Sunday 17 April 2016

Πανσέληνος στον Σκορπιό: Οικονομικές Ανασφάλειες και Ανατροπές…



Πραγματοποιείται στις 22 Απριλίου 2016 στις 8:23πμ με συντεταγμένες Αθήνας Πανσέληνος στο μαχητικό, ασυμβίβαστο και οξυδερκές ζώδιο του Σκορπιού με τον Ήλιο να βρίσκεται φυσικά απέναντι στο ζώδιο του Ταύρου. Ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού είναι ο άξονας της επιβίωσης καθώς και του δούναι και λαβείν τόσο σε υλικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Μάλιστα, στην παρούσα Πανσέληνο η Σελήνη βρίσκεται στη μοίρα της απόλυτης πτώσης της και ο Ήλιος στη μοίρα της απόλυτης έξαρσής της, με αποτέλεσμα ζητήματα επιβίωσης και δοσοληψιών, υλικών και συναισθηματικών, να ξυπνούν βαθιές ανασφάλειες εντός μας. Πιο συγκεκριμένα, καλούμαστε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της ανάγκης για μοίρασμα πόρων (Σκορπιός) και της ανάγκης για συσσώρευσής τους (Ταύρος). Με τη Σελήνη στον Σκορπιό και τον Ήλιο στον Ταύρο, ωστόσο, ίσως να είναι πιο εύκολο να δώσουμε από το να πάρουμε, εξ ου και η σχετική ανασφάλεια.


Βέβαια, το γεγονός ότι οι δύο χορηγοί της Πανσελήνου, Άρης και Πλούτωνας, έχουν μόλις γυρίσει ανάδρομοι παρατείνει το αίσθημα ανασφάλειας για τους επόμενους μήνες που οι πλανήτες αυτοί παραμένουν ανάδρομοι (Άρης μέχρι τέλη Ιουνίου και Πλούτωνας μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου). Από τη μία, αναθεωρήσεις πρωτοβουλιών και δράσεων νομικού, εκπαιδευτικού και ταξιδιωτικού περιεχομένου (Άρης στον Τοξότη) και, από την άλλη, αναθεωρήσεις που αφορούν επαγγελματικές αλλαγές και περιορισμούς κεφαλαίου (Πλούτωνας στον Αιγόκερω) «παγώνουν» την ικανότητα για δημιουργία υλικής ασφάλειας δεδομένου και του ότι ο άξονας της Πανσελήνου είναι ουσιαστικά άνοπτος, δεν σχηματίζει δηλαδή βασικές όψεις με άλλους πλανήτες. Επιπλέον, το μεταβλητό ταυ-τετράγωνο μεταξύ Δία, Κρόνου και Ποσειδώνα καλά κρατεί συνεχίζοντας να προκαλεί μεγάλη, και ενδεχομένως άσκοπη κινητικότητα, γύρω από την ικανοποίηση σπουδαίων ονείρων τα οποία σκοντάφτουν σε πολλά εμπόδια και περιορισμούς.

Ωστόσο, το μεγάλο τρίγωνο στη γη μεταξύ Ερμή, Δία και Πλούτωνα υπόσχεται υλική εύνοια αρκεί να είναι σε θέση κανείς να μεταμορφώσει (Πλούτωνας) τον τρόπο που σκέφτεται (Ερμής) και που οραματίζεται τη ζωή (Δίας). Άλλωστε, η σχεδόν ακριβείας σύνοδος Αφροδίτη-Ουρανού μιλάει για οικονομικές ανατροπές αλλά και για ολοκαίνουργιους και πρωτότυπους τρόπους προσέλκυσης χρημάτων, πιθανώς μέσω διάνοιξης νέων εργασιακών οριζόντων (τρίγωνο με Κρόνο στον Τοξότη). Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια πολύ καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment