Saturday 19 October 2013

Σεληνιακή Έκλειψη στον Κριό: Μην πληγώσετε για να μην πληγωθείτε...



Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 στις 2.37 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας πραγματοποιείται σεληνιακή έκλειψη στον Κριό. Αν και οι εκλείψεις έχουν συνδεθεί με αρνητικά γεγονότα, αυτό που συμβαίνει τότε είναι η κορύφωση γεγονότων και συναισθημάτων η οποία βοηθά στο κλείσιμο ενός σημαντικού κεφαλαίου στη ζωή μας και στο άνοιγμα ενός καινούριου. Στην περίπτωση μιας σεληνιακής έκλειψης ειδικότερα, έχουμε την κορύφωση πολλών συναισθημάτων αλλά και θεμάτων που σχετίζονται με τις προσωπικές μας σχέσεις, την οικογενειακή μας ζωή, την οικιακή μας κατάσταση και τις ρουτίνες μας. Συχνά τυχαίνει κοντά σε σεληνιακές εκλείψεις να έχουμε σημαντικές αλλαγές στους παραπάνω τομείς. Στην προκειμένη περίπτωση ο άξονας της έκλειψης πέφτει στον ζωδιακό άξονα Κριού-Ζυγού, τον άξονα τον σχέσεων και συνεργασιών, με τη Σελήνη στον Κριό και τον Ήλιο απέναντι στο Ζυγό. Αυτό δείχνει ότι η έκλειψη μας καλεί να βρούμε τις κατάλληλες ισορροπίες μεταξύ του Εγώ και του Εμείς. Με άλλα λόγια, καλούμαστε να ικανοποιήσουμε τις προσωπικές μας επιθυμίες σεβόμενοι όμως τις επιθυμίες σημαντικών άλλων στη ζωή μας. Η ανάγκη μας για αυτονομία και ανεξαρτησία αντιτίθεται στη σημασία που πρέπει να δώσουμε στη συνεργασία, το συμβιβασμό και τη δικαιοσύνη και η έκλειψη έρχεται για να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε μόνο να ικανοποιούμε τις δικές μας επιθυμίες αλλά ότι θα πρέπει να λάμβάνουμε υπόψη και να αποδεχόμαστε και τις επιθυμίες των άλλων.
      

Αν εξαιρέσουμε το – αποκλίνον και μεγάλης ανοχής – τετράγωνο που δέχεται ο άξονας της έκλειψης από τον Δία και το οποίο εντείνει τις συναισθηματικές αντιδράσεις και οδηγεί σε συναισθηματικές υπερβολές, ο άξονας της έκλειψης δεν δέχεται άλλες βασικές πτολεμαϊκές όψεις. Η έλλειψη βασικών όψεων ως προς τον άξονα Ηλίου-Σελήνης αποκαλύπτει ότι είναι ακόμα δύσκολο να εξευρεθούν οι κατάλληλες λύσεις που να ικανοποιούν τόσο τις προσωπικές μας επιθυμίες και την ανάγκη μας για αυτονομία όσο και τις επιθυμίες των σημαντικών άλλων στη ζωή μας και την ανάγκη μας να σχετιστούμε ισότιμα μαζί τους.

Το ότι ο Ερμής στο χάρτη της έκλειψης είναι ουσιαστικά στάσιμος και έτοιμος να αναδρομήσει στο ζώδιο του Σκορπιού επιβεβαιώνει τη δυσκολία αυτή καθώς μας καλεί να καθυστερήσουμε τις όποιες αποφάσεις για να κάνουμε βαθιά ενδοσκόπηση και εξονυχιστική επανεξέταση των συναισθηματικών μας κινήτρων. Στη διαδικασία αυτή καλούμαστε να αναθεωρήσουμε σχέσεις, συνεργασίες, προσωπικές επιθυμίες και πρωτοβουλίες που εμφανίστηκαν κατά την τελευταία αναδρομή του Ερμή (Ιούνιος-Ιούλιος 2013) αλλά και κατά την προηγούμενη φορά που βρέθηκε ο Ερμής στην ίδια μοίρα του Σκορπιού (μέσα Οκτώβρη και τέλη Νοέμβρη 2012). Η δυσκολία για εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων στις σχέσεις και τις συνεργασίες μας επιβεβαιώνεται επίσης από την ακριβείας αντίθεση Άρη-Ποσειδώνα που χαμηλώνει τα επίπεδα ενεργητικότητας και αδρανοποιεί τη διάθεσή μας να κυνηγήσουμε τις επιθυμίες μας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η έκλειψη πραγματοποιείται με ακριβείας τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα και με τον Χείρωνα, που είναι σε τετράγωνο με την Αφροδίτη αλλά και σε ημιτετράγωνο/ενάμιση τετράγωνο με τον άξονα της έκλειψης, να σχηματίζει τις περισσότερες όψεις στο χάρτη της παρούσας σεληνιακής έκλειψης. Η εξάρχουσα θέση του Χείρωνα δείχνει ότι η έκλειψη αυτή είναι μια έκλειψη που θα πονέσει πολλούς και θα βγάλει στη φόρα πολλά συναισθηματικά (ή και σωματικά) τραύματα, ειδικά λόγω απώλειας χρημάτων/υλικών αγαθών ή λόγω σχέσεων που μας πληγώνουν και χαμηλώνουν την αυτο-εκτίμησή μας (τετράγωνο με Αφροδίτη). 'Μην πληγώσετε για να μην πληγωθείτε' θα μπορούσε να είναι το σύνθημα αυτής της έκλειψης. Μάλιστα, αν δε βρείτε τον τρόπο να θεραπεύσετε τις σχέσεις σας, το ταυτόχρονο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα υπόσχεται την οριστική τους λήξη. Καλούμαστε όλοι μας να πάρουμε την πρωτοβουλία και να ξεριζώσουμε οτιδήποτε είναι σάπιο μέσα στις σχέσεις και τις συνεργασίες μας ώστε να μπορέσουμε να τις ανανεώσουμε αλλά και να ανανεωθούμε κι εμείς οι ίδιοι μέσα από αυτές. Δεν είναι μια διαδικασία ευχάριστη (πολλοί θα τη βιώσουν ως οδυνηρή) αλλά τα αποτελέσματά της θα σας ανταμείψουν. Έχετε όμως υπομονή γιατί τα αποτελέσματα δε θα φανούν πλήρως παρά μόνο αφού απελευθερωθεί ο Ερμής από την αναδρομή του στις 27 Νοέμβρη (αν και ήδη από τις 11 Νοέμβρη που ορθοδρομεί θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο). Καλή σεληνιακή έκλειψη!   

No comments:

Post a Comment