Sunday 6 November 2022

Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού: Αποκοπή ή Διακοπή;

Πραγματοποιείται στις 8 Νοεμβρίου 2022, στις 13:02 με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος, που είναι ταυτόχρονα σεληνιακή έκλειψη, στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, τον άξονα της επιβίωσης και της υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας. Αποτελεί την τελευταία έκλειψη της χρονιάς και μαζί την κορύφωση της περιόδου των εκλείψεων που ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου με την ηλιακή έκλειψη στον Σκορπιό. Αν και έχουν άσχημη φήμη οι εκλείψεις, και δη οι σεληνιακές, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι είναι απαραίτητες στην πνευματική μας εξέλιξη καθώς μας βοηθούν να αναλάβουμε δράση ώστε να αναπληρώσουμε τυχόν ελλείψεις και να ανοίξουμε ή να κλείσουμε σημαντικά κεφάλαια στην ζωή μας. Τα κεφάλαια αυτά μπορεί να αφορούν ιδιαίτερα την οικιακή, οικογενειακή και συναισθηματική μας ζωή αλλά και την σχέση μας με σημαντικά γυναικεία πρόσωπα, όπως η μητέρα, η σύντροφος ή η σύζυγος.

Με δεδομένο ότι η προηγούμενη έκλειψη μπορεί να κίνησε μέσα μας βαθιά συναισθήματα ανασφάλειας, υλικής ή συναισθηματικής, λόγω ενδεχομένως ριζικών ή αναγκαστικών αλλαγών, η παρούσα έκλειψη έρχεται για να τα «φουντώσει» κατά τέτοιο τρόπο ώστε να πρέπει να γνωστοποιηθούν στους κατάλληλους «αποδέκτες». Μάλιστα, με τα Φώτα, τον Ερμή και την Αφροδίτη να ενεργοποιούν εκ νέου το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού (βλ. Αποδόμηση και Μεταρρύθμιση), μια όψη που είναι σε ισχύ από τις αρχές του 2021, καθίσταται επείγουσα η ανάγκη για οριστική αποκοπή από συναισθήματα, αξίες και νοοτροπίες που δεν εξυπηρετούν τίποτα πια. Αυτό έρχεται και ως αποτέλεσμα των πιθανώς ακραίων αναθεωρήσεων στις οποίες μπορεί να έχουν προβεί πολλοί λόγω του ανάδρομου και εκτός ορίων Άρη.

Η αποκοπή, αν και θλιβερή, μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά, δίνοντας χώρο στο καινούργιο. Μαζί, υπάρχουν μεγάλα αποθέματα πίστης ότι ο πόνος της αποκοπής θα οδηγήσει κάπου καλύτερα παρά την αβεβαιότητα και σύγχυση της περιόδου (Ποσειδώνας σε θέση τριγώνου με Ήλιο-Ερμή-Αφροδίτη και σε σύνοδο με Δία, ανάδρομος Άρης σε τετράγωνο με Δία-Ποσειδώνα). Στον βαθμό που θα υπερισχύσει πνεύμα συγχώρεσης ή διαλλακτικότητας, η αποκοπή μπορεί να βιωθεί ως δοκιμαστική διακοπή με οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται από μέσα Γενάρη που ορθοδρομεί ο Άρης.  Εσείς, λοιπόν, από τι ή από ποιον θα θελήσετε να αποκοπείτε;


No comments:

Post a Comment