Friday 28 October 2016

Νέα Σελήνη Σκορπιού: Πόση μεταμόρφωση αντέχετε;



Πραγματοποιείται στις 30 Οκτωβρίου 2016, στις 19:38 με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο οξυδερκές, διεισδυτικό και μεταμορφωτικό ζώδιο του Σκορπιού. Όπως κάθε Νέα Σελήνη έτσι και η παρούσα σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Μάλιστα, και με δεδομένο ότι η Νέα Σελήνη γίνεται με ανώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή, η καινούργια αυτή αρχή σχετίζεται με την κορύφωση σημαντικών συζητήσεων ή ιδεών που άρχισαν τουλάχιστον από τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν γινόταν η προηγούμενη κατώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή.


Θέματα Ερμή όπως η μάθηση, η επικοινωνία, η εκπαίδευση, η συλλογή πληροφοριών, οι μετακινήσεις, το εμπόριο και η συγγραφή είναι αυτά που μοιάζουν να ανθίζουν τώρα και να δίνουν καρπούς μέσα στους δύο επόμενους μήνες. Λόγω ζωδίου τα ίδια θέματα χαρακτηρίζονται από διάθεση εμβάθυνσης, μυστικότητας ή ριζικής αλλαγής. Παραδείγματα αποτελούν η βαθιά ενασχόληση με μια καινούργια εμπορική ή συγγραφική δραστηριότητα, η κρυφή εγγραφή σε κάποιο μάθημα και η ριζική αλλαγή του τρόπου που κανείς μετακινείται, επικοινωνεί ή συλλέγει πληροφορίες.

Μάλιστα, το τρίγωνο που σχηματίζει η πολυαστρία Ήλιου-Σελήνης-Ερμή με τον Ποσειδώνα φανερώνει την ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να αγγίξει κάποιο όνειρο ή ιδανικό χάρη στα παραπάνω. Άλλωστε, η επιστροφή του παραδοσιακού χορηγού της Νέας Σελήνης, Άρη, εντός των ορίων της εκλειπτικής δείχνει μια κάποια εξομάλυνση των δραστηριοτήτων μας. Αυτή μας επιτρέπει την ενασχόληση με αυτό που ονειρευόμαστε αν και ακόμα υπάρχουν μερικά αντικειμενικά αλλά δευτερεύοντα εμπόδια (ημιτετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα).

Τέλος, η αίσθηση της καινούργιας αρχής που συνεπάγεται η Νέα Σελήνη εντείνεται από το γεγονός ότι έχουμε ταυτόχρονα την απαρχή ενός νέου κύκλου Αφροδίτης-Κρόνου στον Τοξότη. Συνεπώς, μια καινούργια ερωτική δέσμευση, μια νέα επαγγελματική συμμαχία ή μια σοβαρή αγορά χαρίζει αισιοδοξία. Ανοίγει μαζί ολοκαίνουργιους ορίζοντες επέκτασης, εξερεύνησης και βελτίωσης με χρονικό όριο τα Χριστούγεννα της επόμενης χρονιάς οπότε κλείνει αυτός ο κύκλος. Μάλιστα, το γεγονός ότι η Αφροδίτη έχει μόλις βγει εκτός ορίων αποκαλύπτει τον πρωτότυπο και ασυνήθιστο ή και παράνομο (!) χαρακτήρα της παραπάνω δέσμευσης, συμμαχίας ή αγοράς, τον βαθύ αντίκτυπο της οποίας ακόμη αγνοούμε (ημιεξάγωνο με Πλούτωνα). Σε κάθε περίπτωση σας ευχόμαστε μια καλή και μεταμορφωτική Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment