Sunday 22 March 2020

Νέα Σελήνη στον Κριό: Ανάγκη για Θεραπεία!


Πραγματοποιείται στις 24 Μαρτίου 2020, στις 11:28πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο δυναμικό, θαρραλέο και ενθουσιώδες ζώδιο του Κριού. Αποτελεί την πρώτη Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται μετά την Εαρινή Ισημερία (20/3) και την είσοδο του Κρόνου στον Υδροχόο (22/3) ενεργοποιώντας ταυτόχρονα με σκληρές όψεις την ηλιακή έκλειψη της 26ης Δεκεμβρίου 2019 για την οποία γράφαμε τότε (πατήστε εδώ για ολόκληρο το κείμενο):
«Οριστική αποκοπή από οτιδήποτε σάπιο ή άχρηστο – παρά τον συνοδό πόνο – αναγκαστικοί περιορισμοί, ριζική αναθεώρηση της σχέσης μας με προγόνους και το παρελθόν και βαθιά ικανότητα οργάνωσης, τάξης και στρατηγικής θα είναι ανάμεσα στις περαιτέρω προϋποθέσεις για επέκταση και ανάπτυξη».

Γράφαμε, επίσης, ότι «τίποτε από τα παραπάνω δεν θα μας εξελίξει εάν δεν φροντίσουμε να δείξουμε κατανόηση, να βάλουμε «νερό» στο κρασί μας και να αγκαλιάσουμε και να προστατεύσουμε τους σημαντικούς άλλους παρά ή ίσως εξαιτίας των όποιων υλικών ανησυχιών ή εμποδίων». Δυστυχώς, η τωρινή σκληρή ενεργοποίηση εκείνης της έκλειψης έχει επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο αυτά που γράφαμε τότε, δεδομένων των αναγκαστικών περιορισμών τους οποίους έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, ακριβώς για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους σημαντικούς άλλους στη ζωή μας.

            Επί του παρόντος, η συγκλίνουσα σύνοδος που πραγματοποιεί η Νέα Σελήνη με τον Χείρωνα αναδεικνύει την ανάγκη επούλωσης πληγών ή υπέρβασης αισθημάτων μειονεξίας που σχετίζονται με την αυτοπεποίθηση και τον δυναμισμό μας. Μαζί ίσως να μπαίνουν και τα θεμέλια για την εύρεση θεραπείας κατά του κορωνοϊού, όπως φαίνεται να δείχνουν οι δημιουργικές όψεις πενταγώνων που σχηματίζει ο Δίας με τη Νέα Σελήνη και τον Χείρωνα. Ωστόσο, η μεγάλη έμφαση στο στοιχείο της γης σε συνδυασμό με την απουσία αέρα καθυστερεί τις εξελίξεις και δυσκολεύει τη συγκέντρωση αντικειμενικών δεδομένων που να βοηθήσουν την επιστημονική κοινότητα να έχει σφαιρική εικόνα της κατάστασης. Επιπλέον, το ημιτετράγωνο που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με την Αφροδίτη μιλάει για αντικειμενικά, αν και δευτερεύοντα, εμπόδια που έχουν κυρίως οικονομική βάση, ενώ το ημιεξάγωνο που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με τον Ουρανό απαιτεί μεγάλη προσαρμογή στην απρόβλεπτη και ασυνήθιστη φύση του ιού.
Αρωγός στην προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης, αν όχι για την εύρεση θεραπείας, γίνεται ο Άρης, χορηγός της Νέας Σελήνης, ο οποίος από το ζώδιο του Αιγόκερω και σε κρίσιμη μοίρα που κυβερνά ο ίδιος, περιορίζει τις κινήσεις και τις δράσεις μας λόγω της περιρρέουσας ανασφάλειας που προκλήθηκε από τη συνάντησή του με Δία-Πλούτωνα (πολλοί θάνατοι…). Η απουσία αέρα σε συνδυασμό με τον Ερμή στην αδυναμία του χωρίς βασικές συγκλίνουσες όψεις δείχνει το «μούδιασμα» στις επικοινωνίες και τη δυσκολία στις μετακινήσεις, οι οποίες ενδέχεται να απαγορευτούν πλήρως μέχρι τις 30 Μαρτίου που ο Άρης θα συναντήσει τον Κρόνο στον Υδροχόο. Άλλωστε, η στενή ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος Ουρανού/Πλούτωνα από τον Κρόνο είναι ενδεικτική των βαθέων ανατροπών και τομών που έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται τόσο σε επίπεδο υλικών δομών και καριέρας όσο και σε επίπεδο κρατικής διοίκησης… Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και ασφαλείς!

No comments:

Post a Comment