Monday 8 July 2013

Νέα Σελήνη στον Καρκίνο: Κατάδυση στο παρελθόν και τακτοποίηση εκκρεμοτήτων!



Στις 8 Ιουλίου και ώρα 10.14 το πρωί πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στην 16η μοίρα του Καρκίνου. Αυτό που συμβαίνει σε κάθε Νέα Σελήνη είναι η σύνοδος του Ήλιου και της Σελήνης, η ένωση δηλαδή του Πνεύματος και της Ψυχής. Η ένωση αυτή οδηγεί στη γονιμοποίηση της Ψυχής με καινούριες εμπνεύσεις και ιδέες που παρέχει το Πνεύμα. Γι’ αυτό και κάθε Νέα Σελήνη είναι η ιδανική στιγμή για να κάνουμε ένα άλμα προς το μέλλον. Είναι όμως ακριβώς έτσι στην περίπτωση αυτής της Νέας Σελήνης;


Η αλήθεια είναι ότι αυτή η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στον Καρκίνο, στο ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη και που είναι συνδεδεμένο με το παρελθόν, τις ρίζες μας και ό,τι τις αντιπροσωπεύει, όπως πατρίδα, γονείς και οικογένεια. Επιπλέον, η Νέα Σελήνη γίνεται με Ερμή ανάδρομο, άρα το μυαλό μας θα είναι στραμμένο στο παρελθόν και ειδικά σε ιδέες, επικοινωνίες και μετακινήσεις που πραγματοποιήθηκαν γύρω στα μέσα του Ιουνίου όταν ήταν στην ίδια μοίρα όπου βρίσκεται με αυτή τη Νέα Σελήνη. Συν τοις άλλοις, ο Κρόνος ορθοδρομεί και μας υπενθυμίζει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και δυναμισμό σε εργασιακά θέματα ή άλλα ζητήματα που απαίτησαν χρόνο και κόπο από τη μεριά μας και που ξεκίνησαν γύρω στα μέσα Νοεμβρίου 2012 όταν ο Κρόνος ήταν πάλι στην ίδια μοίρα όπως και τώρα. Σε συνδυασμό με τον Ερμή τον ανάδρομο, θεωρώ ότι καλούμαστε να αναθεωρήσουμε ιδέες και απόψεις σχετικά με ό,τι μας απασχόλησε γύρω στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου. Μιλάμε λοιπόν για μια Νέα Σελήνη που έχει να κάνει με μια μεγάλη κατάδυση στο παρελθόν και με τακτοποίηση παλαιών εκκρεμοτήτων.



Πιο συγκεκριμένα, η Νέα αυτή Σελήνη μας καλεί να φωτιστούμε με καινούριες ιδέες (κατώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή) σχετικά με το παρελθόν μας, το σπίτι μας, την οικογενειακή μας ζωή αλλά και την πατρίδα μας. Μάλιστα, οι σκληρές όψεις της Νέας Σελήνης με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα αλλά και το τρίγωνο με τον Χείρωνα αποκαλύπτουν ότι επέρχεται μια κάποια βίαιη αποκοπή από το παρελθόν που μπορεί να «ξύνει» συναισθηματικές μας πληγές. Οι όψεις αυτές μας λένε επίσης ότι από το παρελθόν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε μόνο εκείνα τα πράγματα που έχουν κάποια χρησιμότητα στο παρόν. Πολλοί από εμάς όμως ίσως γαντζωθούμε από ιδέες του παρελθόντος με αποτέλεσμα να υπάρξουν εντάσεις και συγκρούσεις. Η αποκοπή από το παρελθόν μπορεί να πάρει τη μορφή μιας μετανάστευσης ή ενός επαναπατρισμού, μιας μετακόμισης μακριά από το πατρικό μας ή μιας επιστροφής στο πατρικό μας. Μπορεί επίσης να πάρει τη μορφή της απώλειας ενός από τους προγόνους μας ή της ριζικής ανακαίνισης του σπιτιού μας, ενώ σχέσεις του παρελθόντος μπορεί τώρα να αναβιώσουν, να σοβαρέψουν απότομα και να διακοπούν το ίδιο απότομα.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι η Νέα αυτή Σελήνη πραγματοποιείται με μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του νερού μεταξύ Δία, Κρόνου και Ποσειδώνα. Αυτός ο πλανητικός σχηματισμός είναι ικανός να φέρει τη βαθιά εκπλήρωση αλλά και τη συντριπτική διάψευση (Κρόνος στο Σκορπιό) μεγάλων ονείρων και ιδανικών (Ποσειδώνας στους Ιχθύς) που σχετίζονται με ευκαιρίες για δημιουργία ή/και διαφύλαξη οικογενειακών και συναισθηματικών δεσμών (Δίας στον Καρκίνο). Επίσης, το μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του νερού ευνοεί τη συναισθηματική έκφραση και τη θεραπεία μέσω της επαφής με το συναισθηματικό μας κόσμο και της ανάδυσης των όσων μας προκαλούν φόβο. Σε κάθε περίπτωση, οι καινούριες ιδέες με τις οποίες μας φωτίζει αυτή η Νέα Σελήνη δε θα μπορέσουν να προχωρήσουν παρά μόνο μετά τις 19 Ιουλίου που ορθοδρομεί ο Ερμής ενώ αναμένεται να καρποφορήσουν γύρω στις 24 Αυγούστου οπότε και γίνεται η ανώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή. Σας εύχομαι καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment