Wednesday 18 January 2023

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο: Η Πνοή του Καινούργιου!

 

Πραγματοποιείται στις 21 Ιανουαρίου 2023, στις 10:53μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο πρωτοποριακό, εκκεντρικό και επαναστατικό ζώδιο του Υδροχόου. Αποτελεί όχι μόνο την πρώτη νουμηνία της χρονιάς αλλά και την πρώτη, μετά από πολλούς μήνες, που πραγματοποιείται με σχεδόν όλους τους πλανήτες σε ορθή τροχιά καθώς ο Άρης κινείται ήδη ορθόδρομα από τις 12 Ιανουαρίου και ο Ερμής από τις 18 Ιανουαρίου. Μονάχα ο Ουρανός, ο μοντέρνος χορηγός της Νέας Σελήνης, είναι που παραμένει, επισήμως, ανάδρομος – ετοιμάζεται, όμως, να ορθοδρομήσει κι αυτός μέσα στις δύο επόμενες ημέρες. Άπαξ και ορθοδρομήσει, όλοι οι πλανήτες θα κινούνται σε ορθή τροχιά για τρεις ολόκληρους μήνες, χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να σηκώσει «άγκυρες» και να ταξιδέψει απερίσπαστα προς νέους προορισμούς.

Καθίσταται, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο έρχεται πραγματικά ως πολυπόθητη και απαραίτητη πνοή καινούργιου αέρα στις ζωές μας που υπόσχεται να κλείσει σταδιακά εκκρεμότητες μηνών, να ανατρέψει τα «στάσιμα» νερά και να ξαφνιάσει ακόμα και εμάς τους ίδιους καθώς η ανάγκη για ελευθερία και απαλλαγή από τα βαρίδια του παρελθόντος χτυπάει κόκκινο. Έτσι, φαίνεται να αφήνουμε πίσω  τον όποιο πόνο ή τις όποιες δοκιμασίες μπορεί να έφεραν οι προηγούμενοι μήνες (Φώτα σε αποκλίνουσα σύνοδο με Πλούτωνα) ώστε να κινηθούμε ολοταχώς προς νέες κατευθύνσεις, ευκαιρίες και στόχους (Φώτα σε συγκλίνον εξάγωνο με Δία και τρίγωνο με Άρη) με ενδιαφέρον για δέσμευση και μακροημέρευση σχέσεων ή συνεργασιών (Φώτα = Ερμής/Αφροδίτη = Ερμής/Κρόνος).

Άλλωστε, με τον Άρη και τον Ερμή ορθόδρομους πια και σε όψη χιαστού μεταξύ τους, θα είναι απαραίτητο να προβεί κανείς σε συμβιβασμούς αν δεν θέλει να μείνει στάσιμος και αν δεν θέλει να χάσει τον στόχο του. Μάλιστα, η προσήλωση στον στόχο μπορεί να φέρει αναπάντεχα αποτελέσματα και να μας βοηθήσει να απελευθερωθούμε από προηγούμενες πληγές ή τραύματα (Ερμής σε σύνοδο με απλανή Φάσιες και τρίγωνο με Ουρανό, Ερμής = Δίας/Χείρωνας). Εσείς, λοιπόν, πού θα στοχεύσετε και τι εκκρεμότητες σκοπεύετε να κλείσετε άμεσα;

No comments:

Post a Comment