Wednesday 11 February 2015

Αστρολογία και Εκλογές στην Μεταπολιτευτική Ελλάδα: Μέρος ΙΙ



Στο πρώτο μέρος της αστρολογικής μελέτης μας για τις εθνικές εκλογές στην μεταπολιτευτική Ελλάδα υποστηρίξαμε τη θέση ότι το ωροσκόπιο της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις φάσεις του Ερμή, ειδικά σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση της χώρας και τη διεξαγωγή εκλογών. Από τη μία, δείξαμε ότι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για τη διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα είναι ο Ερμής να βρίσκεται κοντά σε ένα από τα τέσσερα κομβικά σημεία του κύκλου του (α. είσοδος στη σκιά του, β. αναδρόμηση, γ. ορθοδρόμηση και δ. απελευθέρωση από τη σκιά του) ή σε ένα από τα δύο κομβικά σημεία του κύκλου Ηλίου-Ερμή (κατώτερη ή ανώτερη σύνοδος). Από την άλλη, δείξαμε ότι αναγκαία και ικανή συνθήκη για διαδοχική επανεκλογή κυβέρνησης είναι ο Ερμής να βρίσκεται σε φάση σκιάς, αναδρομής, απελευθέρωσης ή ανώτερης συνόδου με τον Ήλιο στις ακριβώς προηγούμενες εκλογές. Όποτε δηλαδή ο Ερμής δεν βρίσκεται σε κάποια από αυτές τις φάσεις στις ακριβώς προηγούμενες εκλογές, η απερχόμενη κυβέρνηση δεν επανεκλέγεται.


Δείξαμε επιπλέον ότι πιο συντηρητικές κυβερνήσεις είναι πολύ πιθανότερο να εκλεγούν με Ερμή-Επιμηθέα ορθόδρομο πριν τη φάση της σκιάς του από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη φάση του κύκλου Ηλίου-Ερμή, όπως επίσης και ότι πιο προοδευτικές κυβερνήσεις είναι πολύ πιθανότερο να εκλεγούν με Ερμή-Προμηθέα ανάδρομο. Μάλιστα, μπορεί να επεκτείνει κανείς αυτό το συμπέρασμα και να υποστηρίξει ότι είναι πολύ πιθανότερο να εκλεγεί προοδευτική κυβέρνηση με Ερμή-Προμηθέα παρά με Ερμή-Επιμηθέα σύμφωνα με την ορολογία της Erin Sullivan. Δηλαδή, είναι πολύ πιθανότερο να εκλεγεί προοδευτική κυβέρνηση με τον Ερμή στη πιο «νεωτεριστική» φάση του που ξεκινάει από την κατώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή και λήγει κατά την ανώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή παρά με τον Ερμή στην πιο συντηρητική του φάση που ξεκινάει από την ανώτερη σύνοδο. Πράγματι, από τις 7 εκλογικές νίκες προοδευτικού κόμματος (ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) από τη μεταπολίτευση και μετά οι 6 κερδήθηκαν με Ερμή-Προμηθέα. Με άλλα λόγια, το 86% των εκλογικών επιτυχιών προοδευτικών κομμάτων έχει επιτευχθεί με Ερμή-Προμηθέα.   

Ωστόσο, η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου 2012 φαίνεται να αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Έτσι, ήταν η μοναδική περίπτωση όπου ούτε οι εκλογές διεξάγονταν με Ερμή κοντά σε κάποιο από τα έξι προαναφερθέντα κομβικά σημεία ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα εξαρτιόταν από τη φάση στην οποία βρισκόταν ο Ερμής κατά τις ακριβώς προηγούμενες εκλογές. Έτσι, αντί για νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2012 θα περιμέναμε νίκη ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και αυτό γιατί ο Ερμής ήταν σε φάση απελευθέρωσης από τη σκιά του στις εκλογές του 2009 οι οποίες είχαν αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου. Αν και η υπόθεση αυτή επιβεβαιώθηκε εν μέρει δεδομένου του ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συμμετείχε στην κυβέρνηση, το γεγονός παραμένει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν κέρδισε τις εκλογές του 2012. Παραμένει εξίσου το γεγονός ότι οι εκλογές του 2012 διεξήχθησαν με Ερμή απομακρυσμένο από τα έξι κομβικά σημεία που αναφέραμε ήδη, αν και φαίνεται ότι η ταυτόχρονη αναδρομή της Αφροδίτης σε ζώδιο του Ερμή (στους Διδύμους) ήταν το απαραίτητο αντιστάθμισμα για τη διεξαγωγή τους. 

Κλείσιμο Κάλπης στις Εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012
 
Με αφορμή τη διεξαγωγή των εκλογών του 2012 υπό την επιρροή της ανάδρομης Αφροδίτης, αναρωτηθήκαμε αν ο πλανήτης αυτός είχε παίξει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και αν υπήρχαν αστρολογικές συγκυρίες που να ερμήνευαν τη συμμετοχή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην κυβέρνηση του 2012 παρά την εκλογική ήττα του. Η σχετική ανασκόπηση εκλογικών αναμετρήσεων που προηγήθηκαν αυτής της 17ης Ιουνίου 2012 ξεκινώντας από την πρώτη μετά την μεταπολίτευση (17/11/1974) αποκάλυψε ότι υπήρξαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες η Αφροδίτη διαδραμάτισε έναν ιδιαίτερο ρόλο. Βρέθηκε, με άλλα λόγια, κοντά σε ένα από τα κομβικά σημεία του δικού της κύκλου. Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση ήταν αυτή της 2ης Ιουνίου 1985 οπότε η Αφροδίτη βρισκόταν στις 26º Κριού, μόλις 4º μετά το σημείο της απελευθέρωσης από τη σκιά της. Η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ήταν αυτή της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 οπότε η Αφροδίτη βρισκόταν στις 17º Λέοντα σε φάση απελευθέρωσης από τη σκιά της και μόλις μία μοίρα μακριά από το σημείο της ορθοδρόμησής της. Ας εξετάσουμε λοιπόν πιο αναλυτικά τις δύο αυτές εκλογικές αναμετρήσεις και τις αστρολογικές τους συγκυρίες ξεκινώντας από τις εκλογές του 1985.  


Η επιρροή του Δία

Προσέξαμε ότι στις εκλογές του 1985 όχι μόνο η Αφροδίτη αλλά και ο Δίας βρισκόταν σε ένα κομβικό σημείο του δικού του κύκλου: ετοιμαζόταν να αναδρομήσει στο ζώδιο του Υδροχόου στις 17º (στις 16º57΄ για την ακρίβεια), δηλαδή στην ίδια ακριβώς μοίρα όπου ετοιμαζόταν να ορθοδρομήσει ο Δίας στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009! Συνεπώς, η θέση του Δία παρέχει μια άμεση σύνδεση μεταξύ των εκλογών του 1985 και εκείνων του 2009 και μας βοηθά να ερμηνεύσουμε το «περίεργο» αποτέλεσμα των εκλογών του 2012, δηλαδή των εκλογών που ακολούθησαν αυτές του 2009.

Κλείσιμο Κάλπης στις Εκλογές της 2ης Ιουνίου 1985

Υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές του 1985 αναδείχτηκε για δεύτερη φορά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αρχηγό τον Ανδρέα Παπανδρέου και ότι στις εκλογές του 2009 αναδείχτηκε για τελευταία φορά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου, γιο του Ανδρέα Παπανδρέου. Έχει επίσης ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι ο Ήλιος του Ανδρέα Παπανδρέου (στις 15º Υδροχόου, γεννημένος 5/2/1919) βρισκόταν εξαιρετικά κοντά στη μοίρα της αναδρόμησης του Δία κατά τις εκλογές του 1985, στην οποία μοίρα θα γινόταν η απελευθέρωση του Δία από τη σκιά του μερικούς μήνες αργότερα. Άρα, ο Ανδρέας Παπανδρέου – αλλά και οι απόγονοί του – εισέπραττε άμεσα την εύνοια του Δία. 

Τώρα, το ότι ο Δίας στις εκλογές του 1985 αναδρομούσε στην ίδια ακριβώς μοίρα όπου ορθοδρομούσε 24 χρόνια αργότερα στις εκλογές του 2009 θα μπορούσε να ιδωθεί καταχρηστικά ως μια 24ετής «ανάδρομη» περίοδος του Δία. Με δεδομένο ότι οι αναδρομές πλανητών ευνοούν την αναθεώρηση και την επανάληψη και ότι ο Δίας συμβολίζει την πληθωρικότητα, ήταν σαν το 1985 να άνοιγε μια 24ετής περίοδος που υποσχόταν πληθώρα επανεκλογών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη διακυβέρνηση της χώρας, όπως και πράγματι συνέβη. Σημειώστε βέβαια ότι, όπως άλλωστε δείξαμε στο πρώτο μέρος της μελέτης μας, οι διαδοχικές επανεκλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη διακυβέρνηση της χώρας εξαρτήθηκαν άμεσα από τη φάση του Ερμή στις ακριβώς προηγούμενες εκλογές.

Κλείσιμο Κάλπης στις Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009

Όμως, το ότι στις εκλογές του 2009 ο Δίας ορθοδρομούσε στην ίδια μοίρα όπου είχε αναδρομήσει σε αυτές του 1985 (η οποία μοίρα το 1985 θα γινόταν και η μοίρα της απελευθέρωσης του Δία από τη σκιά του) μάλλον υπονοούσε ότι η πληθώρα των επανεκλογών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έφτανε στο τέλος της. Η ερμηνεία αυτή, σε συνδυασμό με το ότι ο Ερμής σε φάση απελευθέρωσης στις εκλογές του 2009 υποσχόταν επανεκλογή ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις ακριβώς επόμενες εκλογές, εξηγεί το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του 2012: το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ναι μεν υπέστη μεγάλη εκλογική ήττα, το οποίο προκύπτει από το κλείσιμο της 24ετούς περιόδου επανεκλογών βάσει Δία το 2009, βγήκε δε στην κυβέρνηση, το οποίο θα προέβλεπε η φάση στην οποία βρισκόταν ο Ερμής στις ακριβώς προηγούμενες εκλογές.

Το κλείσιμο της πληθώρας των επανεκλογών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. βάσει Δία συνάδει επιπλέον με το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών (25/1/2015) κατά τις οποίες το κόμμα αυτό συγκέντρωσε το μικρότερο ποσοστό που έχει πάρει ποτέ σε εκλογές (4,7% περίπου). Φαίνεται λοιπόν ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει επανεκλογή ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο μέλλον, τουλάχιστον με τη μορφή που το γνωρίζαμε ή με την ιδεολογική επιρροή που του ασκούσε η οικογένεια Παπανδρέου. Άλλωστε, το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές με δικό του ολοκαίνουριο κόμμα χωρίς να καταφέρει να μπει στη Βουλή είναι ενδεικτικό του κλεισίματος της εποχής «Παπανδρέου». 


Η επιρροή της Αφροδίτης

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στις οποίες έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο η Αφροδίτη ήταν αυτή της 16ης Σεπτεμβρίου 2007. Πιο συγκεκριμένα, η Αφροδίτη είχε ορθοδρομήσει μόλις μια βδομάδα νωρίτερα στις 8 Σεπτεμβρίου 2007 στο ζώδιο του Λέοντα (16º35΄) μετά από αναδρομή που είχε ξεκινήσει στο ζώδιο της Παρθένου (2º57΄) στις 28 Ιουλίου 2007. Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον το ότι θα απελευθερωνόταν από τη σκιά της στις 12 Οκτωβρίου 2007, δηλαδή την ίδια ακριβώς ημέρα που ο Ερμής θα γινόταν στάσιμος προς ανάδρομο (στις 9º Σκορπιού)! Η θέση λοιπόν που καταλάμβανε η Αφροδίτη κατά τις εκλογές του 2007 συνδεόταν άμεσα με τον κύκλο του Ερμή καθώς η απελευθέρωση της μιας συνέπιπτε ακριβώς με την αναδρόμηση του άλλου.

Κλείσιμο Κάλπης στις Εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007

Συνεπώς, θα μπορούσε κάποιος να αποδώσει στην Αφροδίτη εκείνη μια χροιά «ανάδρομου Ερμή», το οποίο ίσως να εξηγεί γιατί οι εκλογές του 2012 έγιναν με Αφροδίτη ανάδρομη σε ζώδιο του Ερμή και σε χρονική στιγμή που συνδεόταν με τον συνοδικό κύκλο της Αφροδίτης. Ο συνοδικός κύκλος της Αφροδίτης (από μία σύνοδο Ηλίου-Αφροδίτης μέχρι την επόμενη σύνοδο Ηλίου-Αφροδίτης) διαρκεί 1 χρόνο και 7 μήνες περίπου, δηλαδή σχεδόν 19 μήνες. Αν μετρήσει κανείς την χρονική απόσταση από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 μέχρι εκείνων της 17ης Ιουνίου 2012, θα δει ότι υπάρχει μια απόσταση 4 ετών και 9 μηνών (= 57 μήνες), η οποία ισοδυναμεί ακριβώς με τρεις συνοδικούς κύκλους Αφροδίτης (19 μήνες x 3 = 57 μήνες)!

Προκύπτει από τα παραπάνω ότι η θέση και ο κύκλος της Αφροδίτης κατά την εκλογική αναμέτρηση του 2007 συνδέονται άμεσα με αυτήν του 2012, δυο εκλογικές αναμετρήσεις αργότερα δηλαδή. Άρα, αν εξετάσουμε τη θέση και τον κύκλο της Αφροδίτης κατά την εκλογική αναμέτρηση του 2012, ίσως να έχουμε μια άμεση σύνδεση με την εκλογική αναμέτρηση που θα ακολουθήσει αυτήν της 25ης Ιανουαρίου 2015, πάλι δυο εκλογικές αναμετρήσεις αργότερα. Με τον τρόπο αυτό, είναι πιθανό να αντλήσουμε πληροφορίες για το πότε ενδέχεται να έχουμε ξανά εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.

Η Αφροδίτη, λοιπόν, της εκλογικής αναμέτρησης του 2012 απελευθερώθηκε από τη σκιά της στις 31 Ιουλίου 2012, όσο δηλαδή ο Ερμής ήταν ανάδρομος στο ζώδιο του Λέοντα και συγκεκριμένα στις 4º του Λέοντα. Αυτή η αστρολογική συγκυρία θυμίζει πάρα πολύ έντονα τις εκλογές του 2007 οπότε η Αφροδίτη από το ίδιο ζώδιο, αυτό του Λέοντα, θα απελευθερωνόταν ξανά με Ερμή ανάδρομο!

Άρα, μήπως οι επόμενες εκλογές γίνουν με την Αφροδίτη να έχει πάλι χροιά «ανάδρομου Ερμή», δηλαδή κατά τη διάρκεια ή κοντά σε αναδρομή Αφροδίτης σε ζώδιο του Ερμή, και σε χρονική στιγμή που να συνδέεται με τον συνοδικό κύκλο της Αφροδίτης; Αν προσθέσουμε δύο συνοδικούς κύκλους Αφροδίτης (19 μήνες x 2 = 38 μήνες) από την ημερομηνία των εκλογών του 2012, μεταφερόμαστε στις 17 Αυγούστου 2015, ενώ αν προσθέσουμε τρεις συνοδικούς κύκλους Αφροδίτης (19 μήνες x 3 = 57 μήνες) από την ημερομηνία των εκλογών του 2012, μεταφερόμαστε στις 17 Μαρτίου 2017.


Χάρτης της 17ης Αυγούστου 2015, 7μμ

Σε ό,τι αφορά την πρώτη προτεινόμενη ημερομηνία (17/8/2015) παρατηρούμε ότι τότε η Αφροδίτη θα είναι πράγματι ανάδρομη, ξανά στο ζώδιο του Λέοντα όπως και στις εκλογές του 2007, και θα έχει ξεκινήσει την αναδρομή της στις 25 Ιουλίου 2015 πάλι από ζώδιο του Ερμή όπως και στις εκλογές του 2012, από την Παρθένο όμως αυτή τη φορά (στις 00º46΄). Ταυτόχρονα με την αναδρόμηση της Αφροδίτης, ο Ερμής θα βρίσκεται στις 4º του Λέοντα, δηλαδή στην ίδια θέση όπου βρισκόταν ο Ερμής ανάδρομος όταν η Αφροδίτη απελευθερωνόταν από τη σκιά της μετά την εκλογική αναμέτρηση του 2012! Επιπλέον, μερικές μέρες μετά την πρώτη προτεινόμενη ημερομηνία ο Ερμής θα μπαίνει στη σκιά του (28 Αυγούστου 2015) για να αναδρομήσει στις 18 Σεπτεμβρίου, να ορθοδρομήσει στις 9 Οκτωβρίου και να απελευθερωθεί στις 24 Οκτωβρίου 2015. Αν και όχι ικανή συνθήκη για διεξαγωγή εκλογών, το να βρίσκεται ο Ερμής κοντά σε ένα από αυτά τα κομβικά σημεία αποτελεί αναγκαία συνθήκη για εκλογές, όπως δείξαμε στο πρώτο μέρος της μελέτης μας για τις εθνικές εκλογές στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. 

Έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε εδώ ότι τόσο η μηδενική μοίρα της Παρθένου, από όπου θα ξεκινήσει την αναδρομή της η Αφροδίτη το καλοκαίρι, όσο και η 4η μοίρα του Λέοντα, όπου θα βρίσκεται ο Ερμής τη στιγμή της αναδρόμησης της Αφροδίτης, καταλαμβάνονται αντίστοιχα από τον Άρη και τον Ήλιο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, γεννημένου στις 28 Ιουλίου 1974. Τόσο ο Άρης όσο και ο Ήλιος αποτελούν δείκτες αρχηγίας σε ένα ωροσκόπιο και το ότι ενεργοποιούνται από την επόμενη αναδρομή της Αφροδίτης συνεπάγεται αναθεώρηση των αρχηγικών αξιών και συμμαχιών του Πρωθυπουργού. Έχει εξίσου ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι η μηδενική μοίρα της Παρθένου, έχει ιδιαίτερη σημασία φέτος για την Ελλάδα, διότι ο Ερμής της Ελλάδας από ηλιακό τόξο θα αλλάξει ζώδιο και θα περάσει στην Παρθένο στις 28 Οκτωβρίου 2015, μια αρκετά σημαδιακή ημέρα μάλιστα καθώς συμπίπτει με την επέτειο του ΟΧΙ. Σε κάθε περίπτωση, η αλλαγή ζωδίου του Ερμή από ηλιακό τόξο σηματοδοτεί κάποια σημαντική αλλαγή σε επίπεδο κυβέρνησης και διεθνούς εικόνας της χώρας (υπενθυμίζουμε ότι ο Ερμής βρίσκεται στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, τον οίκο που σχετίζεται με την κυβέρνηση και τη διεθνή εικόνα).


Ωροσκόπιο Αλέξη Τσίπρα υπολογισμένο με ώρα 12η μεσημβρινή


Τελικά Συμπεράσματα και Εκτιμήσεις

Η άμεση σχέση της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου 2012 με την 17η Αυγούστου 2015 βάσει Αφροδίτης (παρόμοια με τη σχέση της εκλογικής αναμέτρησης του 2007 με αυτή του 2012), η διέλευση του Ερμή από κομβικά σημεία του κύκλου του από τις 28 Αυγούστου 2015 μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2015 και η αλλαγή ζωδίου του Ερμή της Ελλάδας από ηλιακό τόξο στις 28 Οκτωβρίου 2015 οδηγούν συνολικά στο εξής συμπέρασμα:

Κατά το διάστημα Αυγούστου-Οκτωβρίου 2015 υπάρχει μια εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα, αν όχι για εκλογές, τουλάχιστον για έναν σημαντικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης και για σημαντική αλλαγή στη διεθνή εικόνα της χώρας.

Δεδομένης της πιθανής αναθεώρησης των αρχηγικών αξιών και συμμαχιών του Πρωθυπουργού που αναφέραμε παραπάνω, ένα ενδεχόμενο θα μπορούσε να είναι η αναθεώρηση της συμμαχίας του με τους ΑΝ.ΕΛ. και τον Πάνο Καμμένο, που είναι γεννημένος 12 Μαΐου 1965. Άλλωστε, την ίδια χρονική περίοδο οι διελαύνοντες Δίας και Κρόνος θα ενεργοποιούν σκληρά την Αφροδίτη του Πάνου Καμμένου (από όψη αντίθεσης ο Κρόνος και όψη τετραγώνου ο Δίας), άρα μια τυχόν διακοπή σε σχέσεις, συνεργασίες και συμμαχίες του είναι αρκετά πιθανή. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα προβλέπαμε συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είτε μέσω νέων εκλογών είτε μέσω απλής αποχώρησης των ΑΝ.ΕΛ. από την κυβέρνηση.   

Ωροσκόπιο Πάνου Καμμένου υπολογισμένο με ώρα 12η μεσημβρινή
 
Στην περίπτωση διεξαγωγής νέων εκλογών, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μάλλον θα έβγαινε κερδισμένος εφόσον οι προηγούμενες έγιναν με Ερμή κοντά σε κομβικό σημείο του κύκλου του, γεγονός που συνεπάγεται διαδοχική επανεκλογή του ίδιου κόμματος στην εξουσία, όπως δείξαμε στο πρώτο μέρος της μελέτης μας για τις εθνικές εκλογές στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. Μάλιστα, επειδή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρείται προοδευτικό κόμμα, θα περιμέναμε οι εκλογές να γίνουν με τον Ερμή σε φάση Προμηθέα, εφόσον σε τέτοια φάση είναι που προτιμώνται οι προοδευτικές κυβερνήσεις. Άρα, θα περιμέναμε τη διεξαγωγή ενδεχόμενων εκλογών από την κατώτερη σύνοδο Ερμή-Ήλιου και μετά, δηλαδή από τις 20 Σεπτεμβρίου 2015 και μετά που ο Ερμής θα μπαίνει σε φάση κατώτερης συνόδου μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2015 το αργότερο, οπότε ο Ερμής της Ελλάδας από ηλιακό τόξο θα αλλάζει ζώδιο.

Στην περίπτωση της απλής αποχώρησης των ΑΝ.ΕΛ. και της συνέχισης της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αυτό θα μπορούσε να αποτυπωθεί αστρολογικά από την συνάντηση του Ερμή της Ελλάδας από ηλιακό τόξο με τον γενέθλιο Άρη του Πρωθυπουργού. Με άλλα λόγια, ο νους (Ερμής) της κυβέρνησης (10ος) θα ταυτιζόταν (σύνοδος) με την ηγετική ικανότητα του Πρωθυπουργού (Άρης) καθιστώντας έτσι τον Πρωθυπουργό ανεξάρτητο σε επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας παρά τη μειωμένη αυτοδυναμία που φαίνεται να υποδηλώνει το ζώδιο της Παρθένου όπου βρίσκεται ο Άρης του Πρωθυπουργού. Η μετάθεση των εκλογών για το 2017 θα ήταν τότε μια σημαντική πιθανότητα βάσει της ανάλυσης που κάναμε παραπάνω για τον κύκλο της Αφροδίτης. Περαιτέρω ανάλυση για την πιθανότητα μετάθεσης των εκλογών για το 2017 θα ακολουθήσει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρξουν νέες εκλογές φέτος.


Βιβλιογραφία: Erin Sullivan, Retrograde Planets: Traversing the Inner Landscape.
 

No comments:

Post a Comment