Sunday 17 November 2013

Πανσέληνος στον Ταύρο: Απόλαυση αλλά και ένταση στις σχέσεις…



Σήμερα 17 Νοεμβρίου και ώρα 17:15 πραγματοποιείται Πανσέληνος στην 25η μοίρα του Ταύρου, στο ζώδιο δηλαδή που περισσότερο αγαπά η Σελήνη καθώς τη γεμίζει με ασφάλεια, σταθερότητα και απόλαυση. Όπως έχω ξαναγράψει, κάθε Πανσέληνος προϋποθέτει ότι η Σελήνη βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ήλιο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση συναισθηματικών κορυφώσεων και εντάσεων. Συχνά οι συναισθηματικές αυτές κορυφώσεις σχετίζονται άμεσα με την καινούρια αρχή που έγινε σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο κατά την προηγούμενη Νέα Σελήνη. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για την ηλιακή έκλειψη που έγινε στις 3 Νοεμβρίου και η οποία για πολλούς μπορεί να έφερε κάποιο καινούριο ξεκίνημα που βιώθηκε ως ριζική μεταμόρφωση, ως επαναστατική αλλαγή ή ακόμα και ως ανατρεπτική κρίση. Λόγω του ζωδίου όπου είχε πραγματοποιηθεί η έκλειψη (Σκορπιός) το καινούριο ξεκίνημα αφορούσε άμεσα την ικανότητά μας να μοιραστούμε συναισθήματα αλλά και οικονομικούς πόρους με κοντινά μας πρόσωπα.


Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η παρούσα Πανσέληνος δε φέρνει συναισθηματικές κορυφώσεις που συνδέονται μόνο με την περασμένη Νέα Σελήνη, που ήταν και έκλειψη ηλιακή, αλλά και με την προπερασμένη Νέα Σελήνη που είχε γίνει στο Ζυγό στις 4 Οκτωβρίου. Η σχέση μεταξύ εκείνης της Νέας Σελήνης και της τωρινής Πανσελήνου προκύπτει από το ότι ο Ερμής, που ήδη προετοιμαζόταν για την αναδρομή του, βρισκόταν τότε στην ίδια ακριβώς μοίρα όπου βρίσκεται και τώρα.  Για όσους δεν θυμούνται, εκείνη η Νέα Σελήνη στο Ζυγό μάς καλούσε να θέσουμε νέους στόχους και να αναλάβουμε σχετική δράση ώστε να επιτύχουμε εξυγίανση και ελευθερία εντός των σχέσεων και συνεργασιών μας. Για να επιτευχθούν όμως αυτοί οι στόχοι πολλές σχέσεις και συνεργασίες μπορεί τότε να μπήκαν σε βαθιά κρίση τα αποτελέσματα της οποίας είναι πλέον ορατά. 


Η Πανσέληνος λοιπόν αυτή έρχεται για να κορυφώσει την κρίση που ξεκίνησε στις αρχές του Οκτώβρη και που συνεχίστηκε στις αρχές του Νοέμβρη. Μάλιστα, η Πανσέληνος ενεργοποιεί το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα με σκληρές όψεις (ημιτετραγώνου και ενάμιση τετραγώνου) και χορηγείται από την Αφροδίτη η οποία επίσης ενεργοποιεί το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, όπως είχε γίνει και στη Νέα Σελήνη στις 4 Οκτωβρίου, θυμίζοντάς μας για μια ακόμη φορά την ανάγκη εξυγίανσης και ελευθερίας στις σχέσεις μας. Στην προκειμένη περίπτωση, λόγω της φύσης των ζωδίων όπου βρίσκεται ο άξονας της τωρινής Πανσελήνου, οι συναισθηματικές εντάσεις και κορυφώσεις που στοχεύουν στην εξυγίανση των σχέσεων και των συνεργασιών μας γίνονται με αφορμή το τι ανήκει σ’ εμένα (Ταύρος) και τι ανήκει σ’ εσένα (Σκορπιός). Γίνονται επίσης με αφορμή το τι επιθυμούμε να κρατήσουμε ως έχει (Ταύρος) και τι επιθυμούμε να αλλάξουμε ριζικά (Σκορπιός). Όμως, λόγω της πλήρους απουσίας πλανητών σε ζώδια του αέρα στην Πανσέληνο αυτή, η συνεννόηση μεταξύ των δύο (αντιμαχόμενων πιθανώς) πλευρών δε θα είναι εύκολη και οι συμβιβασμοί θα είναι ελάχιστοι.

Το ότι η Αφροδίτη ενεργοποιεί το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα κάνοντας και εξάγωνο με το Χείρωνα μας λέει επίσης ότι απαιτείται προσοχή σε νέες ερωτικές γνωριμίες που ίσως γίνουν υπό το φως αυτής της Πανσελήνου γιατί μπορεί και να πληγωθείτε. Αν, λοιπόν, γνωρίσετε κάποιον ή κάποια και σας συνεπάρει το πάθος νομίζοντας ότι έχετε βρει τον άνθρωπο της ζωής σας, ας περιμένετε μερικές εβδομάδες, γιατί όσο γρήγορα ανάψει το πάθος σας τώρα άλλο τόσο γρήγορα μπορεί να σβήσει μετά από λίγο καιρό… Απαιτείται επίσης προσοχή και στην οικονομική διαχείριση, γιατί θα είναι εύκολο αυτές τις μέρες να ξοδέψετε με φρενήρεις ρυθμούς και μετά να αναρωτιέστε πού στο καλό πήγανε τα χρήματα που είχατε αποταμιεύσει… Το ξόδεμα όμως μπορεί να έρθει και εξαναγκαστικά με τη μορφή κλοπής ή διάρρηξης, γι’ αυτό και συνιστάται ακόμη περισσότερη εγρήγορση από ό,τι συνήθως… Όπως και να ‘χει, η Πανσέληνος στο ζώδιο του Ταύρου μας καλεί όλους να απολαύσουμε τη ζωή και να ικανοποιήσουμε τις πέντε μας αισθήσεις. Σας εύχομαι λοιπόν καλή απόλαυση!

No comments:

Post a Comment