Sunday 17 October 2021

Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού: Ο Τολμών Νικά!

Πραγματοποιείται στις 20 Οκτωβρίου 2021, στις 5:56μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού, τον άξονα του Εγώ και του Εμείς, της ειρήνης και του πολέμου. Είναι μια πανσέληνος που κορυφώνει τις διαδικασίες που ξεκινούσαν με τη Νέα Σελήνη της 6ης Οκτωβρίου 2021, η οποία μας καλούσε σε εσωτερική εξυγίανση και μεταμόρφωση ώστε να ανακαλύψουμε τον «χρυσό» που κρύβουμε μέσα μας και να τον προσφέρουμε στις σχέσεις και τις συνεργασίες μας, εφόσον φυσικά επιθυμούμε τη διατήρηση και συνέχισή τους. Υπογραμμίζουμε την προϋπόθεση ότι τα δύο μέρη μιας σχέσης ή μιας συνεργασίας επιθυμούν τη συνέχιση της σχέσης, διότι ο Πλούτωνας κάνει ξανά αισθητή την παρουσία του από θέση τετραγώνου με τα δύο Φώτα.

Μάλιστα, στον εν λόγω σχηματισμό (Ταυ-Τετράγωνο) συμμετέχει και ο Άρης από τον Ζυγό δυναμιτίζοντας τις εντάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες λόγω της αίσθησης ότι πλήττεται το δίκαιο ή η αμοιβαιότητα. Έτσι, παιχνίδια ελέγχου και δύναμης φαίνεται να έχουν ήδη επιταχύνει δραματικές έως και πολεμικές εξελίξεις σε σχέσεις, γάμους και συνεργασίες (Φώτα σε αποκλίνον Ταυ-Τετράγωνο με Πλούτωνα και συμμετοχή Άρη). Δεν ξεχνάμε, ωστόσο, ότι καμιά φορά ο πόλεμος, ο κίνδυνος ή ο πόνος μπορεί και να αποδειχθούν «κρυφές ευλογίες» όπως αποκαλύπτει ο Άρης σε σύνοδο με τον εξαιρετικά ευμενή απλανή Αρίστη. Ίσως, τελικά, το σύμπαν να μας λέει ότι, για να μπορέσουμε να λάβουμε το θείο δώρο που υπόσχεται η Αρίστη, θα χρειαστεί να δράσουμε ισορροπημένα και να διεκδικήσουμε το δίκαιο.

Σε συνδυασμό με το ότι τόσο ο Ερμής όσο και ο Δίας έχουν πρόσφατα ορθοδρομήσει, ο Δίας μάλιστα σε ευνοϊκή όψη τριγώνου με τον Άρη, η ισορροπημένη δράση και η διεκδίκηση του δικαίου μπορεί να μας έχουν ήδη ανοίξει πόρτες που να μην είχαμε τολμήσει να ανοίξουμε μέχρι τώρα. Σε αυτό συνηγορεί και η Αφροδίτη, η οποία, καθώς παραμένει εκτός ορίων στον Τοξότη, ενισχύει μια σχεδόν ακατανίκητη επιθυμία για ελευθερία, περιπέτεια και διάνοιξη καινούργιων οριζόντων σε σχέσεις, συνεργασίες, αξίες και απολαύσεις. Κι έτσι, ο τολμών νικά, έστω και μόνο επειδή μπήκε στη διαδικασία να απολαύσει το ταξίδι της εξερεύνησης καινούργιων «εδαφών»!   

No comments:

Post a Comment