Monday, 2 February 2015

Πανσέληνος στον Λέοντα ή το «Δάχτυλο της Μοίρας»…



Πραγματοποιείται στις 4 Φεβρουαρίου 2015, 1.08 πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στο γενναιόδωρο, λαμπερό και ηγετικό ζώδιο του Λέοντα, το οποίο φυσικά συνεπάγεται ότι ο Ήλιος βρίσκεται απέναντι στο ζώδιο του Υδροχόου. Όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ δύο αντίθετων αλλά συμπληρωματικών δυνάμεων. Συνεπώς, η βασική ανάγκη για προσωπική ανάδειξη και ανάληψη ηγετικού ρόλου (Σελήνη στον Λέοντα) πρέπει να εξισορροπηθεί από τη σημασία της ομαδικότητας και του συλλογικού πνεύματος (Ήλιος στον Υδροχόο). Η θέση του Δία σε σύνοδο με την Σελήνη φαίνεται να διογκώνει την ανάγκη για προσωπική ανάδειξη και να δυσκολεύει την εξισορρόπηση των αντίθετων δυνάμεων. Όμως, η χορηγία και των δύο από τον Ήλιο (Σελήνη-Δίας βρίσκονται στο ζώδιο που κυβερνά ο Ήλιος) δείχνει ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ομαδική λάμψη και τη συλλογική δημιουργικότητα για να μπορέσει να υπάρξει προσωπική εύνοια και ωφέλεια.


Έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι η Πανσέληνος σε όψεις χιαστών με Πλούτωνα και Χείρωνα, οι οποίοι είναι σε εξάγωνο μεταξύ τους, συμμετέχει σε έναν πλανητικό σχηματισμό που ονομάζεται «Yod» και που είναι επίσης γνωστός ως το «Δάχτυλο του Θεού» ή το «Δάχτυλο της Μοίρας». Τα χιαστά (150º) είναι όψεις φύσεως Κρόνου βάσει του συστήματος των πλανητικών κυριαρχιών και είναι ίσως γι’ αυτό που στον συγκεκριμένο πλανητικό σχηματισμό έχει αποδοθεί μια μεγαλύτερη δόση «μοιραίου». Η συμμετοχή του Πλούτωνα εντείνει την αίσθηση του «μοιραίου» όπως και η συμμετοχή του Χείρωνα ο οποίος μιλάει για την ανάγκη να αποδεχτούμε ότι υπάρχουν πληγές που δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε παρά μόνο να επουλώσουμε. 




Όμως, ο Πλούτωνας, ως η αρχή της μεταμόρφωσης, της εξυγίανσης και της θεραπείας, σε όψη εξαγώνου με τον Χείρωνα ενδέχεται τελικά να θεραπεύσει πληγές κι όχι μόνο να τις επουλώσει. Βέβαια, τα χιαστά που σχηματίζουν και οι δύο με την Πανσέληνο αναδεικνύουν τις δυσκολίες προσαρμογής μεταξύ της βασικής ανάγκης για προώθηση της προσωπικής βούλησης (Σελήνη στον Λέοντα) και της παράδοσης στις βουλές του σύμπαντος, οι οποίες ενδέχεται να είναι αρκετά δυσάρεστες (Πλούτωνας-Χείρωνας). Φαίνεται λοιπόν ότι με κάποιον τρόπο η «μοίρα» θα ωθήσει πολλούς από εμάς σε καταστάσεις δύσκολες ή απαιτητικές (χιαστά) ώστε να αναπτύξουμε την έμφυτη γενναιοδωρία, μοναδικότητα ή ηγετικότητά μας (Σελήνη στον Λέοντα σε σύνοδο με Δία) χρησιμοποιώντας την ευκαιρία που μας δίνεται (εξάγωνο) για παράδοση σε τυχόν δυσάρεστες βουλές του σύμπαντος (Πλούτωνας-Χείρωνας). Μάλιστα, η πολυαστρία στην οποία συμμετέχει ο Χείρωνας στους Ιχθύς (Ποσειδώνας-Αφροδίτη-Χείρων-Άρης) τονίζει την ανάγκη για παράδοση στο σύμπαν και για υπηρεσία σε έναν ανώτερο σκοπό παρά την όποια συνακόλουθη θλίψη ή μελαγχολία. Επίδειξη φιλανθρωπίας, ανιδιοτέλειας και συμπαντικής αγάπης (Ιχθύες) θα είναι το κλειδί (Χείρωνας).  

Τέλος, η πολυαστρία αυτή τετραγωνίζεται εν μέρει από τον Κρόνο (σε τετράγωνο με Ποσειδώνα-Αφροδίτη). Αυτό δείχνει ότι η πραγματικότητα και οι υλικοί περιορισμοί (Κρόνος) φαίνεται να βάζουν εμπόδια και να δημιουργούν μια αίσθηση ανικανοποίητου (τετράγωνα) σε τυχόν όνειρα που αφορούν σχέσεις και οικονομικές δοσοληψίες (Ποσειδώνας-Αφροδίτη). Μια λύση θα είναι η ρεαλιστική σκέψη και οι μεθοδευμένες επικοινωνίες (εξάγωνο Ερμή-Κρόνου) που θα έχουν έναν ασυνήθιστο χαρακτήρα και μια αρκετή δόση πρωτοτυπίας (Ερμής ανάδρομος στον Υδροχόο). Άλλωστε, ο σύγχρονος χορηγός του Υδροχοΐσιου Ερμή, Ουρανός, βρίσκεται πάνω στον Νότιο Δεσμό Σελήνης στον Κριό σε τρίγωνο/εξάγωνο με τον άξονα της Πανσελήνου και αποκαλύπτει ότι η πρωτοτυπία και η επαναστατικότητα θα μας απαλλάξει από εγωιστικά μοτίβα συμπεριφοράς και θα βοηθήσει στην εξεύρεση της κατάλληλης ισορροπίας μεταξύ ατομισμού και ομαδικότητας. Σε κάθε περίπτωση, το ότι στις 19 Φεβρουαρίου, μια μέρα πριν από την επόμενη Νέα Σελήνη, ο Ερμής θα ξαναπεράσει από τη μοίρα όπου βρίσκεται τώρα, αποκαλύπτει την άμεση σύνδεση μεταξύ της κορύφωσης που φέρνει η παρούσα Πανσέληνος και της νέας αρχής που συνεπάγεται η επόμενη Νέα Σελήνη. Εκκρεμότητες από τις 8 Γενάρη, ημέρα κατά την οποία ο Ερμής είχε ξαναπεράσει από την ίδια μοίρα όπου βρίσκεται τώρα, φαίνεται να επιλύονται κοντά στην επόμενη Νέα Σελήνη. Σας ευχόμαστε καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment