Sunday 19 October 2014

Ηλιακή Έκλειψη στον Σκορπιό: Ανατρεπτικές Αλλαγές…



Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 στις 00:56 τα ξημερώματα με συντεταγμένες Αθήνας πραγματοποιείται μερική ηλιακή έκλειψη στο συναισθηματικό, απαιτητικό και διεισδυτικό ζώδιο του Σκορπιού. Αν και παραδοσιακά οι εκλείψεις θεωρούνται ως κακοί οιωνοί, αυτό που μπορούμε να πούμε με σχετική σιγουριά είναι ότι οι ηλιακές εκλείψεις είναι γενικά μεγαλύτερης σημασίας από τις σεληνιακές και ότι τόσο οι ηλιακές όσο και οι σεληνιακές συμβολίζουν το άνοιγμα ή το κλείσιμο σημαντικών κεφαλαίων. Πιο συγκεκριμένα, μια ηλιακή έκλειψη ανοίγει ή κλείνει κάποιο κεφάλαιο αναφορικά με άντρες που κατέχουν σημαντική θέση στη ζωή μας, όπως μπορεί να είναι ο πατέρας, ο σύζυγος, το αφεντικό ή ένας επαγγελματικός συνεργάτης. Ένα καινούριο κεφάλαιο μπορεί επίσης να ανοίξει σχετικό με την δημιουργικότητά μας και την ανάγκη μας να γινόμαστε αποδέκτες της αγάπης και του θαυμασμού των άλλων. Μάλιστα, λόγω του ότι μιλάμε για έκ-λειψη, ίσως νιώσουμε ότι μας λείπει κάτι από τα παραπάνω με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούμε πιο έντονα από ό,τι συνήθως για να διοχετεύσουμε κάπου την δημιουργικότητά μας, να κερδίσουμε την αγάπη ή τον θαυμασμό των άλλων και να ασχοληθούμε με άντρες που παίζουν εξέχοντα ρόλο στη ζωή μας.



Το γεγονός ότι η έκλειψη γίνεται στο ζώδιο του Σκορπιού μας λέει ότι αυτό που ίσως να μας λείπει είναι το βαθύ συναισθηματικό δέσιμο ιδιαίτερα σε ερωτικές σχέσεις, κάτι που τονίζεται από το ότι η Αφροδίτη βρίσκεται στην ίδια μοίρα με αυτήν της έκλειψης. Επιπλέον, η πιο στενή όψη που δέχεται τόσο η έκλειψη όσο και η Αφροδίτη, κυβερνήτιδα των σχέσεων και των οικονομικών, είναι μια δυσαρμονική όψη 135 μοιρών από τον Χείρωνα. Το γεγονός αυτό φαίνεται να κάνει αναφορά στα πιθανά εμπόδια και μπλοκαρίσματα που μπορεί να βιώσουν πολλοί λόγω του ότι ίσως πληγωθούν σε επίπεδο συναισθηματικό ή λόγω του ότι μπορεί να βρεθούν σε μειονεκτική οικονομική θέση. Είναι όμως θετικό το ότι ο Άρης, χορηγός της έκλειψης, σχηματίζει όψεις εξαγώνου με την έκλειψη και την Αφροδίτη, όψεις που σαφώς μιλάνε για ευκαιρίες να δράσουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία παρά τα πιθανά εμπόδια.

Ας σημειωθεί επίσης ότι στο χάρτη της έκλειψης ο Ερμής ετοιμάζεται να ορθοδρομήσει πάνω στη μοίρα όπου είχε ξαναβρεθεί γύρω στις 14 Σεπτεμβρίου, μοίρα που βρίσκεται μόλις δύο μοίρες μακριά από τη μοίρα που είχε πραγματοποιηθεί η περασμένη σεληνιακή έκλειψη της 8ης Οκτωβρίου. Η θέση αυτή του Ερμή αποκαλύπτει την άμεση σχέση της παρούσας έκλειψης με ιδέες, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που πιθανώς να είχαμε κοντά στις δύο αυτές ημερομηνίες και που πιθανώς τώρα να τις αναθεωρούμε ως ένα βαθμό. Προσοχή θα χρειαστεί όμως γιατί το ότι ο Ερμής βρίσκεται επιπλέον πάνω στον Βόρειο Δεσμό στο ζώδιο των σχέσεων και των συνεργασιών (Ζυγός) ενεργοποιώντας ταυτόχρονα το βαθιά ανατρεπτικό τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα αποκαλύπτει την πιθανότητα για δύσκολες εμπειρίες ή ανατρεπτικές αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες. Για κάποιους, η τέχνη, ο κινηματογράφος, το αλκοόλ και η απόδραση από την καθημερινότητα ίσως γίνουν εύκολοι τρόποι για να ξεχαστούν από τα πιθανά προβλήματα στις σχέσεις και τα οικονομικά (Ποσειδώνας σε τρίγωνα με έκλειψη και Αφροδίτη), ενώ για κάποιους άλλους η έστω και με μέτρο διασκέδαση (Δίας σε τετράγωνο με Κρόνο) μπορεί να παίξει έναν παρόμοιο ρόλο (Δίας σε εξάγωνο με Ερμή). Εμείς θα ευχηθούμε να έχετε μια καλή ηλιακή έκλειψη!

No comments:

Post a Comment