Monday 13 November 2017

Νέα Σελήνη στον Σκορπιό: Μεταμορφωθείτε, Κάνει Καλό!



Πραγματοποιείται στις 18 Νοεμβρίου 2017, στις 13:42 με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο βαθιά συναισθηματικό, μαχητικό και ασυμβίβαστο ζώδιο του Σκορπιού. Όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή μας καλεί σε μία καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου η καινούργια αυτή αρχή σχετίζεται σαφώς με την ανάγκη για κάποια βαθιά μεταμόρφωση ή τομή. Μάλιστα, με τους δύο παραδοσιακούς ευεργέτες πλανήτες σε σύνοδο στο ίδιο ζώδιο, είναι σαφές ότι ενδεχόμενη αλλαγή φιλοσοφίας (Δίας) και αξιών (Αφροδίτη) θα βγει σε καλό.


Το μήνυμα αυτό φαίνεται να αφορά ιδιαίτερα ομάδες ανθρώπων και συλλογικότητες δεδομένου ότι η Αφροδίτη ενεργοποιεί πολύ στενά το μεσοδιάστημα Δία-Βόρειου Δεσμού. Επιπλέον, το τρίγωνο Δία-Ποσειδώνα ευνοεί το άνοιγμα καινούργιων οριζόντων μέσα από τη συγχώρεση, τον εσωτερισμό και τις κάθε είδους αποδράσεις από την καθημερινότητα, ενώ το ταυτόχρονο τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού εισάγει περισσότερη ελευθερία και πνεύμα ανανέωσης σε υπάρχουσες δομές και εργασιακές συνθήκες.

Ωστόσο, το τετράγωνο μεταξύ Άρη και Πλούτωνα, των δύο χορηγών της Νέας Σελήνης, σηματοδοτεί εμπόδια λόγω συγκρούσεων, παιχνιδιών δύναμης και υπόγειων κινήσεων και δράσεων. Άλλωστε, οι δευτερεύουσες, αλλά σκληρές, όψεις που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με το τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού, σε συνδυασμό με τη στενή ενεργοποίηση των μεσοδιαστημάτων Σελήνης/Χείρωνα και Ηλίου/Χείρωνα από τον Ουρανό, τονίζουν τις πληγές που ξύνει και τις δυσκολίες προσωπικής προσαρμογής που φέρνει το προαναφερθέν πνεύμα ανανέωσης και ελευθερίας.  

Βέβαια, με τον Ερμή να είναι εκτός ορίων στον Τοξότη το μυαλό δύναται να παράγει άφθονες ιδέες που να ξεφεύγουν από την πεπατημένη και που να είναι ιδιαίτερα ευρηματικές ώστε να εξευρεθούν ευφυείς λύσεις στις όποιες δυσκολίες. Επειδή, όμως, ο Ερμής έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται για την επικείμενη αναδρομή του, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος προτού μπορέσουν οι παραπάνω λύσεις να ευοδωθούν. Οι ημερομηνίες της 15ης και της 31ης Δεκεμβρίου 2017 θα είναι καίριες από αυτή την άποψη γιατί τότε ο Ερμής θα ξαναβρεθεί στην ίδια θέση όπου βρίσκεται τώρα. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή και μεταμορφωτική Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment