Sunday 20 March 2016

Σεληνιακή Έκλειψη στον Ζυγό: Εξάρσεις Εγωισμού και Θεοποίηση της Ελευθερίας



Πραγματοποιείται στις 23 Μαρτίου 2016 σεληνιακή έκλειψη στο αρμονικό, διπλωματικό και αναποφάσιστο ζώδιο του Ζυγού. Αν και οι εκλείψεις αντιμετωπίζονταν πάντα με φόβο και δέος από τους ανθρώπους, έχει σημασία να καταλάβουμε ότι αυτές αποτελούν σημεία καμπής και αποκορύφωσης. Πιο συγκεκριμένα, αποτελούν σημεία κατά τα οποία γίνεται έντονα αισθητή κάποια έλ-λειψη σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου πραγματοποιείται η έκ-λειψη. Κι επειδή είναι συχνά μια κατάσταση ελλειμματική που μας ωθεί σε δράση έτσι ώστε το έλλειμμα να αναπληρωθεί, οι εκλείψεις σηματοδοτούν το τέλος ενός κεφαλαίου και την αρχή ενός καινούργιου καθώς το «σβήσιμο» του ενός από τα δύο Φώτα προσδίδει στις εκλείψεις ιδιαίτερη σημασία διότι δεν είναι δυνατό να περάσουν απαρατήρητες, τουλάχιστον σε εκείνα τα μέρη όπου είναι ορατές.


Στην περίπτωση μιας σεληνιακής έκλειψης, όπως η παρούσα, η έλλειψη καθώς και το κλείσιμο κάποιου σημαντικού κεφαλαίου συνδέεται με ό,τι συμβολίζει η Σελήνη. Μεταξύ άλλων η Σελήνη συμβολίζει τις βασικές μας ανάγκες, τη συναισθηματική, οικογενειακή και οικιακή μας ζωή και τους καθημερινούς μας ρυθμούς καθώς και τις σχέσεις μας με παιδιά αλλά και με σημαντικές γυναίκες στη ζωή μας όπως είναι η μητέρα και η σύζυγος/σύντροφος. Ελλείψεις ή κλείσιμο/άνοιγμα κάποιου σημαντικού κεφαλαίου αναφορικά με τα παραπάνω ζητήματα και πρόσωπα είναι, λοιπόν, ανάμεσα στα πιθανά σενάρια της παρούσας σεληνιακής έκλειψης, η οποία λόγω ζωδίου τείνει να χαρακτηρίζεται από έλλειψη αρμονίας, ισορροπίας ή διπλωματίας με άμεση αναφορά σε σχέσεις, συνεργασίες και γάμους.

Η δυσκολία έγκειται στην έξαρση της εγωιστικής σκέψης και στη συνακόλουθη θεοποίηση της ανάγκης για ελευθερία όπως μαρτυρούν ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ήλιο στο ζώδιο της έξαρσης του δεύτερου (Κριός) και ο Ουρανός στη μοίρα της απόλυτης έξαρσης του Ήλιου (19° Κριού). «Βαλβίδα σωτηρίας» φαίνεται να αποτελεί η πρωτοβουλία για ειλικρινείς συζητήσεις όπως αποκαλύπτει ο Άρης από θέση σφήνας με τον άξονα της έκλειψης και σε τρίγωνο με τον Ερμή στον Κριό. Επίσης, ο Ερμής σε ανώτερη σύνοδο με τον Ήλιο μάς θυμίζει ότι η έκλειψη σηματοδοτεί και την κορύφωση συζητήσεων ή διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα κοντά στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου και που, αν δεν κλείσουν οριστικά τώρα, θα δώσουν καρπούς εντός του επόμενου διμήνου.

Αξίζει, επιπλέον, να σημειώσουμε ότι η Αφροδίτη, χορηγός της σεληνιακής έκλειψης, βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και σε σχηματισμό Ταυ-Τετραγώνου με Δία και Κρόνο. Μάλιστα, το τετράγωνο Δία-Κρόνου είναι ακριβείας και ο Κρόνος βρίσκεται στην κορυφή του Ταυ-Τετραγώνου έτοιμος να αναδρομήσει. Επομένως, συναισθηματικές ή οικονομικές θυσίες (Αφροδίτη-Ποσειδώνας) που διογκώνονται (Δίας) λόγω πολλών βαρών και ευθυνών που εκκρεμούν τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο (Κρόνος στον Τοξότη στην κορυφή του Ταυ-Τετραγώνου έτοιμος να αναδρομήσει και σε σκιά από τον Δεκέμβριο) φαίνεται να παίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο στην έλλειψη αρμονίας που σηματοδοτεί η παρούσα έκλειψη όσο και στο ενδεχόμενο κλείσιμο συζητήσεων ή διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο. Σας ευχόμαστε να περάσετε τη σεληνιακή έκλειψη όσο πιο αλώβητοι γίνεται!

No comments:

Post a Comment