Monday 1 December 2014

Πανσέληνος στους Διδύμους: Άγχος και Ανησυχία!



Πραγματοποιείται στις 6 Δεκεμβρίου 2014, στις 14:26 με συντεταγμένες Αθήνας, πανσέληνος στο επικοινωνιακό, φιλομαθές και φιλοπερίεργο ζώδιο των Διδύμων. Είναι η τελευταία πανσέληνος της χρονιάς και ως τέτοια φέρνει μαζί της και μια ευκαιρία για τακτοποίηση μιας σειράς θεμάτων. Τα θέματα αυτά, που μπορεί να εκκρεμούν από τα μέσα Οκτωβρίου οπότε είχε γίνει η κατώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή, ίσως να είναι θέματα εκπαιδευτικά, νομικά ή ταξιδιωτικά όπως προδίδει το ζώδιο του Τοξότη στο οποίο γίνεται τώρα, σχεδόν δύο μήνες μετά, η ανώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή. Το ότι βέβαια η Πανσέληνος βρίσκεται σε αντίθεση με τον χορηγό της Ερμή συνεπάγεται αρκετό άγχος και ανησυχία γύρω από τα εν λόγω θέματα στην προσπάθεια πολλών να ισορροπήσουν μεταξύ κοντινών και μακρινών μετακινήσεων, μεταξύ συλλογής και μετάδοσης πληροφοριών ή μεταξύ μάθησης και διδασκαλίας. Με άλλα λόγια, οι μετακινήσεις, οι μεταφορές, οι επικοινωνίες και η ανταλλαγή πληροφοριών θα δίνουν και θα παίρνουν κοντά στις μέρες της πανσελήνου.


Το ότι όμως ο άξονας της πανσελήνου, όπου συμμετέχει και ο Ερμής, τετραγωνίζεται από τον Χείρωνα στους Ιχθύς δίνει την αίσθηση ότι όλες αυτές οι μετακινήσεις, οι επικοινωνίες και οι πληροφορίες χρωματίζονται έντονα από την ανάγκη να αποδεχτούμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα εκτός του ελέγχου μας όσο τραυματικά και αν είναι αυτά ή όσο μειονεκτικά και αν μας κάνουν να νιώθουμε… Έτσι, περιθωριοποίηση, μοναξιά και ανασφάλεια μπορεί να είναι ανάμεσα στο ποτ-πουρί των συναισθημάτων που θα αναδείξει η πανσέληνος, αλλά εάν καταφέρουμε να αποδεχτούμε τα μειονεκτήματα και τις τυχόν πληγές μας που έρθουν στο φως, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε σοφότεροι, να αποδεχτούμε τους εαυτούς μας και να δείξουμε περισσότερη κατανόηση, συμπόνια και φιλευσπλαχνία προς τους άλλους.

Φυσικά, τόσο η έμφαση στο αισιόδοξο και κοινωνικό ζώδιο του Τοξότη και το ενθουσιώδες στοιχείο της φωτιάς (με πέντε συνολικά πλανήτες στα ζώδια της φωτιάς) όσο και οι θετικές όψεις που σχηματίζει ο Ουρανός με τον άξονα της πανσελήνου αποκαλύπτουν ότι τα όποια αρνητικά συναισθήματα ή τραύματα προκληθούν από την επαφή της πανσελήνου με τον Χείρωνα είτε θα ξεχαστούν γρήγορα για να μετουσιωθούν σε κάτι θετικό είτε θα ξεπεραστούν, ακόμη και αναπάντεχα, μέσω της επικοινωνίας, της συζήτησης ή ακόμα και του κουτσομπολιού που επιζητεί ο άξονας Διδύμων-Τοξότη!  
 
Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Δίας είναι πια έτοιμος να αναδρομήσει ενώ ο Κρόνος μπαίνει στη σκιά του, βρίσκεται δηλαδή σε εκείνη τη μοίρα του Σκορπιού όπου θα ξαναβρεθεί τον Αύγουστο του 2015 όταν θα ορθοδρομεί κατόπιν της αναδρομής του που ξεκινά στα μέσα Μαρτίου. Από τη μία, η αναδρόμηση του Δία μας καλεί να μπούμε από τώρα και μέχρι τον Απρίλιο 2015 σε φάση εμπέδωσης των όποιων ευκαιριών ανάπτυξης για προσωπική ανάδειξη και δημιουργικότητα μας δόθηκαν στο διάστημα που μεσολάβησε από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Από την άλλη, η είσοδος του Κρόνου στη σκιά του μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε ότι οι εργασίες που ξεκινάμε τώρα θα αναθεωρηθούν ή θα δημιουργήσουν εκκρεμότητες που θα πρέπει να λυθούν από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τον Αύγουστο 2015. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή πανσέληνο!


No comments:

Post a Comment