Friday 4 October 2013

Νέα Σελήνη στον Ζυγό: Κρίση αλλά και εξυγίανση σε σχέσεις και συνεργασίες…




Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 3:34 πμ πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στην 11η μοίρα του Ζυγού, το κατεξοχήν ζώδιο της αρμονίας, της συνεργασίας, της διπλωματίας και της καλαισθησίας. Όπως σε κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και σε αυτή καλούμαστε να κάνουμε μια καινούρια αρχή που λόγω της φύσης του ζωδίου έχει να κάνει σαφώς με τις σχέσεις και τις συνεργασίες μας. Υπό άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε για μια όμορφη Νέα Σελήνη που θα είχε σαν στόχο την δημιουργία περισσότερης αρμονίας, δικαιοσύνης και συντροφικότητας. Με δεδομένο όμως ότι η Νέα Σελήνη ενεργοποιεί σκληρά το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, το οποίο έχει βαλθεί να αλλάξει ριζικά τις ζωές όλων μας, καλούμαστε να θέσουμε νέους στόχους και να αναλάβουμε σχετική δράση (ταυ-τετράγωνο σε παρορμητικά ζώδια) ώστε να επιτύχουμε εξυγίανση (Πλούτωνας) και ελευθερία (Ουρανός) εντός των σχέσεων και συνεργασιών μας (Ζυγός). Αυτό ακούγεται ωραίο αλλά για πολλούς μπορεί να σημάνει απροσδόκητες ή ανατρεπτικές κρίσεις και συγκρούσεις που ίσως οδηγήσουν σε χωρισμούς και απομακρύνσεις.

Το ότι ο χορηγός της Νέας Σελήνης, δηλαδή η Αφροδίτη, βρίσκεται στο μαχητικό, ασυμβίβαστο και μυστικοπαθές ζώδιο του Σκορπιού σε σκληρή όψη με τον Άρη, τον παραδοσιακό κυβερνήτη του Σκορπιού, σημαίνει ότι οι παραπάνω κρίσεις και συγκρούσεις οφείλονται σε έλλειψη συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών ενώ ταυτόχρονα υποδαυλίζονται από υπόγειους και μυστικούς χειρισμούς. Αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τη σύνοδο Ερμή, Κρόνου και Βόρειου Δεσμού στο Σκορπιό που προμηνύει δύσκολες εμπειρίες (Βόρειος Δεσμός) λόγω ασυμβίβαστων, σκληρών και μυστικών (Σκορπιός) επικοινωνιών (Ερμής) και εμποδίων (Κρόνος).

Ας σημειωθεί ότι η Νέα Σελήνη τετραγωνίζεται και από τον Δία στον Καρκίνο, κάτι που δίνει λαβή για συναισθηματικές υπερβολές. Η μεγάλη έμφαση του χάρτη σε ζώδια του νερού και της φωτιάς μιλάει επίσης για αισθήματα που φουντώνουν και που εκφράζονται με πάθος και ορμητικότητα. Όσοι έχουν έμφαση στα ζώδια αυτά, θα νιώσουν ότι η Νέα Σελήνη πάει με τα νερά τους. Όσοι όμως έχουν έμφαση σε ζώδια του αέρα ή της γης μπορεί να νιώσουν ως ξένα σώματα μέσα σε όλο αυτόν τον συναισθηματικό αναβρασμό. Ένα είναι βέβαιο: οι σχέσεις και οι συνεργασίες που δεν έχουν στέρεες βάσεις θα πεθάνουν ενώ οι υπόλοιπες θα μπορέσουν να ανανεωθούν και να απαλλαγούν από οτιδήποτε σάπιο έστω κι αν αυτό φέρει κάποια παροδική σύγκρουση. Για να κριθούν όμως τα πράγματα κάνετε υπομονή τουλάχιστον μέχρι τις 17 Νοεμβρίου οπότε και ο Ερμής, που ετοιμάζεται να αναδρομήσει στις 21 Οκτωβρίου, θα βρεθεί ορθόδρομος στην ίδια μοίρα όπου βρίσκεται τώρα. Σας εύχομαι καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment