Monday 6 October 2014

Ολική Σεληνιακή Έκλειψη στον Κριό: Εγώ ή Εσύ;



Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 στις 1.50μμ με συντεταγμένες Αθήνας πραγματοποιείται Πανσέληνος στο ζώδιο του Κριού που είναι ταυτόχρονα και ολική σεληνιακή έκλειψη. Οι εκλείψεις αποτελούν το αντικείμενο φόβου πολλών αλλά αυτό που σαφώς σηματοδοτούν είναι το κλείσιμο και το άνοιγμα σημαντικών κεφαλαίων στη ζωή μας. Πιο συγκεκριμένα, μια σεληνιακή έκλειψη κορυφώνει διαδικασίες που σχετίζονται με την οικογένεια, το σπίτι, τη συναισθηματική μας ζωή και τη σχέση μας με γυναίκες και δη την μητέρα. Η κορύφωση αυτή έχει να κάνει πολλές φορές με το γεγονός ότι βιώνουμε την έλλειψη σε κάποιον από αυτούς τους τομείς πράγμα που μπορεί να προκαλέσει έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις. Με την Σελήνη να βρίσκεται στον Κριό στην παρούσα έκλειψη είναι πιθανό να νιώσουμε ότι αυτό που μας λείπει είναι η ανεξαρτησία, ο ενθουσιασμός και η ανάγκη για αυτοέκφραση, ενώ η ταυτόχρονη παρουσία του Ουρανού σε σύνοδο με την Σελήνη φαίνεται να τονίζει την ανάγκη για πρωτοτυπία, ελευθερία και αλλαγή της ρουτίνας μας.


Η εν λόγω σύνοδος και μάλιστα στον Κριό μπορεί να οδηγήσει σε αρκετά ακραίες και ίσως επιθετικές συναισθηματικές αντιδράσεις, γι’ αυτό θα χρειαστεί προσοχή αν θέλετε να κρατήσετε ζωντανούς τους δεσμούς σας με άτομα που αγαπάτε. Η πιθανότητα αυτή εντείνεται ακόμη περισσότερο από το ότι ο άξονας της Πανσελήνου ενεργοποιεί το αποσταθεροποιητικό και βαθιά μεταρρυθμιστικό τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα που ταλανίζει τις ζωές πολλών εδώ και δυο χρόνια τώρα. Η συμμετοχή της Αφροδίτης σε σύνοδο με τον Ήλιο στον Ζυγό και άρα σε τετράγωνο με Πλούτωνα και αντίθεση με Ουρανό υποδηλώνει ότι η αφορμή για τις πιθανά ακραίες συναισθηματικές αντιδράσεις της σεληνιακής έκλειψης μπορεί να δοθεί λόγω παιχνιδιών δύναμης και υπόγειων χειρισμών (Πλούτωνας) σε σημαντικές σχέσεις και σε οικονομικά ζητήματα (Ήλιος-Αφροδίτη) που μπορεί να φέρουν απρόσμενη ρήξη (Ουρανός). Ας σημειωθεί επίσης ότι ο χορηγός Άρης της έκλειψης δέχεται τετράγωνο από τον Χείρωνα, πράγμα που ίσως προκαλέσει εντάσεις λόγω πρωτοβουλιών ή δράσεων που πληγώνουν ή που δεν αποδέχονται ότι υπάρχουν πολλά που βρίσκονται εκτός του ελέγχου μας.

Είναι θετικό όμως ότι ο άξονας της Πανσελήνου σχηματίζει με το μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια της φωτιάς μεταξύ Άρη-Δία-Ουρανού έναν πλανητικό σχηματισμό που αποκαλείται «χαρταετός». Έτσι, αν και φαίνεται να υπάρχουν παιχνίδια δύναμης (Πλούτωνας) που θέτουν σε κίνδυνο (τετράγωνο) τις λεπτές ισορροπίες μεταξύ του Εγώ (Κριός) και του Εσύ (Ζυγός) τόσο σε επίπεδο οικογένειας (Σελήνη) όσο και σε επίπεδο σχέσεων (Αφροδίτη), το μεγάλο τρίγωνο στη φωτιά μαζί με τα εξάγωνα του Ήλιου με τον Άρη και τον Δία μάλλον διευκολύνει την έκφραση γενναιοδωρίας και αισιοδοξίας. Επομένως, ένας χωρισμός ή μια ρήξη ίσως να γίνει με τρόπο πιο φιλικό από ό,τι συνήθως ή να αποφευχθεί την τελευταία στιγμή. Ο Ερμής, βέβαια, είναι ανάδρομος στον Σκορπιό και θα ξαναβρεθεί στην ίδια θέση στις 9 Νοεμβρίου, το οποίο σημαίνει ότι ο ασυνήθιστα μαχητικός τρόπος σκέψης που σηματοδοτεί αυτός ο Ερμής θα μας βάλει σε τροχιά αναθεώρησης σε σχέση με τα παραπάνω και τα αποτελέσματα θα φανούν γύρω στις 9 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, σας εύχομαι καλή σεληνιακή έκλειψη!

No comments:

Post a Comment