Wednesday, 17 August 2016

Σεληνιακή Έκλειψη στον Άξονα Λέοντα-Υδροχόου: Ένα Κόσμημα Ελευθερίας;



Πραγματοποιείται στις 18 Αυγούστου 2016 στις 12:26μμ με συντεταγμένες Αθήνας σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου με τη Σελήνη να βρίσκεται στον Υδροχόο και τον Ήλιο απέναντι στον Λέοντα. Αν και οι εκλείψεις πάντα αντιμετωπίζονταν με φόβο και δέος από τους ανθρώπους, αυτό που χρειάζεται να καταλάβει κανείς είναι ότι αυτές αποτελούν σημεία καμπής και αποκορύφωσης. Θα λέγαμε ότι αποτελούν σημεία κατά τα οποία γίνεται έντονα αισθητή κάποια έλ-λειψη σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου πραγματοποιείται η έκ-λειψη. Κι επειδή είναι συχνά μια κατάσταση ελλειμματική που μας ωθεί σε δράση έτσι ώστε το έλλειμμα να αναπληρωθεί, οι εκλείψεις σηματοδοτούν το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου και την αρχή ενός καινούργιου: το «σβήσιμο» του ενός από τα δύο Φώτα είναι που προσδίδει μεγαλύτερη σημασία στο κεφάλαιο που ανοίγει ή κλείνει διότι δεν είναι δυνατό να περάσει απαρατήρητο, τουλάχιστον σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου μια έκλειψη είναι ορατή.


Στην περίπτωση μιας σεληνιακής έκλειψης, όπως η παρούσα, η έλλειψη καθώς και το κλείσιμο ή το άνοιγμα κάποιου σημαντικού κεφαλαίου συνδέεται με ό,τι συμβολίζει η Σελήνη. Μεταξύ άλλων αυτή συμβολίζει τις βασικές μας ανάγκες, τη συναισθηματική, οικογενειακή και οικιακή μας ζωή, τους καθημερινούς μας ρυθμούς, τις διατροφικές μας συνήθειες καθώς και τις σχέσεις μας με παιδιά αλλά και με σημαντικές γυναίκες στη ζωή μας όπως είναι η μητέρα και η σύζυγος/σύντροφος. Ελλείψεις ή κλείσιμο/άνοιγμα κάποιου σημαντικού κεφαλαίου αναφορικά με τα παραπάνω ζητήματα και πρόσωπα είναι, λοιπόν, ανάμεσα στα πιθανά σενάρια της παρούσας σεληνιακής έκλειψης. Λόγω του ζωδίου της Σελήνης οι εξελίξεις θα κινητοποιηθούν από μια βασική ανάγκη για ελευθερία, πρωτοτυπία και ανανέωση. 



Ελευθερία και πρωτοτυπία
Η έννοια της ελευθερίας και της πρωτοτυπίας είναι ιδιαίτερα τονισμένη στον χάρτη της έκλειψης. Και αυτό όχι μόνο γιατί η Σελήνη βρίσκεται στον Υδροχόο αλλά και γιατί ο άξονας της έκλειψης αποτελεί μέρος ενός σχηματισμού στον οποίο εμπλέκονται ο Δίας και ο Ουρανός, οι δύο κατεξοχήν σημειοδότες της ελευθερίας σε ένα ωροσκόπιο. Από τη μία, ο Ουρανός βρίσκεται σε θέση σφήνας ως προς τον άξονα της έκλειψης (εξάγωνο με Σελήνη και τρίγωνο με Ήλιο) και, από την άλλη, ο Δίας βρίσκεται στην κορυφή ενός τριγώνου εκνευρισμού (ημιεξάγωνο με Ήλιο και χιαστό με Σελήνη). Τον συγκεκριμένο σχηματισμό η Joyce Hopewell ονομάζει «κόσμημα», εξ ου και ο τίτλος «κόσμημα ελευθερίας».


Μοιάζει, λοιπόν, οι εξελίξεις που έρχονται με τη σεληνιακή έκλειψη να κινητοποιούνται από την ανάγκη να «διακοσμήσουμε» τη συναισθηματική, οικογενειακή και οικιακή μας ζωή με περισσότερη ελευθερία παρά τους εκνευρισμούς που ενδέχεται να φέρει η πληθώρα συζητήσεων ή μετακινήσεων για μικρολεπτομέρειες και πρακτικότητες (σύνοδος Ερμή-Δία στην Παρθένο στην κορυφή του τριγώνου εκνευρισμού). Μάλιστα, η πληθώρα  συζητήσεων ή μετακινήσεων παίρνει παράταση έως τις 2 Οκτωβρίου 2016 έχοντας πρώτα υποβληθεί σε κάποια αναθεώρηση γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου 2016. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι ο Ερμής προετοιμαζόμενος για την επικείμενη αναδρομή του στο τέλος του μήνα θα ξαναβρεθεί σε εκείνες τις δύο ημερομηνίες στην ίδια μοίρα όπου βρίσκεται τώρα.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι αυτές οι μικρολεπτομέρειες και οι πρακτικότητες περί των οποίων ο λόγος προκαλούν τριβές και ξύνουν πληγές δεδομένης της αντίθεσης που σχηματίζει ο Χείρωνας με τη σύνοδο Ερμή-Δία. Ίσως, μάλιστα, ο Χείρωνας από τους Ιχθύς να μας υπενθυμίζει ότι χρειάζεται να αποδεχτούμε μια θάλασσα πραγμάτων που είναι εκτός του ελέγχου μας και που, ενδεχομένως, να «τραυματίζουν» το κόσμημα της ελευθερίας που διακοσμεί το ωροσκόπιο της έκλειψης. Τέλος, το μεταβλητό ταυ-τετράγωνο με κορυφή τη σύνοδο Άρη-Κρόνου και άκρα την αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα απαιτεί ιδιαίτερη ευελιξία, προσαρμογή και εφευρετικότητα αν θέλει κάποιος να θέσει τέρμα στο αίσθημα ανικανοποίητου που προκαλούν ενδεχόμενες οικονομικές ή συναισθηματικές θυσίες. Όπως και να έχει, σας ευχόμαστε να φορέσετε το «κόσμημα της ελευθερίας»!

No comments:

Post a Comment