Friday 14 October 2016

Πανσέληνος Κριού: "Το πάμε απ’ την αρχή";




Πραγματοποιείται στις 16 Οκτωβρίου 2016 στις 7:23πμ με συντεταγμένες Αθήνας Πανσέληνος στο ενθουσιώδες, μαχητικό και ανυπόμονο ζώδιο του Κριού, το οποίο φυσικά συνεπάγεται ότι ο Ήλιος βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο του εξισορροπιστή Ζυγού. Όπως κάθε πανσέληνος έτσι και αυτή αναδεικνύει κάποιο δίλημμα με τη συνακόλουθη ανάγκη για ισορροπία μεταξύ δύο αντίπαλων δυνάμεων. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για την παρούσα Πανσέληνο η οποία γίνεται όχι μόνο με τον Ήλιο στον Ζυγό αλλά και με Ερμή και Δία στο ίδιο ζώδιο. Μάλιστα, η συμμετοχή του Ουρανού σε σύνοδο με τη Σελήνη και σε απόσταση αναπνοής από τη μοίρα της απόλυτης πτώσης του Κρόνου καθιστά την όλη κατάσταση αρκετά εκρηκτική και ανεξέλεγκτη. Δεν είναι διόλου τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η Πανσέληνος γίνεται στον απόηχο της βομβιστικής (Ουρανός) επίθεσης (Κριός) εναντίον της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη (Σελήνη κοντά στην απόλυτη πτώση του Κρόνου).


Το δίλημμα, λοιπόν, που αναδεικνύει η παρούσα Πανσέληνος αφορά τον Εαυτό (Κριός) και κάποιον σημαντικό Άλλο (Ζυγός): να φωτίσει (Ήλιος), να σκεφτεί (Ερμής) και να δείξει κανείς γενναιοδωρία (Δίας) στον σύντροφο/συνεργάτη/σύζυγο (Ζυγός) ή μήπως να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του ανάγκες (Σελήνη στον Κριό) όσο παράξενες, εκκεντρικές ή επαναστατικές και αν είναι αυτές (Ουρανός); Η απάντηση δεν είναι εύκολη και η ισορροπία ακόμη λιγότερο δεδομένου του τετραγώνου Ερμή-Πλούτωνα που δυναμιτίζεται από τον εκτός ορίων Άρη στον Αιγόκερω.

Άρα, αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται κανείς να διαχειριστεί (Αιγόκερως) στην παρούσα Πανσέληνο, αυτό είναι ο θυμός (Άρης) και τα πάθη του (Πλούτωνας). Από την εν λόγω διαχείριση θα εξαρτηθεί το πόσο βαθύ θα είναι το αδιέξοδο που μπορεί να δημιουργηθεί σε σχέσεις, συνεργασίες και οικονομικά ζητήματα (άνοπτη Αφροδίτη στον Σκορπιό χορηγείται από Άρη-Πλούτωνα). Σε κάθε περίπτωση, η έμφαση του ωροσκοπίου στην παρορμητική ποιότητα και η γρήγορη κίνηση των περισσότερων πλανητών αποκαλύπτουν μια σχεδόν αδήριτη ανάγκη για επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα. Είστε έτοιμοι, λοιπόν, να «το πάτε απ’ την αρχή»;

No comments:

Post a Comment