Sunday 21 December 2014

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω: Ώρα Μηδέν!



Πραγματοποιείται στις 22 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:35πμ με συντεταγμένες Αθήνας Νέα Σελήνη στη μηδενική μοίρα του σοβαρού, εξουσιαστικού και φιλόδοξου ζωδίου του Αιγόκερω και έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί συμπίπτει ουσιαστικά με το χειμερινό ηλιοστάσιο. Ως γνωστόν, κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο έχουμε τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου στο βόρειο ημισφαίριο και τη φαινομενική τριήμερη στάση του Ήλιου καθώς αυτός προετοιμάζεται να ξεκινήσει ξανά την ανοδική του πορεία στον ουρανό όπως τον παρατηρούμε από την οπτική γωνία του βόρειου ημισφαιρίου. Πολύ συνοπτικά θα λέγαμε ότι στην αστρολογία το χειμερινό ηλιοστάσιο συμβολίζει την αναγέννηση του Ήλιου και άρα την αναγέννηση της δύναμής μας, της ταυτότητάς μας και των στόχων μας στη ζωή, εξ ου και οι νέοι στόχοι που συνήθως θέτουμε κοντά στην Πρωτοχρονιά. Το χειμερινό ηλιοστάσιο συμπίπτει επίσης με την επίσημη έναρξη της κρύας και περιοριστικής  εποχής του χειμώνα η οποία στην αστρολογία σηματοδοτείται από την είσοδο του Ήλιου στο λιτό, εγκρατές και αύταρκες ζώδιο του Αιγόκερω. Μάλιστα, ο αστρολογικός χάρτης που καταστρώνεται για εκείνη ακριβώς τη στιγμή που ο Ήλιος εισέρχεται στο συγκεκριμένο ζώδιο θεωρείται κατά πολλούς ότι θέτει τον τόνο όχι μόνο για τους τρεις επόμενους μήνες μέχρι την εαρινή ισημερία αλλά και για όλη την επόμενη χρονιά.


Πάμε λοιπόν να ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτής της Νέας Σελήνης που συμπίπτει εν πολλοίς με το χειμερινό ηλιοστάσιο και που άρα θα περιμέναμε να έχει ισχύ για τους επόμενους τρεις μήνες τουλάχιστον αν όχι για όλη την επόμενη χρονιά. Κατ’ αρχάς, μια Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερω σαφώς και σηματοδοτεί καινούρια ξεκινήματα σχετικά με τα αιτήματα του ζωδίου αυτού και άρα σχετικά με την καριέρα, τις φιλοδοξίες και την επαγγελματική μας πορεία και αποκατάσταση. Σε κοσμικό επίπεδο σηματοδοτεί καινούρια ξεκινήματα σχετικά με την εξουσία, την κοινωνική διαστρωμάτωση και τα ανώτερα κλιμάκια της κοινωνίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα σχετικά με το μέλλον της κυβέρνησης το οποίο θα κριθεί από την απρόσκοπτη ή μη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας πριν ακόμα εκπνεύσει το 2014.

Έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι η μοναδική βασική όψη που δέχεται η Νέα Σελήνη είναι μια μεγάλης ανοχής σύνοδο από τον Ερμή ο οποίος όμως βρίσκεται με τη σειρά του σε σύνοδο τόσο με τον Πλούτωνα όσο και με την Αφροδίτη, πάντα στο ζώδιο του Αιγόκερω. Έτσι λοιπόν, η Νέα Σελήνη συμμετέχει σε έναν πλανητικό σχηματισμό που ονομάζεται πολυαστρία και που συνεπάγεται μια σπουδαία και ιδιαίτερα φορτισμένη εστίαση στα αιτήματα του ζωδίου αυτού όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω. Η συμμετοχή του Πλούτωνα, του πλανήτη των ριζικών αλλαγών και μεταμορφώσεων, στην πολυαστρία, και μάλιστα σε κρίσιμη μοίρα του ζωδιακού, θα λέγαμε ότι εντείνει και βαθαίνει ακόμη περισσότερο την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα σε επίπεδο επαγγελματικό αλλά και σε επίπεδο εξουσίας, το οποίο ξεκίνημα όμως αναμένεται να επιφέρει ριζικές αλλαγές μέσω σοβαρής κρίσης.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι η συμμετοχή του Ερμή και της Αφροδίτης στην πολυαστρία, των πλανητών που ορίζουν ιδέες και επικοινωνίες (Ερμής) καθώς και πάσης φύσεως αξίες, σχέσεις και οικονομικές δοσοληψίες (Αφροδίτη), δίνει έναν ξεχωριστό, ανατρεπτικό και ασυνήθιστο τόνο στην πολυαστρία καθώς οι δύο αυτοί πλανήτες βρίσκονται εκτός ορίων, δηλαδή σε μια απόκλιση μεγαλύτερη των 23,5º από τον ουράνιο ισημερινό (και άρα μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να έχει ο Ήλιος). Συνεπώς, το ριζικά διαφορετικό νέο ξεκίνημα που φέρνει η Νέα Σελήνη ενδέχεται να αλλάξει τις ιδέες μας (Ερμής) καθώς και τις αξίες, τις σχέσεις και τα οικονομικά μας (Αφροδίτη) κατά πολύ ασυνήθιστο τρόπο. Ας μην εκπλαγούμε αν αυτό σημάνει ασυνήθιστη λιτότητα και δυσκολία (Αιγόκερως) σε οικονομικά (Αφροδίτη) και επικοινωνίες (Ερμής)…

Η ριζική ανατροπή και η κρισιμότητα που φαίνεται να φέρνει αυτή η Νέα Σελήνη καθρεφτίζεται και στη σκληρή ενεργοποίηση του Ουρανού από την πολυαστρία στον Αιγόκερω καθώς και από την ακρίβεια του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα σε κρίσιμες μοίρες. Μάλιστα, ο Ουρανός είναι στάσιμος και έτοιμος να ορθοδρομήσει σηματοδοτώντας έτσι ένα αίσθημα κατεπείγοντος για την εφαρμογή ανατροπών και καινοτομιών που ίσως να έχουν μπει στον πάγο από τις 22 Ιουλίου 2014 όταν αναδρομούσε ο Ουρανός. Το εξάγωνο που σχηματίζει με τον Άρη στον Υδροχόο φέρνει επιπρόσθετες ευκαιρίες για ανατρεπτικές δράσεις και πρωτοβουλίες στις ζωές μας. Κλείνοντας θα αναφέρουμε ότι ο χορηγός της Νέας Σελήνης Κρόνος βρίσκεται σε αναιρετική μοίρα και συγκεκριμένα στην τελευταία μοίρα του Σκορπιού. Τόσο η αναιρετική του θέση όσο και η ριζικά μεταμορφωτική φύση του ζωδίου όπου βρίσκεται μας οδηγεί για μια ακόμη φορά στο συμπέρασμα ότι το νέο ξεκίνημα που φέρνει η Νέα Σελήνη είναι ένα ξεκίνημα που θα μας μείνει μάλλον αξέχαστο λόγω της σοβαρότητας και της ριζικά μεταμορφωτικής του επιρροής. Φαίνεται λοιπόν ότι το πρώτο τρίμηνο του 2015, αν όχι ολόκληρο το 2015, είναι μια περίοδος σημαντικής κρίσης και ριζικών/ανατρεπτικών αλλαγών σε επίπεδο επαγγελματικό αλλά και σε επίπεδο εξουσίας και διακυβέρνησης. Εμείς θα ευχηθούμε η κρίση να είναι όσο πιο ανώδυνη γίνεται και να μας καταστήσει σοφότερους και δυνατότερους!          

2 comments:

  1. Διδυμινα ειμαι 3/6/78 εχω γεννηθει , ώρα περιπου τα μεσανυχτα θα με επηρεάσει η Νεα σελήνη ? πώς θα ειναι το 2015 ? Επίσης ενας σκορπιος 29/10/79 με ωροσκόπο Ταυρο μου χει φαει τα σηκωτια ...θα αντεξουμε πολύ ή πάμε για διαλυση ? ευχαριστω

    ReplyDelete
  2. 29/10/1973 ειναι ο σκορπιος

    ReplyDelete