Sunday 20 November 2022

Νέα Σελήνη στον Τοξότη: Η Χαρά της Εξερεύνησης!

Πραγματοποιείται στις 24 Νοεμβρίου 2022, στις 00:57πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο αισιόδοξο και ταξιδιάρικο ζώδιο του Τοξότη. Όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή μας καλεί σε μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου μας όπου τυχαίνει να πέφτει κάθε φορά. Λόγω ζωδίου ευνοούνται ξεκινήματα που αφορούν ζητήματα εκπαιδευτικά, νομικά, θρησκευτικά και ταξιδιωτικά καθώς και σχέσεις με το εξωτερικό. Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη νουμηνία μετά τις έντονες και αγχωτικές εκλείψεις της 25ης Οκτωβρίου και της 8ης Νοεμβρίου κι έτσι, σε συνδυασμό με την χαλαρή και αυθόρμητη φύση του Τοξότη, η Νέα Σελήνη στο ζώδιο αυτό υπόσχεται περισσότερη χαλάρωση, χαρά και καλοπέραση.

Με επιπλέον δεδομένο ότι η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται με τον χορηγό της Δία να ορθοδρομεί και τον Ερμή να βγαίνει εκτός των ορίων της εκλειπτικής, καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για μια καινούργια και ιδιαίτερη αρχή που χαρακτηρίζεται από μια σχεδόν ασυγκράτητη ορμή για ελευθερία και για διάνοιξη νέων οριζόντων που υπό κανονικές συνθήκες μπορεί να μην σκεφτόμασταν καν να εξερευνήσουμε. Θα χρειαστεί προσοχή, ωστόσο, γιατί κάθε καινούργια εξερεύνηση περιλαμβάνει ρίσκο, το οποίο εν προκειμένω ίσως να είναι μεγάλο και η εμμονή για επιτυχία ακόμα μεγαλύτερη. Μια τέτοια απερίσκεπτη ή επιπόλαια στάση, όμως, ενδέχεται να οδηγήσει σε συνθήκες ανταγωνισμού που να τροφοδοτήσουν ασυνήθιστες ή ακραίες δράσεις υπονόμευσης από τυχόν αντιπάλους μας (σύνοδος Ερμή και Αφροδίτης με Αντάρη, ανάδρομος και εκτός ορίων Άρης σε σύνοδο με Μπελατρίξ και σε τετράγωνο με Ποσειδώνα).

Στον βαθμό, λοιπόν, που έχουμε μια χαλαρή – αντί εμμονική – στάση απέναντι στα πράγματα, αυτή η Νέα Σελήνη υπόσχεται χαρά και επιτυχία που θα επιτρέψει ένα εορταστικό κλίμα, τόσο απαραίτητο τώρα που ξεκινάει σιγά σιγά η περίοδος των εορτών. Έτσι, θα επικρατήσει η αίσθηση ότι αφήνουμε πίσω για τα καλά την «κλεισούρα» και τους φόβους του παρελθόντος καθώς ευχάριστες επικοινωνίες και όμορφες μετακινήσεις θα μπορέσουν εύκολα να θεραπεύσουν τις πληγές του παρελθόντος (Ερμής-Αφροδίτη στον Τοξότη σε τρίγωνο με Χείρωνα, Φώτα σε τρίγωνο με Δία). Εσείς, άραγε, τι καινούργιους ορίζοντες θα θελήσετε να εξερευνήσετε και με ποιον ή ποιους μαζί;

No comments:

Post a Comment