα ασφαλείας» αποτελεί ο Άρης στην κορυφή της Σφήνας που δημιουργείται με τον άξονα της Πανσελήνου απελευθερώνοντας κάπως μέσω αρμονικών, καλλιτεχνικών ή ειρηνικών δραστηριοτήτων (Άρης στον Ζυγό) την εγκεφαλική ένταση και το άγχος που παράγει ο άξονας Διδύμων-Τοξότη. Ωστόσο, η Αφροδίτη βρίσκεται στη μοίρα της απόλυτης πτώσης του Ήλιου (19° Ζυγού) σε αποκλίνον πια Ταυ-Τετράγωνο με Ουρανό-Πλούτωνα αποκαλύπτοντας οικονομικές ή ερωτικές ανατροπές και βαθιές αλλαγές που έχουν πια περάσει και που οφείλονται στη μεγάλη δυσκολία σύναψης σχέσεων, συνεργασιών ή οικονομικών δοσοληψιών. Άλλωστε, ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης συμπίπτει με τις μοίρες της απόλυτης πτώσης και έξαρσης της Αφροδίτης τονίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις ερωτικές και οικονομικές προκλήσεις και δυσκολίες της περιόδου (Βόρειος Δεσμός στην απόλυτη πτώση της Αφροδίτης). Τέλος, η πλήρης απουσία της σταθερής ποιότητας από το ωροσκόπιο της Πανσελήνου σε συνδυασμό με την έμφαση στη μεταβλητή ποιότητα αναδεικνύει το «Φουλ»… της Αστάθειας, δηλαδή τη μεγάλη ρευστότητα, αστάθεια και αδυναμία προγραμματισμού, και μας υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά την ανάγκη να συμπλεύσουμε με τη ροή των πραγμάτων και τα «νερά του σύμπαντος». Σας ευχόμαστε καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment