Friday 29 December 2017

Πανσέληνος στον Άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω: Ασφάλεια, Τάξη και Εκρηκτικότητα!



Πραγματοποιείται στις 2 Ιανουαρίου 2018, στις 4:24πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω με τη Σελήνη στο συναισθηματικό, προστατευτικό και στοργικό ζώδιο του Καρκίνου και τον Ήλιο απέναντι στο πρακτικό, οργανωτικό και μεθοδικό ζώδιο του Αιγόκερω. Όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ αντιθέτων. Στην προκειμένη περίπτωση η ισορροπία που χρειάζεται να επιτευχθεί κινείται μεταξύ οικογένειας (Καρκίνος) και καριέρας (Αιγόκερως), συναισθήματος (Καρκίνος) και κοινής λογικής (Αιγόκερως) καθώς και μεταξύ τρυφερότητας (Καρκίνος) και αυστηρότητας (Αιγόκερως). Και με τέσσερις πλανήτες στον Αιγόκερω, μεταξύ των οποίων και ο Κρόνος, είναι ξεκάθαρο το ότι η πλάστιγγα γέρνει προς τη μεριά της καριέρας, της αυστηρότητας και της κοινής λογικής.


Ωστόσο, η γλώσσα που και τα δύο συγκεκριμένα ζώδια μιλάνε είναι αυτή της ασφάλειας, υλικής (Αιγόκερως) και συναισθηματικής (Καρκίνος). Επομένως, η παρούσα Πανσέληνος φωτίζει εκτυφλωτικά το ζήτημα της ασφάλειας και μας καλεί να βρούμε λύσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες ανασφάλειες. Μάλιστα, ο άξονας της Πανσελήνου συμμετέχει σε σχηματισμό υδάτινου χαρταετού, ο οποίος συμπληρώνεται από τον Άρη/Δία στον Σκορπιό και τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς έχοντας κορυφή στη γη του Αιγόκερω την Αφροδίτη, τον Ήλιο και τον Πλούτωνα. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων συνεπάγεται άπλετη συναισθηματική στήριξη που εκφράζεται με τρόπο πρακτικό, ενώ η συμμετοχή των εν λόγω πλανητών επιτρέπει να νιώσει κανείς περισσότερη ασφάλεια (Σελήνη στον Καρκίνο) παίρνοντας αποφασιστικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης (Άρης/Δίας στον Σκορπιό) των ονείρων, των οραμάτων και των ιδανικών του (Ποσειδώνας) ώστε να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται (κορυφή χαρταετού στον Αιγόκερω).

Βέβαια, η κορυφή προϋποθέτει ριζική αλλαγή της σημασίας που αποδίδει κανείς στις σχέσεις, τις αξίες και τα χρήματα (Αφροδίτη-Ήλιος-Πλούτωνας). Αν, όμως, κάποιος είναι διατεθειμένος να εκτιμήσει την πρωτοπορία και τη διαφορετικότητα, τότε έχει ήδη κάνει ένα βήμα προς την κορυφή, όπως μαρτυρά η εκτός ορίων Αφροδίτη. Άλλωστε, το γεγονός ότι η Πανσέληνος λαμβάνει χώρα με τον Ουρανό να ορθοδρομεί δίνει μια πολύ πρωτοποριακή αλλά και εκρηκτική χροιά στα πράγματα! Σε τρίγωνο, μάλιστα, με τον Ερμή που είναι ακόμη στη σκιά της προηγούμενης αναδρομής του, ο Ουρανός σηματοδοτεί μια επείγουσα ανάγκη εφαρμογής πρωτότυπων, επαναστατικών έως και ακραίων ιδεών που μπορεί να είχαν μπει στον «πάγο» από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου όταν ο Ουρανός αναδρομούσε. Και με τέσσερις πλανήτες στα ζώδια της θέσης/κυριαρχίας τους (Σελήνη, Άρης, Κρόνος και Ποσειδώνας), μοιάζει σαν η Πανσέληνος να ταράζει συθέμελα τη ζώνη της υλικής και συναισθηματικής μας ασφάλειας ώστε τα πράγματα να μπουν επιτέλους «στη θέση τους». Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment