Wednesday 11 April 2018

Νέα Σελήνη στον Κριό: Τελευταία Ευκαιρία για μια Ατομική Επανάσταση!


Πραγματοποιείται στις 16 Απριλίου 2018, στις 4:57πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο ενθουσιώδες, παρορμητικό και ανεξάρτητο ζώδιο του Κριού και, όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και η αυτή μας καλεί να κάνουμε μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου μας όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου η καινούργια αρχή χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία και ορμητικότητα και σχετίζεται με θέματα αυτοπεποίθησης, δυναμισμού και προσωπικής ανεξαρτησίας. Αξίζει, επιπλέον, να τονίσουμε ότι η καινούργια αυτή αρχή μοιάζει να έρχεται ως αποτέλεσμα σχετικά αυστηρών, και ίσως τραυματικών, πρόσφατων αναθεωρήσεων σε επίπεδο ιδεών, νοοτροπίας, σχέσεων και συνεργασιών, όπως μαρτυρά η ταυτόχρονη ορθοδρόμηση του Ερμή στο μεσοδιάστημα Κρόνου/Χείρωνα με εμπλοκή Αφροδίτης.


Οι αναθεωρήσεις έχουν να κάνουν με πιθανές συγκρούσεις και παιχνίδια δύναμης τα οποία, όμως, ανήκουν πλέον στο παρελθόν, όπως αποκαλύπτει το αποκλίνον τετράγωνο της Νέας Σελήνης με τον Πλούτωνα και η αποκλίνουσα σύνοδός της με κρίσιμη μοίρα Άρη, ο οποίος την χορηγεί κιόλας. Οι ίδιες, όμως, αναθεωρήσεις έχουν μάλλον χρησιμεύσει ως προετοιμασία για την είσοδο του Χείρωνα στον Κριό, η οποία συμβαίνει την επομένη κιόλας της Νέας Σελήνης. Έτσι, πάνω από 40 χρόνια μετά, ο Χείρωνας κάνει την επανεμφάνισή του στο ζώδιο αυτό για να μας θυμίσει ότι χρειάζεται συλλογικά να θεραπεύσουμε πληγές και αισθήματα μειονεξίας που σχετίζονται με την αυτοπεποίθηση, τον δυναμισμό και την προσωπική μας ανεξαρτησία. Σε συνδυασμό με το ότι ο Κρόνος στον Αιγόκερω θα είναι στάσιμος προς ανάδρομος κατά την είσοδο του Χείρωνα στον Κριό, θα έλεγε κανείς ότι οι παραπάνω πληγές και τα αισθήματα μειονεξίας συνδέονται άμεσα με μια επείγουσα ανάγκη να αναθεωρήσουμε σημαντικές δομές της ζωής μας και, μαζί, τις βασικές πηγές της υλικής μας ασφάλειας.

Μάλιστα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ότι η μοναδική συγκλίνουσα όψη  που πραγματοποιεί η Νέα Σελήνη είναι μία σύνοδος με τον Ουρανό στο ίδιο ζώδιο. Νέα Σελήνη στον Κριό σε σύνοδο με τον Ουρανό, τον πλανήτη της επανάστασης και της ανατροπής, δεν θα ξαναδούμε στο υπόλοιπο της ζωής μας κι, έτσι, η παρούσα Νέα Σελήνη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς είναι σαν να συμβολίζει μια τελευταία ευκαιρία για κάποιου είδους ατομική επανάσταση ή ανατροπή, παρά τις όποιες πληγές μπορεί να ξύνει (Ουρανός ημιεξάγωνο με Χείρωνα).

Βοηθητική η θέση του Άρη από τον Αιγόκερω σε εξάγωνο με Ποσειδώνα και συγκλίνουσα σύνοδο με Πλούτωνα εφόσον δίνει ευκαιρίες για ρεαλιστική επιδίωξη ιδανικών και ονείρων που προϋποθέτουν, όμως, ριζικές αλλαγές στον τρόπο που κανείς δρα. Αυτό μοιάζει, άλλωστε, να είναι και το μήνυμα του Πλούτωνα από την κορυφή σφήνας με Αφροδίτη-Δία: η ανάγκη για ριζική αλλαγή και μεταμόρφωση έρχεται ως διέξοδος στο δίλημμα μεταξύ του να αποδώσει κανείς αξία στην προβλεψιμότητα (Αφροδίτη στον Ταύρο) ή του να ζήσει την απόλυτη περιπέτεια (Δίας στον Σκορπιό). Ας μη φοβηθείτε, λοιπόν, τη μεταμόρφωση (Πλούτωνας) καθώς αυτή μπορεί να επιτρέψει τελικά (εξάγωνο-τρίγωνο) χαρές και απολαύσεις (Αφροδίτη-Δίας). Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment