Thursday 24 December 2015

Πανσέληνος Καρκίνου: Χριστούγεννα με Άρωμα Ανατροπής!



Πραγματοποιείται ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 13:11 με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στο εσωστρεφές, προστατευτικό και συναισθηματικό ζώδιο του Καρκίνου. Η Σελήνη εκεί βρίσκεται σε κυριαρχία κι έτσι ικανοποιεί αρκετά αποτελεσματικά τις ανάγκες της για στοργή, συναισθηματική επαφή και ασφάλεια. Εφόσον πρόκειται για Πανσέληνο, ο Ήλιος βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο από αυτό της Σελήνης, δηλαδή στον Αιγόκερω. Καλούμαστε λοιπόν να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ καριέρας (Αιγόκερως) και οικογένειας (Καρκίνος), δουλειάς (Αιγόκερως) και σπιτιού (Καρκίνος) καθώς και μεταξύ υλικής (Αιγόκερως) και συναισθηματικής ασφάλειας (Καρκίνος). Τη διευκόλυνση της αντίθεσης Ηλίου-Σελήνης έχει αναλάβει ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της διαφυγής και των αποδράσεων, δεδομένου ότι είναι ο εστιακός πλανήτης ενός σχηματισμού όπου συμμετέχουν τα Φώτα (Ήλιος-Σελήνη) και ο οποίος είναι γνωστός ως «σφήνα». Αν λοιπόν κάποιοι εργάζονται ανήμερα των Χριστουγέννων, φαίνεται ότι θα καταφέρουν να πάρουν άδεια και να κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειές του έστω και την τελευταία στιγμή.


Άλλωστε, ο Ερμής δεν βρίσκεται πια εκτός ορίων, όπως συνέβαινε κατά την προηγούμενη Νέα Σελήνη της 11ης Δεκεμβρίου, πράγμα που βοηθά την επανένταξη σε κάποιο πρόγραμμα, ειδικά σε ότι αφορά επαγγελματικές υποχρεώσεις (Ερμής στον Αιγόκερω). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Ερμής έχει ήδη μπει σε σκιά προετοιμαζόμενος για την αναδρομή του (4-24 Ιανουαρίου) και θα ξαναπεράσει από την ίδια μοίρα όπου βρίσκεται τώρα τόσο στις 15 Ιανουαρίου ανάδρομος όσο και στις 7 Φεβρουαρίου ορθόδρομος. Αυτό συνεπάγεται ότι επαγγελματικές συμφωνίες, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις αρχίζουν σιγά σιγά να εισέρχονται σε μια φάση αναθεώρησης η οποία θα ολοκληρωθεί αρχικά το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, η συμμετοχή του Ερμή σε σχηματισμό δευτερεύοντος μεγάλου τριγώνου με Δία και Αφροδίτη δείχνει ότι οι παραπάνω επαγγελματικές συζητήσεις θα ανοίξουν εύκολα καινούριους ορίζοντες, έστω και μικρής εμβέλειας (Ερμής τρίγωνο με Δία στην Παρθένο), και θα φέρουν ευκαιρίες για οικονομικές απολαβές (Αφροδίτη στην κορυφή του σχηματισμού). Ωστόσο, η αρνητική εμπλοκή του Άρη στον σχηματισμό αυτό από τον Ζυγό και από κρίσιμη μοίρα που ο ίδιος κυβερνά μας θυμίζει ότι παρά τις όποιες ανασφάλειες θα χρειαστεί να παλέψουμε για ισορροπία και να προάγουμε την ευγενή άμιλλα αν θέλουμε να δρέψουμε τους καρπούς του εν λόγω σχηματισμού. Τέλος, το συγκλίνον τρίγωνο και το αποκλίνον τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, αντίστοιχα, ενισχύει το άνοιγμα καινούριων οριζόντων επαγγελματικής φύσεως αφήνοντας πίσω αισθήματα ανικανοποίητου που μπορεί να προέκυψαν από πρόσφατες επαγγελματικές απογοητεύσεις ή παραιτήσεις. Κλείνοντας, να πούμε ότι ο Ουρανός είναι έτοιμος να ορθοδρομήσει ηλεκτρίζοντας την ατμόσφαιρα και τονίζοντας σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό την αίσθηση της ανανέωσης, της ανατροπής και της ξαφνικής αλλαγής. Καλή Πανσέληνο και Καλά Χριστούγεννα με άρωμα ανατροπής!

2 comments:

  1. καλες γιορτες!. να τα πουμε σε δυο εβδομαδες, προτεινε μερα, ωρα κλπ...
    θετις

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλές γιορτές, Θέτιδα! Αν θες, πάρε με ένα τηλεφωνάκι (6977786410) για να κανονίσουμε καλύτερα. Γενικά, δέχομαι απογεύματα μετά τις 6.

      Delete