Saturday 5 March 2016

Ηλιακή Έκλειψη στους Ιχθύς: Μια Κινούμενη Αρένα…



Πραγματοποιείται στις 9 Μαρτίου 2016, στις 3:54 π.μ. με συντεταγμένες Αθήνας, ηλιακή έκλειψη στο συναισθηματικό, ρομαντικό και φευγαλέο ζώδιο των Ιχθύων. Αν και οι εκλείψεις αντιμετωπίζονταν πάντα με φόβο και δέος από τους ανθρώπους, έχει σημασία να καταλάβουμε ότι αυτές αποτελούν σημεία καμπής και αποκορύφωσης. Πιο συγκεκριμένα, αποτελούν σημεία κατά τα οποία γίνεται έντονα αισθητή κάποια έλ-λειψη σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου πραγματοποιείται η έκ-λειψη. Κι επειδή είναι συχνά μια κατάσταση ελλειμματική που μας ωθεί σε δράση έτσι ώστε το έλλειμμα να αναπληρωθεί, οι εκλείψεις σηματοδοτούν το τέλος ενός κεφαλαίου και την αρχή ενός καινούργιου, πράγμα που ισχύει ειδικά για τις ηλιακές εκλείψεις αφού αυτές είναι ουσιαστικά μια Νέα Σελήνη όπου το φως του Ήλιου είναι «σβηστό». Το «σβήσιμο» του ενός από τα δύο Φώτα είναι που προσδίδει στις εκλείψεις ιδιαίτερη σημασία διότι δεν είναι δυνατό να περάσουν απαρατήρητες, τουλάχιστον σε εκείνα τα μέρη όπου είναι ορατές.


Στην περίπτωση μιας ηλιακής έκλειψης, όπως η παρούσα, η έλλειψη καθώς και το κλείσιμο κάποιου σημαντικού κεφαλαίου συνδέονται με ό,τι συμβολίζει ο Ήλιος. Μεταξύ άλλων ο Ήλιος συμβολίζει την ταυτότητά μας, τον σκοπό μας στη ζωή και τη δημιουργικότητά μας καθώς και τις σχέσεις μας με σημαντικούς άντρες στη ζωή μας όπως είναι ο πατέρας, ο σύζυγος/σύντροφος ή το αφεντικό. Ελλείψεις ή κλείσιμο/άνοιγμα κάποιου σημαντικού κεφαλαίου αναφορικά με τα παραπάνω ζητήματα και πρόσωπα είναι λοιπόν ανάμεσα στα πιθανά σενάρια της παρούσας ηλιακής έκλειψης, η οποία λόγω ζωδίου τείνει να παράγει έντονα αισθήματα απώλειας, θλίψης και λαχτάρας για επανασύνδεση με ό,τι είναι αυτό που λείπει ή τελειώνει. Φυσικά, ζητήματα που σχετίζονται με τους Ιχθύς, όπως μπορεί να είναι η θάλασσα, η φαντασία, η απόδραση, η θρησκεία, οι τέχνες, ο κινηματογράφος, η φιλανθρωπία, ο ιδεαλισμός, η θυσία και η διάσωση, θα ανακινηθούν έντονα κατά τις ημέρες πριν και μετά την έκλειψη.

Έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η τρέχουσα έκλειψη είναι από τις λίγες περιπτώσεις όπου τα Φώτα βρίσκονται σε σχηματισμό με τους περισσότερους από τους πλανήτες. Ο σχηματισμός αυτός αποτελεί συνδυασμό δύο σχηματισμών που η Joyce Hopewell αποκαλεί «κινούμενη φιγούρα» και «αρένα», εξ ου και ο τίτλος «κινούμενη αρένα». Πιο συγκεκριμένα, η «κινούμενη φιγούρα» αποτελείται από τα Φώτα σε σύνοδο με τον Χείρωνα και αντίθεση με τον Δία, μια αντίθεση που μετατρέπεται σε Ταυ-Τετράγωνο από τον Κρόνο ο οποίος βρίσκεται ταυτόχρονα σε όψη ημιεξαγώνου (30°) με τον Πλούτωνα που με τη σειρά του δέχεται όψη τριγώνου από τον Δία και εξαγώνου από τα Φώτα και τον Χείρωνα. Το προαναφερθέν Ταυ-Τετράγωνο αποτελεί τμήμα και του σχηματισμού της «αρένας» με τον Κρόνο να σχηματίζει τρίγωνο με τον Ουρανό ο οποίος βρίσκεται σε όψη ημιεξαγώνου με τα Φώτα και σε χιαστό με τον Δία.


Το κοινό των δύο σχηματισμών είναι το μεταβλητό Ταυ-Τετράγωνο με κορυφή τον Κρόνο το οποίο θα μεταφράζαμε ως πολλή κινητικότητα που μοιάζει να μην έχει σκοπό (μεταβλητό Ταυ-Τετράγωνο) και που δημιουργεί εκ νέου συναισθήματα θυματοποίησης και περιθωριοποίησης (Φώτα-Χείρωνας) λόγω πολλών περιορισμών οι οποίοι στέκονται εμπόδιο (Κρόνος στον Τοξότη κορυφή Ταυ-Τετραγώνου) στον δρόμο της, έστω λιγοστής, ανάπτυξης και προόδου (Δίας στην Παρθένο σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό Σελήνης) που φαίνεται να παρέχει η τρέχουσα περίοδος. Η συμμετοχή του Ουρανού και του Πλούτωνα, σε τετράγωνο μεταξύ τους, μετατρέπουν το παραπάνω Ταυ-Τετράγωνο σε μια «Κινούμενη Αρένα» με βασικούς αντιπάλους το Φως (Ουρανός) και το Σκοτάδι (Πλούτωνας), τη διαφάνεια (Ουρανός) και τη διαφθορά (Πλούτωνας).

Αν και φαίνεται να μην υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει κανείς σε προσωπικό επίπεδο επί του παρόντος, όπως άλλωστε μαρτυρά η απομόνωση των προσωπικών πλανητών (Αφροδίτη και Άρης ουσιαστικά άνοπτοι με τον Ερμή στο ζώδιο της αδυναμίας του να απορροφάται πλήρως από τον Ποσειδώνα), η παρούσα έκλειψη μας ωθεί να συνειδητοποιήσουμε πόσα πράγματα είναι εκτός του ελέγχου μας και πόσα κρίνονται σε επίπεδα πολύ πλατύτερα από τον στενό μικρόκοσμό μας…

No comments:

Post a Comment